زردی رخسار فضای سبز شهر کرمان مدیریت می‌طلبد | اخبار استان کرمان

فضای سبز شهر کرمان آن‌قدر زرد و بی‌روح شده است که هر روز زیر تیغ آب بی‌کیفیت رنگ رخسارش را بیش از گذشته از دست می‌دهد و حال بدش آن‌قدر وخیم شده که نیاز است تا مسئولان شهر، مدیریت کنند و طرحی نو براندازند. به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان»، این که […]

فضای سبز شهر کرمان آن‌قدر زرد و بی‌روح شده است که هر روز زیر تیغ آب بی‌کیفیت رنگ رخسارش را بیش از گذشته از دست می‌دهد و حال بدش آن‌قدر وخیم شده که نیاز است تا مسئولان شهر، مدیریت کنند و طرحی نو براندازند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان»، این که شهر کرمان در منطقه‌ای خشک قرار دارد تا همین دلیلی باشد که شهر کرمان از شادابی کافی در منظر کلی نداشته باشد، کافی است تا وقتی در خیابان‌های این شهر قدم بر می‌داریم گیاهان و درختان را آن‌چنان که سرزنده باید باشند، نمی‌بینیم.

تنها دو دلیل برای بی‌رنگی شهر
 

اگر هزار دلیل برای این موضوع وجود داشته باشد اما شاید بزرگ‌ترین و مهم‌ترین دلایل می‌توان کم‌آبی و از طرفی پایین بودن کیفیت آب را نام برد.
 
تا آن‌جا که طرحی به عنوان کمربند سبز کرمان که سال‌ها قرار بود تا در دور شهر کرمان اجرایی شود، تحت تاثیر همین کم‌آبی و پایین بودن کیفیت آب قرار بگیرد و بعد از اجرای چند کیلومتر از ان، متوقف شود.
حتی طرح کمربند سبز هم متوقف می‌شود
 
یدالله علیزاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان» یدالله علیزاده در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان» با اشاره به این که اکنون شهر کرمان دارای  ۲۱۰ هکتار کمربند سبز است بیان کرد: برای آبیاری کمربند سبز شهر کرمان با توجه به کمبود آب با مشکل آبیاری روبه‌رو بوده‌ایم اما تلاش کردیم با حل مشکل آبیاری، کمربندی سبز شهر کرمان را حفظ کنیم.
 
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری کرمان ادامه داد: قرار بود این کمربندی بیش از یک‌ هزار هکتار توسعه داده شود اما با توجه به این که کرمان با مشکل کمبود آب دست و پنجه نرم می‌کند، ادامه این پروژه میسر نشد.
 
وی بیان کرد: اکنون در سطح شهر عمق چاه‌ها به ۲۵۰ متر رسیده است و بعد از هزینه بسیار زیاد، آب به دست آمده کیفیت بسیار پایینی خواهد داشت تا آن‌جا که Ec آب به دست آمده تقریباً نزدیک به ۶ هزار است.
 
علیزاده ابراز کرد: پایین بودن کیفیت آب در کرمان سبب شده تا در کشت گونه‌های متعدد گیاه در شهر کرمان با محدودیت رو‌به‌رو باشیم و تنها باید گونه‌هایی را بکاریم که مقاوم باشند یعنی در برابر کم‌آبی و درصد شوری آب از خود مقاومت نشان دهند.
 
بر پایه گزارش «نذیر کرمان» اگر قرار باشد برای فضای سبز شهر راه اندیشیده نشود، بدون شک با توجه به کم‌آبی‌های اخیر و بارش کم باران چند سال بعد مطمئنا همین فضای سبز مریم را هم از دست خواهیم داد بنابراین این مسئولان هستند که باید در این زمینه آستین همت بالا بزنند و راهی برای حال بد فضای سبز شهر کرمان بیابند.

عدم‌نشاط فضای سبز و کمبود آب باکیفیت 

نائب‌رئیس شورای شهر محمدرضا کمساری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان»، با اشاره به این‌ که یکی از مهم‌ترین بحث‌هایی که در خصوص فضای سبز شهر کرمان وجود دارد، آب باکیفیت است، گفت: عدم‌نشاط در فضای سبز موجود و همچنین خشکی فضای سبز در شهر کرمان نشان از کمبود آب البته کمبود آب باکیفیت است.

 
نائب‌رئیس شورای اسلامی شهر کرمان ادامه داد: شهرداری قریب ۲۰ چاه در سطح شهر دارد و از این طریق برای آبیاری فضای سبز آب استخراج می‌کند اما این آب دارای کیفیت و مناسب آبیاری فضای سبز نیست.
 
وی ادامه داد: برای مثال فضای سبز شهرهایی چون مشهد و یا شیراز با آب دارای کیفیت میانگین یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ آبیاری می‌شود اما آبی که شهرداری کرمان برای آبیاری فضای سبز شهر به استفاده می‌کند دارای کیفیت و یا همانec   ۶ هزار و ۵۰۰ است و به ندرت برخی چاه‌ها زیر دارای کیفیت زیر ۶ هزار هستند، عمده چاه‌ها بالای ۶ هزار است.
 
عضو شورای اسلامی شهر کرمان تاکید کرد: شاید در واژه عامیانه بهتر است بگویم که آبی با نمک و املاح بسیار زیاد برای فضای سبز شهر کرمان استفاده می‌شود بنابراین جای شکرگذاری است که فضای سبز کرمان توانسته خودش را با چنین کیفیت آبی وقف دهد.
مدیران استان و یک راه‌حل
 
کمساری عنوان کرد: شورای اسلامی شهر کرمان تلاش کرد تا در خصوص ایجاد شبکه آب خام اعتباری درنظر بگیرد تا چاه‌های شهرداری از طریق شبکه آب خام به هم متصل شوند و اکنون برای ۸۰ درصد چاه‌ها این امکان فراهم شده است.
 
نائب‌رئیس شورای اسلامی شهر کرمان ادامه داد: این اتفاق مهم یعنی ارتباط چاه‌ها با یکدیگر سبب شده تا حدی میزان ec آب چاه‌ها پایین آید اما باید گفت این موضوع به تنهایی پاسخگوی حل مسئله کیفیت پایین آب شهر کرمان نیست.
 
عضو شورای اسلامی شهر کرمان توضیح داد: گرفتن سهم‌آبه گورآب بلدالامین با همکاری آب و فاضلاب شهر کرمان و سازمان فضای سبز کرمان گرفته شد؛ این آب در گذشته به کشاورزان حاشیه شهر کرمان فروخته می‌شد اما اکنون با این آب درختان جنگل دست‌کاشت قائم آبیاری می‌شود.
 
وی بر داشتن آب پایداری برای آبیاری فضای سبز تاکید کرد و ادامه داد: می‌دانید که پساب به عنوان آب پایدار محسوب می‌شود و از جمله منابع آبی است بنابراین سه سال در این رابطه پیگیری کردیم اما با توجه به قرارداد بسته شده در سطح ملی با شرکت خصوصی بوتیا، در هیچ بندی به این موضوع اشاره نشده بود.
 
۵۰ لیتر در ثانیه پساب برای نجات فضای سبز
 
کمساری تشریح کرد: در آخرین روزهای دولت شهید رئیسی و پیگیری‌های فراوان در دوران استانداری محمدمهدی فداکار تفاهمی صورت گرفت و سیستم آبفا و شرکت بوتیا پای‌کار آمدند و در نهایت مصوب شد تا ۵۰ لیتر در ثانیه‌ای میزان پساب شهری کرمان به شهرداری واگذار شود.
 
نائب‌رئیس شورای اسلامی شهر کرمان ادامه داد: اگرچه این میزان آب با نیاز واقعی شهر خیلی فاصله دارد چه بسا حق واقعی شهر نزدیک به ۲۰۰ لیتر در ثانیه آب است که باید داده شود اما همین میزان نیز یک اتفاق مثبت است.
 
وی افزود: پیگیر این مسئله شدیم تا این میزان آب داده شود؛ این آب به صورت تصفیه شده و یا خام می‌تواند در اختیار شهرداری قرار بگیرد اما با بررسی‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که سیستم تصفیه‌خانه سازمان آبفا برای آبیاری شهر مناسب نیست بنابراین تصمیم به احداث تصفیه‌خانه گرفته شد اکنون قرار است این میزان آب در حوالی شرف‌آباد تحویل شهرداری داده شود.
 
وی بیان کرد: خوشبختانه در بودجه امسال احداث یک تصفیه‌خانه با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان درنظر گرفته شده است و در نهایت تلاش داریم که همچون تصفیه‌خانه کرج، یک تصفیه‌خانه ایجاد کنیم.

انتهای خبر/ پسند


زردی رخسار فضای سبز شهر کرمان مدیریت می‌طلبد

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? زردی رخسار فضای سبز شهر کرمان مدیریت می‌طلبد