سازمان بازرسی برداشت غیرمجاز از چاه‌های آب دستگاه‌های اجرایی استان کرمان را رسیدگی کند

۷۸۴ مورد چاه آب در دستگاه‌های اجرایی و نهادهای نظامی و قضایی استان کرمان وجود دارد که نیاز است با توجه به محدودیت‌های دسترسی، سازمان بازرسی استفاده و برداشت غیرمجاز از این چاه‌ها را رسیدگی کند. – اخبار استانها – به گزارش فت فتو از کرمان، هشتم آذرماه سال ۹۹ سند سازگاری با کم آبی […]

۷۸۴ مورد چاه آب در دستگاه‌های اجرایی و نهادهای نظامی و قضایی استان کرمان وجود دارد که نیاز است با توجه به محدودیت‌های دسترسی، سازمان بازرسی استفاده و برداشت غیرمجاز از این چاه‌ها را رسیدگی کند.

– اخبار استانها –

به گزارش فت فتو از کرمان، هشتم آذرماه سال ۹۹ سند سازگاری با کم آبی استان کرمان در جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی به ریاست اردکانیان، وزیر سابق نیرو و با حضور نمایندگان سازمان‌ها و وزارتخانه‌های عضو کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، زینی‌وند، استاندار سابق کرمان، مدیران شرکت‌های آب منطقه‌ای، آب و فاضلاب، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دیگر سازمان‌ها و ادارات عضو کارگروه به تصویب رسید.

استان کرمان در منطقه خشک و کویری کشور واقع شده و توجه به محدودیت منابع آبی، بهره‌وری درست از این منابع در استان کرمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، سال‌ها است که پلمب چاه‌های غیرمجاز، نظارت بر چاه‌های آب مجاز و نصب کنتور هوشمند بر روی این چاه‌ها در این استان مورد تاکید همه مسئولان است، اما باید دید تاکنون چه اقداماتی در این راستا انجام شده و کارهای انجام شده تا چه اندازه موثر بوده است.

سند سازگاری با کم‌آبی استان کرمان تصویب شد

علی رشیدی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان ۱۵ اسفندماه در جلسه سازگاری با کم‌آبی استان کرمان با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد آب آشامیدنی استان کرمان از سفره‌های زیرزمینی و از چاه‌ها در حال تامین است، اظهار داشت: متاسفانه در سال‌های گذشته منابع آب تجدید شونده کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه اجرای دقیق و کامل برنامه سازگاری با کم آبی در استان ضرورت دارد و راهی جز این نداریم، ادامه داد: از ابتدای سال ۶۶۷ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان کرمان پلمب شده که منجر به صرفه‌جویی ۱۲ میلیون متر مکعبی شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۴۰ کنتور هوشمند نیز از ابتدای سال بر روی چاه‌های آب استان نصب شده است، افزود: کلیه دستگاه‌ها و نهادهای دولتی، نظامی و قضائی که دارای چاه هستند، موظف به نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های خود بوده و در صورت تخلف تصرف در اموال عمومی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو موظف است پایش و نظارت این موضوع را عهده‌دار شود، بیان کرد: به منظور پایش کنتورهای نصب شده ضروری است کنتورهای حجمی نصب شده در نهادهای نظامی و قضایی که محدودیت‌های دسترسی ‌دارند، برخط باشند تا پایش آنها امکان پذیر شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان با بیان اینکه ۷۸۴ مورد چاه مربوط به نهادهای مذکور وجود دارد که لیست آنها به استاندار و معاون سیاسی، امنیتی استانداری ارسال شده، گفت: در جلسه کمیته امنیتی سازگاری با کم‌آبی نیز این موضوع مطرح شده است.

رشیدی با اشاره به اینکه در برخی موارد این چاه‌ها فاقد تمدید هستند یا کاربری و پروانه بهره‌برداری با کاربری در حال استفاده آنها متفاوت است، افزود: در برخی از چاه‌های مربوط به نهادهای نظامی اجازه بازدید به شرکت آب منطقه‌ای داده نمی‌شود و در خصوص نصب کنتور بر روی این چاه‌ها با وجود پیگیری‌ها و مکاتبات متعدد، همکاری محسوسی مشاهده نشده که لیست موارد ‌عدم نصب کنتور قابل ارائه است.

حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز در پاسخ به سوال تسنیم در این ارتباط با بیان اینکه تکلیف چاه‌های آب غیرمجاز مشخص است و هیئتی در شرکت آب منطقه‌ای و با حضور قاضی به این موضوع رسیدگی می‌کند، اظهار داشت: باید میزان آب برداشت شده از چاه‌های آب مجاز هم با نصب کنتور کنترل شود.

وی با اشاره به چاه‌های آب مجازی که در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار دارد، بیان کرد: باید ‌میزان برداشت آب از این چاه‌ها هم طبق قانون با نصب کنتور کنترل شود.

رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: اگر سازمان آب منطقه‌ای گزارشی از این تخلفات به ما ارسال کند که برای مثال در فلان دستگاه یا موسسه دولتی و یا خصوصی چاهی وجود دارد که برداشت غیرمجاز از آن انجام می‌شود ما به وظیفه خودمان عمل می‌کنیم.

وی افزود: حتی اگر آب منطقه‌ای گزارشی به ما ارسال نکند و تخلف مربوط به دولت و یا سازمان‌های دولتی باشد و سازمان بازرسی تخلفات را به ما گزارش کند، حتماً به این موضوع ورود می‌کنیم.

حمیدی با بیان اینکه حتماً همه دستگاه‌ها باید از این قانون تمکین کرده و با نصب کنتور بر روی چاه‌های خود به اندازه سهمیه اختصاص داده شده و سهمیه مجاز از آب استفاده کنند، گفت: اگر گزارشی به ما برسد، حتماً برخورد قضایی لازم انجام می‌شود.

به گزارش تسنیم، کرمان سال‌ها است که با مشکل کمبود آب روبه‌رو است و برای حل این مشکل پروژه انتقال آب شرب به کرمان در حال اجرا است با این وجود معلوم نیست این پروژه به تابستان امسال برسد یا نه و در این شرایط بحرانی وظیفه همه دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌ها است تا در کنار مردم مصرف آب خود را کنترل و بهینه کنند.

انتهای پیام/۵۱۱/




سازمان بازرسی برداشت غیرمجاز از چاه‌های آب دستگاه‌های اجرایی استان کرمان را رسیدگی کند

منبع: تسنــیم
? سازمان بازرسی برداشت غیرمجاز از چاه‌های آب دستگاه‌های اجرایی استان کرمان را رسیدگی کند