نذیر کرمان/کرمان فرش فاخر «مانا نیک» که نقوش آن برگرفته از برخی از عناصر و تزئینات مجموعه تاریخی تخت جمشید است، ۲۵ بهمن ماه با حضور معاون مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مدیرکل امور موزههای کشور در نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران رونمایی شد. حسن حسینی رئیس اداره میراث […]
نذیر کرمان/کرمان فرش فاخر «مانا نیک» که نقوش آن برگرفته از برخی از عناصر و تزئینات مجموعه تاریخی تخت جمشید است، ۲۵ بهمن ماه با حضور معاون مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مدیرکل امور موزههای کشور در نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران رونمایی شد.
حسن حسینی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رفسنجان در حاشیه این آئین گفت: «مانا نیک» نام این فرش است که توسط عبدالرضا ابوالهادی طراحی و تولید شده است.
وی زینب و مرتضی ابوالهادی را بافندگان این فرش اعلام کرد و افزود: اندازه فرش مانا نیک (۳*۴) ۳۰۰*۴۰۰ سانتیمتر است که ۷۷ رنگ در آن به کار برده شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رفسنجان با بیان این مطلب که این فرش در رفسنجان بافته شده، عنوان کرد: طی ۳۳ ماه مانا نیک بافته و در هر ۷.۵ سانتیمتر ۴۹ گره زده شده است.
وی درباره محتوای طرح این فرش نیز گفت: در آرامگاه داریوش هخامنشی، تخت داریوش بر دستان ۲۸ نماینده قومیتهای ایران زمین قرار گرفته که در طراحی قالی «مانا نیک» ۲۸ گل لوتوس یا نیلوفر آبی، به صورت یک حلقه پیوسته نماد همبستگی و دوستی این ۲۸ منطقه و قومیت فرهنگی ایران کهن است و از آنجایی که گل در هنر هخامنشیان مظهر مهر، صلح و دوستی است، گل رزت ۱۶ پر در مرکز ترنج قالی، محور مرکزی این حلقه پیوسته است.
حسینی ادامه داد: گل رز ۱۶ پر در حفاظی از طرحهای برگرفته از ستونهای تخت جمشید واقع شده و حلقه همبستگی فرهنگی ایران زمین به دور آن شکل گرفته است و در لایه بعدی سپری الهام یافته از طرح های پایههای ستونهای تخت جمشید از این حلقه همبستگی محافظت میکند.
وی افزود: ورودی ذوزنقهای شکل تخت جمشید در طرح این قالی به عنوان مرزهای ایران کهن ترسیم شدهاند که داخل این ذوزنقهها با گلهای لوتوس برگرفته از تخت جمشید تزئین شده است و شیرهای ایرانی برگرفته از کاخ شوش به عنوان دلاوران آماده دفاع در کنار این مرزها در چهار گوشه قالی بافته شدهاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رفسنجان اضافه کرد: گلهای رز ۱۲ پر که در سه رنگ طلایی، نقره ای و مسی در دو حاشیه قالی بافته شدهاند، نماد ثروت ایران زمین هستند و به همراه حاشیه وسط که طرح آن برگرفته از قطعه سنگهای به جا مانده از کاخ داریوش در شوش است، قابی را در قالی «مانا نیک» شکل دادهاند که بیانگر حمایت متقابل فرهنگ و ثروت از یکدیگر در ایران کهن است.
وی اظهار کرد: در طراحی قالی دست باف مانا نیک سعی بر آن بوده که طراحی قالی از نگاه و اندیشه هنرمندی فرضی در دوران هخامنشیان انجام گیرد همچنین رنگهای به کار رفته در بافت این قالی برگرفته از رنگهای موجود در آثار به جا مانده از آن دوران بوده است.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? رونمایی از فرش «مانا نیک» در نمایشگاه بینالمللی گردشگری
نذیر کرمان/کرمان مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام دوران دفاع مقدس با حضور جمعی از مردم شهیدپرور و مسئولان شهرستان بم غروب ۱۴ آذرماه برگزار شد. در این مراسم با شکوه که با حضور آحاد مردم، مسئولان، فرماندهان نظامی و انتظامی و خانوادههای شهدا و ایثارگران، برگزار شد، پیکر شهید گمنام بر شانههای مردم […]
نذیر کرمان/کرمان در نشست مشاور رئیس جهاد دانشگاهی کشور در امور تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان و هیات همراه در محل نمایشگاه محصولات دانش بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه هایتک کرمان، راهکارهای همکاریهای متقابل بررسی شد. مسعود ابراهیمی، مشاور رئیس جهاد دانشگاهی کشور ۱۴ آذرماه پس از بازدید از نمایشگاه محصولات دانش بنیان پارک […]
نذیر کرمان/کرمان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان گفت: ۴۳ روستای شهرستان راور تنش آبی دارند و ۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آن فاقد آب آشامیدنی هستند. علیرضا عبدیان غروب ۱۴ آذرماه در شورای اداری شهرستان راور اظهار کرد: شهرستان راور شامل دو شهر و ۱۲۶ روستا است و آب شرب جمعیت حدود ۲۵ […]
نذیر کرمان/کرمان فرماندار راور با اشاره کمبود آب در شهرستان گفت: با وجود اینکه حدود یک سوم اعتبارات تملک امسال را برای آب گذاشتیم اما مشکل داریم و درخواست داریم استاندار دستور مساعدت را در این زمینه بدهد. رضا عباسی غروب ۱۴ آذرماه در جلسه شورای اداری شهرستان راور که با حضور استاندار کرمان برگزار […]
8 − 7 =