کرمان – نذیر کرمان – یکی از جلوههای مدیریت عملیاتی و جهادی که ماندگار شده، حضور بهموقع سرداران شهید سلیمانی و کاظمی در بم و نقش موثر آنان در انتقال هزاران مصدوم زلزله ویرانگر این شهر بوده که از ابعاد مختلف قابل بررسی و الگوبرداری است. به گزارش نذیر کرمان، سحرگاه جمعه پنجم دی ماه […]
کرمان – نذیر کرمان – یکی از جلوههای مدیریت عملیاتی و جهادی که ماندگار شده، حضور بهموقع سرداران شهید سلیمانی و کاظمی در بم و نقش موثر آنان در انتقال هزاران مصدوم زلزله ویرانگر این شهر بوده که از ابعاد مختلف قابل بررسی و الگوبرداری است.
به گزارش نذیر کرمان، سحرگاه جمعه پنجم دی ماه ۱۳۸۲ زلزله ای مهیب با بزرگی ۶.۶ ریشتر شهر بم را لرزاند و شدت آن به حدی بود که تا کیلومترها دورتر ، حتی مرکز استان که در ۱۹۵ کیلومتری بم قرار دارد و نیز استان سیستان و بلوچستان احساس شد.
عمق فاجعه چنان بود که تا ساعتها بعد از وقوع زلزله، اطلاعات دقیقی از کانون زمینلرزه و ابعاد آن در دست نبود تا اینکه اولین تصاویر از یک شهر ویران با مردم زیر آوارها مخابره شد و آنجا بود که غم بزرگی بر قلب و جان مردم ایران سایه افکند.
حادثه غمبار زلزله بم که امسال بیست و یکمین سالگرد آن است، اگرچه ماتم و مصیبتی بزرگ را یادآور میشود اما آنچه در مرور آن روزها باعث امید و دلگرمی بوده عزم ملی و بینالمللی است که برای کمک به مردم بم بسیج شد.
آمار اولیه حکایت از این داشت که بم در زمان زلزله بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت داشت که یک سوم آن زنده ماندند. هرچند طبق آمار رسمی، این زلزله ۳۴ هزار جان باخته، بیش از ۳۰ هزار مصدوم و ۱۰ هزار بی خانمان برجا گذاشت ولی تعداد واقعی قربانیان به مراتب بیش از این میزان تخمین زده میشود.
شهر بم قبل از زلزله سال ۸۲ بیمارستان دولتی امام خمینی (ره)، بیمارستان خصوصی افلاطونیان و نیز زایشگاه مهدیه را داشت؛ بیمارستان پاستور نیز آن زمان در حال ساخت بود اما بیمارستان امام خمینی (ره) و زایشگاه مهدیه در زلزله تخریب شدند.
در چنین شرایطی و زمستان استخوانسوز کویری شرق کرمان، فرودگاه بم و مدیریت جهادی سرداران شهید سلیمانی و کاظمی به یاری مصدومان زلزله بم آمد تا با بسیج هواپیماهای کشور و ثبت رکورد عملیات ناوبری در این فرودگاه آسیب دیده، هزاران مصدوم به بیمارستانهای استانهای مختلف کشور منتقل شوند.
سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران و سردار احمد کاظمی فرمانده وقت نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که رفاقت دیرینه با هم داشتند، پس از اطلاع از ابعاد این فاجعه خود را به بم رساندند.
فرودگاه بم در اثر زلزله آسیب جدی دیده بود و امکان ناوبری برای هواپیما وجود نداشت اما با شجاعت خلبانان هواپیمای فرماندهان در فرودگاه به زمین نشست که یک نقطه قوت برای مدیران در آن شرایط بحرانی بود.
اهمیت فرودگاه و باند فعال آن برای امدادرسانی در حادثه ای با این ابعاد بالا بود لذا شهیدان سلیمانی و کاظمی تصمیم گرفتند آنجا را دوباره راه اندازی کنند در شرایطی که هر لحظه بر تعداد مصدومان زلزله افزوده میشد، بیمارستانهای بم غیرفعال بود و ظرفیت بیمارستانهای کرمان هم جوابگو نبود.
حاج قاسم و حاج احمد با مدیریت عملیاتی خود که در خاطره مدیران آن دوره مانده است، ضمن ترمیم باند فرودگاه بم کنترل و هدایت هواپیماهای حامل مجروحان و کمکهای امدادی را برعهده گرفتند به طوری که ساعتهای متمادی حتی نخوابیدند.
نقل است که سردار سلیمانی در کنار امدادگران وضعیت هزاران مجروح این حادثه که از سطح شهر به فرودگاه بم منتقل میشدند را بررسی میکرد. او حتی در مواقعی بهشخصه افرادی که نیاز فوری به خدمات امدادی و درمانی داشتند را با سختی روی دستانش به داخل هواپیما انتقال میداد.
این دو یار دیرین با همکاری سایر مدیران و عوامل فرودگاهی توانستند فرودگاه بم را به پر رفت و آمدترین فرودگاه کشور تبدیل کنند به طوری که هر ۱۲ دقیقه یک هواپیما فرودگاه بم را ترک میکرد که یک رکورد به حساب میآمد.
محسن اسماعیلی، مدیرکل وقت فرودگاههای استان کرمان در این باره گفته است: در ۲۴ ساعت اولیه حدود ۴۴۰ هواپیما از این فرودگاه پرواز کرد؛ یعنی هر سه دقیقه یک پرواز داشتیم.
این گونه بود که مقدمات انتقال بیش از ۳۰ هزار مجروح برای دریافت خدمات بیمارستانی به سایر نقاط کشور فراهم شد و به گواه شاهدان عینی اگر حاج قاسم نبود، تلفات زلزله بم چند برابر افزایش مییافت.
سردار محمدرضا حسنی سعدی از همرزمان شهید سلیمانی نیز میگوید: وقتی خودمان را به بم رساندیم، شنیدیم که سردار سلیمانی زودتر از بسیاری مسئولان از وقوع زلزله با خبر شده و به همراه شهید کاظمی که در آن زمان فرمانده نیروی هوایی سپاه بود به سمت بم آمده بودند.
وی اظهار کرد: زمانی که به فرودگاه بم رسیدیم، مطلع شدیم با وجود آنکه فرودگاه بم برای هدایت هواپیما در زمان نشستن و بلند شدن، محدودیت داشت اما حاج قاسم ۶ پرواز را کمتر از یک ساعت در این فرودگاه هدایت و راهنمایی کرده بود.
حسنی سعدی افزود: سپهبد شهید سلیمانی بسیار جدی و به شدت به دنبال تخلیه مجروحان بود، بعضا سر برانکارد بیماران را میگرفت همچنین نیروها را برای انجام کار، بسیج و تشویق میکرد و برای جا به جایی مجروحان، هواپیماهای نیروی هوایی نیز بسیج شده بودند.
ابراهیم شهریاری همرزم قدیمی سردار دلها نیز میگوید: اگر سردار بعد از زلزله سال ۸۲ به اتفاق بچههایی که در دوران دفاع مقدس در رکابش بودند، در بم مستقر نمیشد، قطعا تلفات آن زلزله چندین برابر میشد. سردار در بم کارهای بزرگی کرد؛ اول اینکه شرایط بحرانی منطقه را مدیریت کرد. دوم به سراسر کشور فراخوان زد و امکانات و کمکها را به بم کشاند.
وی افزود: حاج قاسم جزو اولین مسئولانی بود که بعد از زلزله به بم آمد و با استفاده از ظرفیتهای نیروی هوایی و زمینی سپاه و همرزمانی که همیشه در کنارش بودند، آن بحران را مدیریت کرد.
به گزارش نذیر کرمان سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و “ابومهدی المهندس” معاون سازمان نیروهای مردمی عراق (الحشد الشعبی) به همراه هشت نفر دیگر بامداد جمعه ۱۳ دی سال ۱۳۹۸ در مسیر فرودگاه بغداد با پهپادهای آمریکایی ترور شدند و به شهادت رسیدند و مزارش در گلزار شهدای شهر کرمان است.
منبع: نذیر کرمان ? روایت نقش ماندگار حاج قاسم در نجات مجروحان زلزله بم
کرمان – نذیر کرمان – سرمربی تیم فوتبال مس رفسنجان گفت: از نظر من تیم ما مقابل ذوب آهن اصفهان خیلی خوب بازی کرد و مستحق این باخت نبودیم. دریافت ۱۵ MB به گزارش نذیر کرمان، مسعود شجاعی شامگاه جمعه در نشست خبری پس از باخت ۲ بر یک مقابل ذوب آهن اصفهان در ورزشگاه […]
کرمان – نذیر کرمان – سرمربی تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان گفت: طبیعی بود که مس رفسنجان در دقایق پایانی همه جانبه حمله کند و اگر چند دقیقه آخر بازی برای ما سخت شد از اشتباه خودمان بود و یک گل به حریف هدیه دادیم. دریافت ۱۰ MB به گزارش نذیر کرمان، محمد ربیعی شامگاه […]
کرمان – نذیر کرمان – تیم فوتبال صنعت مس رفسنجان در هفته چهاردهم رقابتهای لیگ برتر کشور با نتیجه ۲ بر یک مقابل ذوب آهن اصفهان شکست را پذیرفت تا پس از برد هفته گذشته مقابل پرسپولیس، دوباره به ریل باخت بازگردد. دریافت ۵ MB به گزارش نذیر کرمان، دیدار تیم های فوتبال مس رفسنجان […]
جیرفت- نذیر کرمان- رییس اورژانس پیش بیمارستانی جیرفت گفت: بر اثر واژگونی خودرو سواری در محور گمرکان شهرستان عنبرآباد در جنوب کرمان ۲ نفر جان خود را از دست دادند و ۲ نفر مصدوم شدند. جواد افشار منش شامگاه جمعه در گفت و گو با نذیر کرمان اظهار کرد: ۲ آمبولانس به محل حادثه اعزام […]
هفت × = forty two