شرکت‌پروژه‌ها در کرمان فعال شوند | اخبار اقتصادی کرمان

نذیر کرمان – پروین میرزاحسینی: وزیر صنعت،معدن و تجارت با اشاره به وجود ناترازی برق در کشور و مشکل صنایع در این حوزه گفت که راهکار استفاده از انرژی خورشیدی برای تامین برق،می‌تواند برای بسیاری از واحدهای کوچک و شهرک‌ها چاره‌ساز باشد. سیدمحمد اتابک در جمع فعالان اقتصادی استان کرمان و پس از شنیدن برخی […]

نذیر کرمان – پروین میرزاحسینی: وزیر صنعت،معدن و تجارت با اشاره به وجود ناترازی برق در کشور و مشکل صنایع در این حوزه گفت که راهکار استفاده از انرژی خورشیدی برای تامین برق،می‌تواند برای بسیاری از واحدهای کوچک و شهرک‌ها چاره‌ساز باشد.

سیدمحمد اتابک در جمع فعالان اقتصادی استان کرمان و پس از شنیدن برخی از دغدغه‌های آن‌ها تاکید کرد که مالکیت میزان انرژی که توسط صنایع تولید می‌شود باید در اختیار خودشان قرار گیرد.

وی همچنین با بیان این‌که کار صنایع کوچک و متوسط ایجاد اشتغال است و شرکت‌های بزرگ،درصد توسعه و ضریب توسعه‌یافتگی کشور را بالا می‌برند گفت که مشکل استان کرمان در شکل‌گیری صنایع کوچک و متوسط باید با استفاده از شرکت‌پروژه‌ها برطرف شود و این کار به مردمی کردن اقتصاد کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار نذیر کرمان،وزیر صمت با بیان این‌که شرایط امروز کشور با گذشته قابل قیاس نیست،اظهار کرد:«ناترازی‌ برق در سال‌های متوالی سبب شده هر سال مقداری مصرف اضافه شود و بین تولید و مصرف فاصله بیفتد».

وی ادامه داد:«ناترازی گاز نیز به عنوان یک واقعیت تلخ وجود دارد اما صنایع بزرگ باید به این موضوع وارد شوند و کمک کنند».

اتابک با بیان این‌که بی‌تفاوتی به این موضوع سبب می‌شود صنایع بیشتر از آن‌که باید ضربه بخورند،خاطرنشان کرد:«توصیه می‌کنم دولت شرایطی ایجاد کند که صنایع بتوانند انرژی مورد نیاز خود را تامین کنند».

 

مالکیت انرژی تولیدشده توسط صنایع در اختیار خودشان باشد

وی گفت:«کشور از موهبت روزهای طولانی خورشیدی برخوردار است و راهکار استفاده از انرژی خورشیدی برای تامین برق،می‌تواند برای بسیاری از واحدهای کوچک و شهرک‌ها چاره‌ساز باشد و برای صنایع بزرگ هم حتماً تاثیر می‌گذارد».

وزیر صمت با بیان این‌که مالکیت میزان انرژی که توسط صنایع تولید می‌شود باید در اختیار خودشان باشد،افزود:«در حال پیگیری این موضوع هستیم که برای صنعت انرژی ایجاد کنیم تا در آینده با مشکل مواجه نشویم».

وی گفت:«دربارۀ گاز هم شرکت‌های بزرگ باید شرایطی را ایجاد کنند که بتوانیم سهمیۀ استان را افزایش دهیم».

 

مردمی کردن اقتصاد با تشکیل شرکت‌پروژه

اتابک در ادامه با بیان این‌که شرکت‌های بزرگ عامل توسعۀ استان هستند،خاطرنشان کرد:«صنعت یکپارچه است و اگر نقص‌هایی وجود دارد باید آن‌ها را برطرف کنیم نه اینکه صنایع بزرگ را از کمک کردن کنار بگذاریم».

وی با تاکید بر ایجاد شرکت‌هایی به‌عنوان شرکت‌پروژه در کرمان،ادامه داد:«سیاست دولت و دستور مقام معظم رهبری برای جهش تولید،مردمی کردن اقتصاد است و بهترین کاری که می‌توان انجام داد ایجاد شرکت‌پروژه‌ در استان کرمان است».

اتابک با اشاره به اینکه تکلیف ما مردمی کردن اقتصاد است بیان کرد:«کار صنایع کوچک و متوسط ایجاد اشتغال است و شرکت‌های بزرگ،درصد توسعه و ضریب توسعه‌یافتگی کشور را بالا می‌برند و مشکل استان کرمان در شکل‌گیری صنایع کوچک و متوسط باید با استفاده از شرکت‌پروژه‌ها برطرف شود».

 

کسری گاز نیاز به مدیریت دارد

وی سپس افزود:«کل تولید روزانۀ گاز کشور حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب است که از این میزان حدود ۶۵۰ میلیون مترمکعب در بخش خانگی مصرف می‌شود و گاهی به ۷۰۰ میلیون مترمکعب هم می‌رسد و و میزان باقیمانده کفاف بخش کشاورزی و صنایع را نمی‌دهد».

وزیر صمت ادامه داد:«رقمی که مجبور شدیم از این میزان به صنایع فولادی اختصاص بدهیم حدودا ۱۹ تا ۲۵ میلیون مترمکعب است که گاهی به کمتر از این هم رسید و برای صنایع سیمان هم بین ۲ تا ۳ میلیون مترمکعب گاز در پیک اختصاص دادیم که در برخی روزها بین یک و نیم تا یک میلیمترمکعب بود».

وی با بیان این‌که کسری گاز در کشور وجود دارد و باید آن را مدیریت کنیم،یادآور شد:«میانگینی که صنایع استان کرمان گاز دریافت کردند با نُرمی که سایر استان‌ها دریافت کردند یکسان است».

اتابک افزود:«کشور با مشکلات بزرگتر از این هم مواجه شده و از آن سربلند بیرون آمده است و من اطمینان دارم که این مشکل هم حل خواهد شد».

وی توضیح داد:«صنایع فولاد و سیمان که هر دو هم از صنایع استراتژیک کشور به شمار می‌روند،عمده‌ترین مصرف‌کنندگان گاز و برق هستند و اینکه در نوک پیکان قطع گاز و برق قرار می‌گیرند به این دلیل است که بیشترین مصرف را دارند».

وزیر صمت خاطرنشان کرد:«شخص آقای رئیس‌جمهور پای ناترازی‌ها ایستاده‌اند و در تمامی جلسات هیئت دولت برای کارها سوال می‌کنند و ما گزارش می‌دهیم».

وی گفت:«اگر من به شما بگویم که در تابستان سال آینده این مشکل را نخواهیم داشت از واقعیت به دور است،اما من برای سال آینده و سال‌های آتی این مشکل را کمتر می‌بینم و امیدوارم این مسائل حل شود».

 

صادرات گسترش یابد

اتابک دربارۀ رشد منفی سرمایه‌گذاری نیز بیان کرد:«امروز در کشور میزان استهلاک ما از سرمایه‌گذاری بیشتر است پس همه باید تلاش کنیم که سرمایه‌گذاری در کشور اتفاق بیفتد».

وی یکی از راهکارها را صادرات بیان کرد و افزود:«طی سفرهای متعددی که آقای رئیس‌جمهور داشتند و پیگیری‌هایی که دستور دادند با شرکت‌های اوراسیا موافقتنامه‌های ترجیحی مبادلۀ کالا انجام شد و در حال حاضر تعرفۀ ۸۷ درصد کالاها پایین آمده است بنابراین با توجه به پتانسیل‌های بسیار خوب استان،فعالان اقتصادی می‌توانند با ورود به حوزۀ صادرات زمینۀ ارتباط بیشتر با کشورهای همسایه را ایجاد کنند».

وزیر صمت تاکید کرد:«میزان صادرات فعلی هدف ما نیست بلکه هدف ما ۲ تا ۳ برابر کردن صادرات است».

وی در ادامه با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان کاشی گفت:«کرمان و یزد از قطب‌های تولید کاشی کشور هستند و میزان کاشی که تولید می‌کنیم بسیار بیشتر از میزان نیاز کشور است و الان صادرات خوبی داریم اما باید میانگین میزان صادرات با بقیۀ کشورها کنترل شود و تولیدکنندگان این بخش،قیمت صادراتی را با هم هماهنگ کنند و با یکدیگر بر سر قیمت در بازار بین‌المللی رقابت نکنند زیرا این به ضرر تولیدکنندگان و شرایط ارزآوری کشور است».

اتابک دربارۀ مشکلات حوزۀ لاستیک نیز گفت:«امسال دو بار نزدیک بود با بحران مواجه شویم اما با تدابیری که انجام شد مشکلات برطرف شد اگر تولیدکنندگان انواع لاستیک را بتوانند تولید کنند و شرایطی را ایجاد کنند که لاستیک‌های خاص مورد نیاز کشور مهیا شود قطعاً ارزی را به جای واردکنندگان به تولیدکنندگان می‌دهیم». /پ



ورزش و سفر


شرکت‌پروژه‌ها در کرمان فعال شوند

منبع:خبر کرمان
?شرکت‌پروژه‌ها در کرمان فعال شوند :اخبار استان کرمان – اقتصادی