سرمایه‌گذاری به‌ جای پرداخت مالیات

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان با گلایه از عدم حضور شرکت‌های صنعتی و معدنی برای توسعه دانش‌بنیانی گفت: مالیات ندهید و این مبلغ را دوباره سرمایه‌گذاری کنید. حسین کاظمی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» از عدم توجه صنایع بزرگ و مادر استان کرمان به عرصه دانش‌بنیانی اشاره […]



رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان با گلایه از عدم حضور شرکت‌های صنعتی و معدنی برای توسعه دانش‌بنیانی گفت: مالیات ندهید و این مبلغ را دوباره سرمایه‌گذاری کنید.

حسین کاظمی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» از عدم توجه صنایع بزرگ و مادر استان کرمان به عرصه دانش‌بنیانی اشاره کرد و گفت: متاسفانه هنوز قانون جهش تولید (سرمایه‌گذاری در واحدهای فناور به‌جای پرداخت مالیات) چندان هم مورد توجه صنایع استان نیست.

رئیس پارک علم و فناوری استان با بیان اینکه در استان کرمان ۱۲۶ شرکت دانش‌بنیان فعال هستند، افزود: بیش از ۵۰۰ واحد فناور داریم که اگر حمایت شوند مسیر تازه‌ای در خصوص تولیدات محصولات دانش‌بنیان استان باز خواهد شد.

وی افزود: خوشبختانه استان کرمان پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های خیلی زیادی را برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیانی دارد منتهی به علت یک سری محدودیت‌ها از این ظرفیت‌ها خوب استفاده نشده است.

کاظمی ادامه داد: ما استان معدنی هستیم، معادن و صنایع بزرگی در کرمان نیز فعالیت دارند و اکنون که با ابلاغ قانون جهش تولید امکان استفاده از مالیات‌ها برای توسعه زیرساخت اقتصاد دانش‌بنیان فراهم شده، انتظار داریم شرکت‌هایی چون مس سرچشمه، ملی مس ایران، گل‌گهر و بقیه معادن از این فرصت بیش‌ترین استفاده را داشته باشند.

وی افزود: لازم است که شرکت‌های بزرگ و صنایع مادر استان این شرایط را فراهم بیارند که مالیات‌شان در توسعه زیرساخت‌های فناوری و نوآوری کرمان هزینه شود و اگر صنایع معدنی کرمان بر اساس قانون معافیت مالیاتی بتوانند از این بند قانونی نهایت استفاده را ببرد و حمایت کند از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور وضعیت بهتری از امروز ایجاد خواهد شد.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان اذعان کرد: فرصت‌ها و ظرفیت‌های فراوانی را در کرمان داریم اما متاسفانه تنها رویکرد تاکنون خام‌فروشی بوده و به همین علت تا به امروز این معادن خیلی در حوزه صنایع وابسته به خودشان نه‌تنها فعالیت نکردند بلکه حتی بستر حمایتی مناسبی را هم ایجاد نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه صنایع استان عامدانه غفلت می‌وزرند، ادامه داد: الان این ظرفیت فراهم شده است تا زیرساخت‌هایی را در رابطه با محورهایی که ارزش افزوده بیش‌تری ایجاد می‌کند، فعال کرده تا در صورت رسیدن به سود، خود را از وابستگی به خارج رها کنند و با اعلام مستمر ما هنوز کسی اعلام آمادگی نداشته است.

کاظمی اذعان کرد: در صورت حضور پرنگ صنایع در توسعه زیرساخت‌های دانش‌بنیانی، هم یک درآمد پایدارتری برای کشور فراهم شده و هم منافع شرکت‌های حاضر در طرح تضمین می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان ادامه داد: با اجرای قانون جهش تولید که ایجاد زیرساخت به‌جای پرداخت مالیات است، هم مناطق و مردم منطقه‌ایی که محل حضور معادن است می‌توانند از این مزیت استفاده کنند هم فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور به نتیجه نهایی منتج خواهد شد.

وی عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد شرکت‌های ما در حوزه کشاورزی و صنایع غیر مرتبط با معادن‌مان فعالیت دارند که می‌توانیم به صراحت بگوییم که «هنوز معادن آن‌چنان پای کار نیامده‌اند» و حتی هنوز در این عرصه ورود جدی نداشته‌اند که این ناراحت‌کننده است.

کاظمی با بیان اینکه ۳۰ درصد از شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری هم در بخش آی تی و خدمات فعال هستند، افزود: انتظار داریم که در هر صورت با ورود صنایع و معادن به بخش فناوری و دانش‌بنیانی سبب شود تا ما نیز در آینده حداقل یک سهم ۳۰ درصدی از شرکت‌های دانش‌بنیان استان را به حوزه‌های مرتبط با معدن و صنایع معدنی اختصاص دهیم.

وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور استان این ظرفیت را دارند که به کمک صنایع و معادن استان بیایند تا بتوانیم از خام‌فروشی فاصله بگیریم زیرا مدیران این واحدهای فناور ایده‌های نو و خیلی خوبی را دارند، در صورتی که کوچک‌ترین حمایتی دریافت کنند، این ظرفیت را دارند که صنایع جنبی و صنایع تبدیلی مرتبط با آن بخش را توسعه دهند.

انتهای خبر/ طهماسبی


سرمایه‌گذاری به‌ جای پرداخت مالیات

منبع:آرمـان
? سرمایه‌گذاری به‌ جای پرداخت مالیات