رتبۀ سوم کرمان از لحاظ تعداد درس‌خوانده‌های بیکار

فت فتو ـ گروه اقتصاد:برآوردهای مبتنی بر داده‌های سامانه ملی اشتغال نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۹ در اقتصاد ایران بیش از یک‌میلیون و ۷۱۱ هزار نفر فارغ‌التحصیل دانشگاهی زیر ۴۰ سال بیکار وجود داشته که ۸۲ درصد آن‌ها مجرد بودند و غالبا به‌عنوان فرزند در کنار خانواده زندگی می‌کردند. بررسی نقشۀ پراکندگی بیکاران فارغ‌التحصیل […]

فت فتو ـ گروه اقتصاد:برآوردهای مبتنی بر داده‌های سامانه ملی اشتغال نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۹ در اقتصاد ایران بیش از یک‌میلیون و ۷۱۱ هزار نفر فارغ‌التحصیل دانشگاهی زیر ۴۰ سال بیکار وجود داشته که ۸۲ درصد آن‌ها مجرد بودند و غالبا به‌عنوان فرزند در کنار خانواده زندگی می‌کردند.

بررسی نقشۀ پراکندگی بیکاران فارغ‌التحصیل زیر ۴۰ سال در ایران نیز حاکی از آن است که کانون اصلی این جمعیت،بنا به جغرافیای اقتصادی و اجتماعی کشور،در تهران است و در مجموع ۲۵۴ هزار و ۴۴۵ نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی زیر ۴۰ سال بیکار در این استان زندگی می‌کنند.

البته این موضوع برای تهران به‌عنوان پایتخت و پرجمعیت‌ترین استان کشور که بیش‌ترین مهاجرت‌پذیری را دارد،دور از انتظار نیست؛ اما نکتۀ قابل‌توجه این است که در این رده‌بندی،خوزستان به‌عنوان پنجمین استان پرجمعیت کشور،در رتبۀ دوم بیکاران فارغ‌التحصیل دانشگاهی قرار گرفته است.

بعد از آن استان کرمان به‌عنوان نهمین استان پرجمعیت کشور در رتبۀ سوم قرار دارد.

 استان‌های فارس و اصفهان نیز به‌عنوان چهارمین و سومین استان‌های کشور از لحاظ جمعیت،در رتبه‌های سوم و چهارم میزبانی از فارغ‌التحصیلان بیکار جای می‌گیرند.

به گزارش فت فتو به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران،از منظر جمعیت بیکاری درس‌خوانده‌ها به تفکیک استان،بدترین شرایط به استان خوزستان تعلق دارد که با وجود سهم ۱۴٫۸ درصدی از تولید ناخالص ملی،فارغ‌التحصیلان دانشگاهی آن چنین شرایطی نامساعدی دارند.

در مقابل،استان‌های یزد،قزوین،خراسان جنوبی و قم به ترتیب از نظر جمعیت بیکاران فارغ‌التحصیل زیر ۴۰ سال بهترین شرایط را دارند به‌گونه‌ای که در سال ۱۳۹۹،فقط ۸۳۰۷ فارغ‌التحصیل دانشگاهی بیکار زیر ۴۰ سال در استان یزد وجود داشته و جمعیت این افراد در استان قزوین ۸۶۱۰ نفر و در استان خراسان جنوبی ۸۸۴۰ نفر بوده است.

برپایۀ این گزارش،مرکز آمار ایران سهم فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و آموزش عالی از جمعیت بیکاران کشور در سال ۱۳۹۹ را ۳۸٫۹ درصد و جمعیت آن‌ها را کمتر از ۹۶۳ هزار نفر تخمین زده است؛ اما برآوردهای مبتنی بر داده‌های سامانه ملی اشتغال و کسب‌وکار که از دفتر مطالعات رفاه اجتماعی وزارت،تعاون،کار و رفاه اجتماعی در این زمینه منتشر شده،اختلافات چشمگیری با روایت مرکز آمار دارد.

به‌عنوان نمونه،سهم بیکاران فارغ‌التحصیل دانشگاهی زیر ۴۰ سال از جمعیت بیکاران کشور را ۶۱٫۲ درصد و جمعیت آن‌ها را بیش از یک‌میلیون و ۷۱۱ هزار نفر اعلام می‌کند.

 

زندگی خصوصی دانشگاهی‌های بیکار

این گزارش می‌افزاید:بیکاری جوانان فارغ‌التحصیل دانشگاه‌ها و آموزش عالی جدا از بار روانی و اجتماعی بیکاری و اتلاف عمر برای خود این افراد،برای خانواده‌هایشان نیز آزاردهنده بوده و به‌ویژه از منظر اقتصادی دارای هزینۀ بالایی است. علاوه بر این،تأثیر وضعیت اشتغال جوانان درس‌خوانده در ازدواج و تشکیل خانواده نیز امر بدیهی و اثبات شده‌ای است؛ آن‌هم در شرایطی که یک جوان بیکار بدون اتکا به وضعیت اقتصاد خانواده،به‌سختی قادر به تأمین ملزومات ازدواج و زندگی مشترک است.

یکی از موضوعاتی که در گزارش دفتر مطالعات رفاه اجتماعی وزارت،تعاون،کار و رفاه اجتماعی و با استناد به داده‌های مرکز آمار ایران مورد بررسی قرار گرفته،پیشنهاد طرحی برای اشتغال این دسته از بیکاران از طریق آموزش و تدریس به دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل در دوران کروناست که در بهترین حالت می‌تواند شرایط اشتغال موقت ۳۵ هزار نفر از آنها را بعد از یک دوره آموزشی و با دستمزد ماهانه دو میلیون تومان تضمین کند. گذشته از اینکه چنین طرحی در مقایسه با جمعیت یک‌میلیون و ۷۱۱ هزار نفری فارغ‌التحصیلان بیکار زیر ۴۰ سال کارگشاست یا نه،آمارهای ارائه شده در این گزارش بسیار قابل تأمل است.

 

بیکاران در کنار خانواده

در بخش دیگری از این گزارش آمده است:بررسی‌های دفتر مطالعات رفاه اجتماعی وزارت کار در مورد وضعیت تأهل بیکاران دارای تحصیلات عالی،نشان می‌دهد ۸۴ درصد این جمعیت یک‌میلیون و ۷۱۱ هزار نفری در سال ۱۳۹۹ مجرد،۱۴ درصد متأهل و ۲ درصد (به دلیل فوت یا طلاق) بدون همسر هستند.

 از نگاهی دیگر به این ماجرا،بیش‌ترین تعداد این گروه از بیکاران معادل یک‌میلیون و ۵۴۷ هزار نفر،در خانواده نقش فرزند را دارا هستند. به‌عبارت‌دیگر،بیش از ۹۰ درصد بیکاران فارغ‌التحصیل دانشگاهی زیر ۴۰ سال کشور،همچنان به‌عنوان فرزند در کنار خانواده زندگی می‌کنند و عمدتا بار مالی معیشت آن‌ها نیز بر گرده خانواده‌هاست. / الف




رتبۀ سوم کرمان از لحاظ تعداد درس‌خوانده‌های بیکار

منبع:خبر کرمان
?

رتبۀ سوم کرمان از لحاظ تعداد درس‌خوانده‌های بیکار

:اخبار استان کرمان – اقتصادی