راهی جز سهل‌گیری در حوزۀ صادرات نداریم

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این‌که بزرگترین چالش حوزۀ صادرات در کشور،موضوعات ارزی برای صادرکنندگان است،گفت:«بیشترین موضوعی که در کمیسیون اقتصادی به ما ارائه می‌شود،دربارۀ ارز،تعهدات ارزی و تثبیت تعهدات ارزی است». محمدرضا پورابراهیمی با بیان این‌که مهم‌ترین مولفۀ مرتبط با تعهدات ارزی،موضوع نرخ ارز است،بیان کرد:«اگر اصل ارز را […]

فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این‌که بزرگترین چالش حوزۀ صادرات در کشور،موضوعات ارزی برای صادرکنندگان است،گفت:«بیشترین موضوعی که در کمیسیون اقتصادی به ما ارائه می‌شود،دربارۀ ارز،تعهدات ارزی و تثبیت تعهدات ارزی است».

محمدرضا پورابراهیمی با بیان این‌که مهم‌ترین مولفۀ مرتبط با تعهدات ارزی،موضوع نرخ ارز است،بیان کرد:«اگر اصل ارز را به‌عنوان یک چالش اساسی در نظر بگیریم،نرخ ارز در تثبیت تعهدات ارز مهم‌ترین مشکل صادرکنندگان است که تعهدات و بازۀ زمانی تثبیت تعهدات،موضوعات جانبی است».

وی یادآور شد:«اگر بخواهیم آرامش در حوزۀ اقتصاد کشور ایجاد کنیم راهی جز تقویت صادرات و سهل‌گیری در حوزۀ صادرات نداریم».

به گزارش خبرنگار نذیر کرمان،نماینده مردم کرمان و راور در مجلس عصر ۱۴ اردیبهشت‌ماه در مراسم بزرگداشت روز صادرات و تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان کرمان بیان کرد:«هفتۀ گذشته لایحۀ دو فوریتی دولت برای تشکیل وزارت بازرگانی در صحن علنی مجلس به تصویب رسید،الان در حال بررسی است و احتمالا روز یکشنبه در دستور کار صحن قرار می‌گیرد».

وی افزود:«پیش‌بینی ما این است،با توجه به شرایطی ‌که امروز دولت برای مدیریت بازار داخل و خارج دارد،اگر این اتفاق رقم بخورد،با تمرکزی که اتفاق می‌افتد،بسیاری از چالش‌ها برطرف می‌شود».

پورابراهیمی یادآور شد:«البته همزمان با این مزیت،نگرانی‌هایی نیز وجود دارد،و آن نگرانی‌ها این است که جنس فعالیت‌ و سیاست‌های تولیدی از سیاست‌های تجاری جدا بشود. فلسفۀ تشکیل وزارت صمت،در زمانی که وزارتخانه تعریف شده بود،این بود که این سیاست‌ها یکسان بشود و بتوانیم سیاست تولید را در کنار تجارت داشته باشیم و در یک ساختار تعریف شود».

وی خاطرنشان کرد:«اما تجربه نشان داد که در طول سال‌های اخیر حجم گسترده و تنوع فعالیت‌ها از عهدۀ یک وزارتخانه،یک وزیر و چند معاون برنمی‌آید و شاید یکی از ضرورت‌هایی که دولت لایحۀ تشکیل وزارت بازرگانی را ارائه داد،این بود که ادامۀ این مسیر امکان‌پذیر نیست».

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد:«ماموریت‌هایی که در حوزۀ بازرگانی رقم می‌خورد به کمیسیون اقتصادی مربوط می‌شود و به دلیل همین تقسیم‌‌بندی‌های کاری‌،شاهد یکسری اقدامات موازی بودیم که عملا نتوانست آن‌چه هدفگذاری ما بود را حاصل کند».

وی بیان کرد:«بعد از التهابات ارزی که در سال‌های اخیر داشتیم در سال گذشته،شرایط خاصی بر کشور حاکم بود،در حال حاضر به‌مرور به سمت یک آرامش در حوزۀ مدیریت منابع مصارف ارزی حرکت می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم ظرف یکی‌دو ماه آینده،با پیگیری‌های کمیسیون اقتصادی مجلس، تحولات بزرگی در ساختارهای جدید برنامه‌ریزی کنیم».

وی یادآور شد:«نگاه ما در مجلس این است که مسیر صادرات را آسان کنیم که در این صورت صادرات کشور دو برابر خواهد شد».

 

صادرات پسته جبران می‌شود

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس در ادامه با بیان این‌که سهم عمدۀ صادرات استان پسته و مغز پسته است،گفت:«سال گذشته در تولید پسته با شرایط خاصی روبه‌رو بودیم و بخش عمده‌ای از پسته دچار سرمازدگی شد و حتی بعضی از باغداران ما هزینۀ ادارۀ باغ خود را نداشتند».

وی ادامه داد:«امسال با آماری که از جهاد کشاورزی داریم و توضیحاتی که آقای استاندار داشتند،شرایط ویژه‌ای پیش آمده و پیش‌بینی می‌کنم بتوانیم در بخش صادرات جبران سال گذشته را داشته باشیم».

پورابراهیمی با تاکید بر این‌که باید به دنبال افزایش تنوع در محصولات صادراتی استان باشیم،افزود:«نباید به محصول پسته وابسته باشیم که اگر یک‌سال دچار سرمازدگی شد،کل صادرات استان تحت‌تاثیر قرار بگیرد». /پ

 




راهی جز سهل‌گیری در حوزۀ صادرات نداریم

منبع:خبر کرمان
?

راهی جز سهل‌گیری در حوزۀ صادرات نداریم

:اخبار استان کرمان – اقتصادی