تولیدکننده سوهان زرند گفت: این سوهان از آرد جوانه گندم، آرد سفید، روغن، شکر، هل و زعفران پخته شده و جایگزین مناسبی برای تغذیه سالم کودکان و دانشآموزان است. به گزارش نذیر کرمان – سوهان زرندی یکی از محصولات سنتی استان کرمان محسوب میشود، آن را از جوانه گندم درست میکنند که سرشار از ویتامینهای […]
تولیدکننده سوهان زرند گفت: این سوهان از آرد جوانه گندم، آرد سفید، روغن، شکر، هل و زعفران پخته شده و جایگزین مناسبی برای تغذیه سالم کودکان و دانشآموزان است.
به گزارش نذیر کرمان – سوهان زرندی یکی از محصولات سنتی استان کرمان محسوب میشود، آن را از جوانه گندم درست میکنند که سرشار از ویتامینهای گروه B است، از فواید سوهان زرندی میتوان به پیشگیری از پیری زودرس، از کارافتادگی پیش از موعد اعضا بدن، مؤثر بودن در رشد کودک و کاهش سوء تغذیه اشاره کرد، این شیرینی برخلاف سایرین، پروتئین هم دارد.
بانوان زرندی از سالهای خیلی دور در تهیه سوهان و شیرینیهای محلی مختلف شهرت داشتهاند، آنها از سمنو به عنوان ماده اصلی سوهان زرند استفاده میکردند و آن را در مقایسه با سوهان قم بسیار تردتر و نازکتر یعنی به صورت لایه بسیارنازک میپختند.
برای اطلاع بیشتر از روند پخت سوهان زرند و معرفی آن، وارد یک کارگاه پخت سوهان شدم زنان و دختران زرندی را دیدم که سخت مشغول پختوپز سوهان هستند که علاوه بر نشان دادن هنر خود درآمد خوبی نیز نصیبشان میشد، به سراغ متصدی کارگاه رفتم و از او خواستم مراحل تهیه سوهان زرندی را شرح دهد.
خانم فلاحی در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: از سال ۸۴ تولید سوهان را شروع کردم که هماکنون محصولات تولیدی ما در زرند و شهرهای دیگر به فروش میرسند، تعداد ۱۳ نفر از بانوان در این کارگاه مشغول به کار هستند در این کارگاه سوهان زرندی در انواع مختلف ورقهای، لقمهای، سکهای و آبنبات در بستهبندیهای مختلف تولید میشود.
سوهان زرندی رنگ و اسانس ندارد
وی اضافه کرد: این سوهان از آرد جوانه گندم، آرد سفید، روغن، شکر، هل و زعفران پخته شده است و در آن از رنگ و اسانس استفاده نمیشود، ترکیبات آن مانند سمنو است.
فلاحی با بیان اینکه سوهان زرندی ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و یک خوراکی با خواص ارزشمند برای بچهها به حساب میآید، گفت: به خانوادهها توصیه میکنم به جای خرید شیرینیجات و تنقلات کمارزش غذایی، یا در مهمانیها و تغذیه مدارس بچهها از این سوهان استفاده کنند.
وی میزان تولید این سوهان را روزانه ۷۰ تا ۱۵۰ کیلو عنوان کرد و بیان داشت: تبلیغات در مورد این سوهان متاسفانه خیلی کم شده و شناخته شده نیست، از مسؤولان میخواهم که برای پذیرایی در جلساتی که برگزار میکنند از این سوهان استفاده کنند، سوهان زرندی ثبت ملی شده و تولید این سوهان خیلی زحمت دارد، و خواهشی که از مسؤولان دارم این است که به بیمه این قشر، خدمات دولتی تعلق گیرد.
سوهان شیرینی عیدانه زرندیهای قدیم بود
به سراغ یکی دیگر از تولیدکنندگان میروم و با خانم یزدانی که سالهاست در پخت سوهان فعالیت دارد، گفتگو میکنم. وی به تاریخچه سوهان زرند اشاره کرد و ابراز داشت: ازجمله افرادی که دریک قرن گذشته در پخت سوهان محلی زرندی فعالیت داشتند میتوان به همسر مرحوم آقا میرزا جعفری و مرحومه کبری معروف به کبری خیاط، همسر مرحوم مشرفی اشاره کرد.
این بانوی فعال پخت سوهان که در ورودی واحد مسکونی خود کارگاهی سنتی و بهداشتی راهاندازی کرده است، بیان داشت: زمان دقیقی از بنیانگذار اصلی پخت سوهان در زرند در دست نیست، اما پخت سوهان و شیرینیجات محلی در قدیم هم رواج داشته و اکثرا در ایام نوروز به پخت سوهان و شیرینیجات محلی اقدام میکردند.
آقای ابوترابی تولیدکننده دیگر سوهان زرند، که برای اولینبار در کشور به طراحی و ساخت دستگاه نازککن و پخت سوهان در یکی از روستاها بنام ابراهیمآباد اقدام کرد نیز در گفتگو با خبرنگار فارس ترد بودن و نچسبیدن به دندانها را از ویژگیهای سوهان اعلای زرندی نام برد.منبع/فارس
منبع: تــابناک ? سوهان زرندی گزینه مناسب برای تغذیه سالم دانشآموزان
این مطلب بدون برچسب می باشد.
گروه استان ها- مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: چنانچه جوجه ریزی به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه برسد در استان کرمان به خودکفایی خواهیم رسید. به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، سیدحسن مهدی شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران به عملکرد چهار ساله این اتحادیه اشاره و بیان کرد: در حوزه برنامه ریزی جهت توسعه […]
گروه استان ها- ۲۱ سال از زلزله هولناک بم گذشته است، اما داغ بازماندگان همچنان تازه است و هرگز این روز و یاد و خاطره عزیزانشان را فراموش نمیکنند. به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، 21 سال پیش بم لرزید و صدای آوارهای آن در همه جهان شنیده و قلب میلیون ها نفر جریحه دار […]
گروه استان ها- رئیس اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: تا ۴۵ روز آینده سامانه سماتیم به صورت ۱۰۰ درصدی در استان کرمان پیاده سازی خواهد شد. به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، سیدحسن مهدی صبح امروز در جمع خبرنگاران بیان کرد: امروز دوم دی ماه جلسه توجیهی فعالیت سامانه سماتیم در بخش عوامل توزیع مرغ […]
گروه استان ها- استاندار کرمان گفت: امیدوارم کانون وکلای استان کرمان بتواند به عنوان نهادی برای توسعه و ترویج فرهنگ حقوق شهروندی تبدیل شود. به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، به نقل از روابط عمومی استانداری، محمدعلی طالبی صبح امروز در مراسم افتتاح ساختمان جدید کانون وکلای دادگستری استان بیان کرد: کانون وکلا را مستقلترین […]
− =