دولت از مدیریت سوخت خارج شود

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که بخشی از موضوع ناترازی عرضه و تقاضای بنزین در کشور ما به مدیریت برمی‌گردد،گفت:«در حالی که نقش دولت باید رگولاتور (تنظیم‌کننده) باشد اکنون پالایش و پخش در اختیار دولت است و بخش سوخت را مدیریت می‌کند. در هیچ جای دنیا دولت […]

فردایکرمان – گروه اقتصاد: نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که بخشی از موضوع ناترازی عرضه و تقاضای بنزین در کشور ما به مدیریت برمی‌گردد،گفت:«در حالی که نقش دولت باید رگولاتور (تنظیم‌کننده) باشد اکنون پالایش و پخش در اختیار دولت است و بخش سوخت را مدیریت می‌کند. در هیچ جای دنیا دولت توزیع‌کنندۀ سوخت نیست،امروز شرایطی نیست که دولت مثل گذشته عمل کند زیرا منابع مالی ندارد و جایگاهش نسبت به قبل تغییر کرده است. در دنیا هیچ پالایشگاهی تمام‌قد دولتی نیست،اما در کشور ما دولت مدل‌های قبلی را ادامه می‌دهد».

حمیدرضا صالحی افزود:«اکنون نفتی را که دولت بابت تبدیل به بنزین و گازوئیل به پالایشگاه تحویل می‌دهد هم برای پوشش نیاز داخل و هم صادرات کافی نیست و همین موضوع از کیفیت هم کم می‌کند،در حالی که اگر اقتصاد درست تعریف شود و دولت از تصدی‌گری این بخش خارج شود و فقط تعیین‌کنندۀ قیمت و رگولاتور باشد و مسئولیت تولید و توزیع کم‌کم به بخش خصوصی واگذار شود،هم قیمت به سمت واقعی‌سازی می‌رود و هم کسب و کار جدید تعریف می‌شود».

وی ادامه داد:«هر جایی که دولت چنبره زده و حضور دارد ما مشکل داریم یعنی همان اتفاقی که در حوزۀ گاز و  برق کشور رخ داده در مورد سوخت هم تکرار می‌شود».

به گزارش فردایکرمان به نقل از ایلنا،نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران 18 دی‌ماه اظهار کرد:«ما در اقتصاد کلان مشکل بنیادین داریم،اکنون نقش دولت و بخش خصوصی باید بازتعریف شود و دولت در جایی قرار گیرد که مثمرثمر باشد و بخش خصوصی هم راندمان و بهره‌وری را بالا ببرد و هم اینکه سرمایه‌گذاری انجام دهد».

وی یادآور شد:«ما باید برنامۀ چند ساله داشته باشیم،دولت از مدیریت و تصدی‌گری سوخت خارج شود و وظیفۀ پالایش و پخش را چند کنسرسیوم انجام دهد. دولت اجازه دهد بخش خصوصی رشد کند و برای کیفیت و کمیت و قیمت مناسب هم پاسخگو باشد،بنابراین سیاست کلانی که همه دنبال آن هستیم از دولت شروع شود».

صالحی گفت:«اکنون شرایطی است که تولید در حال رکود و افت است و نیاز به سرمایه‌گذاری دارد اما مصرف روال قبلی خود را طی می‌کند و این برای کشور جهان سوم یک چالش بزرگ ایجاد می‌کند زیرا ساز و کار لازم برای حل موضوع دیده نشده،بنابراین سوخت باکیفیت و مرغوب تولید نمی‌شود چراکه دولت سرمایه و درآمد نفتی و بودجه عمرانی ندارد».

وی با بیان اینکه دولت باید به سمتی برود که مردم را وارد ماجرا کند،زمانی مردم ورود می‌کنند که خودشان اختیار داشته باشند،تاکید کرد:«اکنون به خاطر ارزانی از مرزهای شرقی کشور قاچاق هم صورت می‌گیرد،سال‌ها است برنامه‌ای برای واقعی شدن قیمت نداریم،بنابراین اوضاع تولید را هم به لحاظ کمیت و هم کیفیت در پالایشگاه‌ها تحت‌تاثیر قرار داده است،به عبارت دیگر هم در بخش تولید به دلیل عدم سرمایه‌گذاری مشکل داریم و هم اینکه برای کنترل مصرف برنامه‌ریزی نکرده‌ایم و تا این دو مشکل حل نشود این چالش همچنان ادامه خواهد داشت». /پ




دولت از مدیریت سوخت خارج شود

منبع:خبر کرمان
?

دولت از مدیریت سوخت خارج شود

:اخبار استان کرمان – اقتصادی