شورای عالی آب ژرف تشکیل شد

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: سخنگوی صنعت آب در خصوص آخرین وضعیت اجرای طرح برداشت از آب‌های ژرف،گفت:«پروژۀ آب ژرف در مرحلۀ مطالعه است،تاکنون چهار حلقه چاه حفر شده و توافق نامه‌ای نیز در همین راستا با معاونت علمی منعقد شده است». عیسی بزرگ‌زاده که در یک نشست خبری صحبت می‌کرد،افزود:«در هدف‌گذاری اولیه حفر ۱۰ چاه […]

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: سخنگوی صنعت آب در خصوص آخرین وضعیت اجرای طرح برداشت از آب‌های ژرف،گفت:«پروژۀ آب ژرف در مرحلۀ مطالعه است،تاکنون چهار حلقه چاه حفر شده و توافق نامه‌ای نیز در همین راستا با معاونت علمی منعقد شده است».

عیسی بزرگ‌زاده که در یک نشست خبری صحبت می‌کرد،افزود:«در هدف‌گذاری اولیه حفر ۱۰ چاه ژرف برنامه‌ریزی شده که معادل ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای این موضوع و طرح‌های فناورانه در نظر گرفته شده است».

وی یادآور شد:«طرح‌هایی در حال اجرا است و اگر اثبات شود که منبع مطمئنی است برداشت صورت می‌گیرد،در دولت سیزدهم اتفاق مهمی که در این حوضه افتاد این بود که شورای عالی آب ژرف تشکیل شد».

سخنگوی صنعت آب ادامه داد:«تاکنون چندین جلسه،دو کمیته مهم علمی و فنی تشکیل شده و در حال بررسی موضوع هستیم».

وی همچنین با بیان این‌که ۸.۳ میلیارد دلار برای طرح‌های انتقال آب از دریا سرمایه‌‌گذاری لازم است،اضافه کرد:«انتقال آب درون سرزمینی آخرین گزینه‌ای است که می‌تواند انجام شود».

بزرگ‌زاده با تاکید بر این‌که ابتدا باید به سراغ مدیریت تقاضا و مدیریت مصرف و همچنین اصلاح سبک زندگی و طرح‌های معیشت جایگزین برویم،گفت:«پایداری آب اهمیت زیادی دارد. در بسیاری از موارد طرح‌های انتقال آب مشکلات این حوزه را افزایش می‌دهد و به همین دلیل باید منافع مشترک تبیین شود».

وی ادامه داد:«انتقال آب بین‌حوزه‌ای آخرین گزینه‌ای است که باید مورد توجه قرار گیرد و وزارت نیرو معتقد است که مدیریت مصرف و تقاضا بر این امر مقدم است».

به گزارش فردای‌کرمان به نقل از ایسنا،سخنگوی صنعت آب در این نشست که اول آبان‌ماه برگزار شد با بیان اینکه یک ماه از سال آبی جدید گذشته و همچنان هیچ ورودی از حق‌آبه هیرمند نداریم،گفت:«چاه‌نیمه‌ها دارای وضعیت خوبی نیستند،میزان ذخایر فعلی چاه‌نیمه‌ها ۴۸ میلیون مترمکعب است که نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهش ۶۹ درصدی داشته و هم‌اکنون میزان پرشدگی چاه‌نیمه‌ها تنها ۳ درصد است».

وی افزود:«در حال حاضر فعال‌ترین طرح‌های آبی را در سیستان‌وبلوچستان داریم و از نظر تمرکز نیروهای عملیاتی،بیشترین تمرکز در این استان است تا چالشی برای هموطنان در این استان در بحث تأمین آب نداشته باشیم».

بزرگ‌زاده با اشاره به وضعیت بارش‌ها و میزان موجودی سدها توضیح داد:«میزان بارش‌ها نسبت به سال گذشته ۳۰۵ درصد افزایش یافته است،موجودی مخازن نیز ۱۳ درصد افزایش داشته است به‌طوری که سال قبل میزان موجودی مخازن ۱۸.۳ میلیارد مترمکعب ثبت شده که این عدد امسال ۲۰.۲۹ میلیارد مترمکعب بوده است».

سخنگوی صنعت آب با بیان این‌که میزان ورودی آب به سدها در یک ماه سال آبی جاری ۱.۸ مترمکعب بوده که نسبت به عدد ۸۸۰ میلیون مترمکعب مشابه سال قبل ۳۴ درصد افزایش داشته است،اظهار کرد:«میزان خروجی آب از سدها در سال آبی جاری نیز ۲.۵۷ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش داشته است». /پ




شورای عالی آب ژرف تشکیل شد

منبع:خبر کرمان
?

شورای عالی آب ژرف تشکیل شد

:اخبار استان کرمان – اقتصادی