رعایت نکردن اخلاق پژوهش از پیامدهای سرقت علمی است
فت فتو/کرمان استادیار علوم تربیتی دانشگاه شهید باهنر کرمان در خصوص پیامدهای سرقت علمی عنوان کرد: عدم رعایت اخلاق پژوهش، فربه کردن هویت کاذب، به حاشیه رفتن آموزش، ارتقای مرتبه سریع و کاذب دانشگاه، دادهسازی، استثمار دانشجو و غیره از جمله این پیامدها هستند. مراد یاری دهنوی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه باهنر […]
فت فتو/کرمان استادیار علوم تربیتی دانشگاه شهید باهنر کرمان در خصوص پیامدهای سرقت علمی عنوان کرد: عدم رعایت اخلاق پژوهش، فربه کردن هویت کاذب، به حاشیه رفتن آموزش، ارتقای مرتبه سریع و کاذب دانشگاه، دادهسازی، استثمار دانشجو و غیره از جمله این پیامدها هستند.
مراد یاری دهنوی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه باهنر در رابطه با معنا و مفهوم پژوهش بیان کرد: پدیدارنگاری نوعی از پژوهش است که در آن فهم و تجربه متفاوت افراد از یک پدیده به تصویر کشیده میشود.
وی با اشاره به مقاله “راههای تجربه پژوهشگر دانشگاهی بودن” گفت: در این مقاله به صحبت ۲۸ پژوهشگر صحبت شده و درک آنها از پژوهش در جدول نتایج این مقاله آورده شده است.
یاری دهنوی ادامه داد: طبق این مقاله هدف بیشتر پژوهشگران از پژوهش ایفای کامل نقش دانشگاهی، مشهور شدن، حل یک معما و مشارکت در اجتماع است؛ همچنین هدف از نشر نتایج از نظر این پژوهشگران برآوردن انتظارات جامعه، شناختن پژوهش، کسب بازخورد از پژوهش و تشویق تغییرها است.
وی در رابطه با نتایج به دست آمده در خصوص چیستی فرایند پژوهش از این مقاله اظهار کرد: تشخیص و حل یک مسئله، کشف چیزهای جدید، تحقیق یک علاقه کنجکاوانه و بیان مسائل متعدد به اجتماع از جمله موارد چیستی پژوهش طبق این مقاله است.
وی در ادامه در خصوص ماهیت پژوهش با استناد به این مقاله گفت: محصولات عینی دانشگاهی، کسب اعتبار، درک فردی و مزایایی برای اجتماع از جمله ماهیتهای پژوهش است؛ همچنین احساس بنیادینی که این پژوهشگران در حین پژوهش داشتند چهار مورد اشباع از رضایت شغلی، سرشاری از لذت، علاقه و اشتیاق و درگیری پر شور به دست آمده است.
وی با بیان اینکه نمونه این پژوهش را در سال ۹۳ با شرکت پژوهشگران استان کرمان انجام داده است ، گفت: در این پژوهش از ۱۲ پژوهشگر در حوزههای مختلف سوال شده است. عمده نتایج با نمونه خارجی مقاله یکسان بود و تنها به یک مورد جدید به واسطه دین پژوهشگران دست یافتیم.
استاد دانشگاه شهید باهنرکرمان ادامه داد: در نمونه مقاله خارجی در انتها نویسنده به چهار مقوله پژوهشگری به منزله وظیفه دانشگاهی، رشد فردی، درک فردی و مشارکت در تغییر و بهبود جامعه دست یافته است که در نمونه ایرانی آن به یک مقوله دیگر با عنوان “پژوهشگری به منزله رسیدن به حقیقت و خدا” رسیدیم که این نتیجه به واسطه دینگرایی پژوهشگران ایرانی است.
وی با اشاره به اینکه یکی از گونههای زیبای پژوهش داخلی، پژوهشگری به منزله یک حق و مسئولیت انسانی است، گفت: اینگونه پژوهشگران اهدافی همچون تربیت هر چه بیشتر پژوهشگر، دغدغهمند کردن مردم و شناخت و رسیدن به خداوند دارند.
استاد دانشگاه باهنر اظهار کرد: در کل سه نوع نگاه میتوان به پژوهش داشت؛ نگاه درونی و بیرونی، نگاه اجتماعی و نگاه معنوی. متأسفانه به نظر میآید پژوهشگری به منزله وظیفه دانشگاهی مهمترین نوع پژوهشگری در جامعه است که این موضوع سبب سرقتهای علمی میشود.
انتهای پیام
رعایت نکردن اخلاق پژوهش از پیامدهای سرقت علمی است
منبع:ایـسنا
? رعایت نکردن اخلاق پژوهش از پیامدهای سرقت علمی است
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰