ساداتی نژاد: ارز ۴۲۰۰ تومانی بیشترین خسارت را به کشاورزی ایران زد

به گزارش گروه اقتصاد فت فتو، سیدجواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در یک برنامه تلویزیونی درباره تعرفه گذاری صادرات محصولات جالیزی تا خودکفایی کالاهای اساسی افزود: به‌زودی با مجلس شورای اسلامی روی موضوعی که طرح شد به جمع‌بندی می‌رسیم نظر این است که عوارض باید روی محصولات پرآب باشد تا به اجرای الگوی کشت کمک […]

به گزارش گروه اقتصاد فت فتو، سیدجواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در یک برنامه تلویزیونی درباره تعرفه گذاری صادرات محصولات جالیزی تا خودکفایی کالاهای اساسی افزود: به‌زودی با مجلس شورای اسلامی روی موضوعی که طرح شد به جمع‌بندی می‌رسیم نظر این است که عوارض باید روی محصولات پرآب باشد تا به اجرای الگوی کشت کمک کند. اکنون مذاکرات ادامه دارد تا در مهلت دوهفته‌ای به جمع‌بندی برسیم.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: لیست محصولات پرآب‌بر در شورای قیمت‌گذاری تعیین‌شده و ابلاغ می‌شود نگاه این است که صادرات و واردات برمبنای آب مجازی کنترل شود تا آب مجازی خارج نکنیم و بیشتر واردکننده آب مجازی باشیم. نگاه مجلس شورای اسلامی درست است و اعتقاد داریم شروع خوبی داشته‌ایم ممکن است در مقدارش بحثی باشد که در سال‌های آینده توسعه می‌یابد.

وی این اقدام دولت و مجلس در تعیین عوارض روی محصولات پرآب‌بر برای کاهش جذابیت صادرات مانند هندوانه دانست و گفت: البته این بدان معنا نیست که مردم هندوانه نخورند، بلکه تلاش داریم بخشی از محصولات آب‌بر را در خارج از کشور تحت کشت فراسرزمینی تولید و وارد کنیم که البته ظرفیت این طرح در اطراف کشور وجود دارد در همین سال اول شیوه‌نامه را ابلاغ کردیم و اهلیت‌سنجی شرکت‌های علاقه‌مند را شروع کردیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها در آینده ظرفیت‌های خود را نشان می‌دهد. بالاترین خسارت از ارز ۴۲۰۰ تومانی مربوط به بخش کشاورزی بود، در دنیا بخش کشاورزی یارانه‌بگیر است اما این یارانه را یا به انتهای حلقه مصرف‌کننده یا به ابتدای حلقه تولیدکننده یا طول زنجیره می‌گیرد اما ارز ۴۲۰۰ تومانی را به واردکنندگان پرداخت کردیم و در دنیا تجربه‌ای در این خصوص نیست و یک کار جدید بود این باعث شد سرمایه از بخش کشاورزی رفت به دلیل اینکه سود در واردات بود این ضربه به بخش کشاورزی بود.

وی اضافه کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی رقابت را از بخش کشاورزی برد بنابراین کیفیت مهم نبود و مصرف کننده نمی‌توانست پیام برای تأمین نیاز خود به تولیدکننده بدهد. کار کشاورزی در ایران ظرفیت اقتصادیش را از دست داد به همین دلیل تغییر کاربری اراضی کشاورزی از سال ۹۷ سرعت گرفت زیرا کشاورزی اقتصادی نبود. با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به نظر می‌رسد در آینده شاهد شرایط مطلوب در بخش کشاورزی باشیم و این بخش رونق خوبی پیدا کند.

انتهای پیام/




ساداتی نژاد: ارز ۴۲۰۰ تومانی بیشترین خسارت را به کشاورزی ایران زد

منبع:آنـــا
? ساداتی نژاد: ارز ۴۲۰۰ تومانی بیشترین خسارت را به کشاورزی ایران زد