ده لولو، مرواریدی که زمین خواران برای تصاحب آن شبانه دست به کار می شوند/ به اسم طرح های طوبی و آبادانی، به کام زمین خواران

محسن خزانه ها در رابطه با کوه خواری هایی که در منطقه ی بالای قبرستان این روستا در حال انجام است، گفت: متاسفانه  دهیاری فاقد هر گونه اهرم قضایی است و حتی با چند مورد نیز به صورت فیزیکی مقابله شد اما ضمن ساخت و ساز دیوار کشی شبانه، تعداد این افراد بالا است و […]

محسن خزانه ها در رابطه با کوه خواری هایی که در منطقه ی بالای قبرستان این روستا در حال انجام است، گفت: متاسفانه  دهیاری فاقد هر گونه اهرم قضایی است و حتی با چند مورد نیز به صورت فیزیکی مقابله شد اما ضمن ساخت و ساز دیوار کشی شبانه، تعداد این افراد بالا است و نامه نگاری و پیگیری هایی هم انجام شد اما مقامات بالادست فقط تشکیل پرونده داده و تخلفات را به کمیسیون ماده ۹۹ ارجاع می دهند، که عملا دست ما برای مقابله بسته است.

محسن خزانه ها  دهیار روستای ده لولو در گفتگو با فت فتو در رابطه با مشکلات این روستا گفت: با وجود پیگری های فراوان منطقه کوهپایه هنوز با مشکلات زیادی مواجهه است و تا رسیدن به سکوی واقعی گردشگری و ایجاد  اقتصاد پایدار راه درازی را در پیش دارد.

وی با بیان اینکه از شهریور سال گذشته همزمان با دولت جدید بنده به عنوان مسئول دهیاری ده لولو تعیین شدم، گفت: فعالیت های خوبی در این مدت کوتاه انجام شده است، از جمله ایجاد زیر ساخت های جدید  مانند آسفالت، بررسی و حل مشکلات آب، که هنوز در رفع همین مشکل اداره آب و فاضلاب کوهپایه عملکرد بسیار ضعیفی را در این حوزه داشته است و علت این عملکرد ضعیف نیز  اذغام اداره آب فاضلاب روستایی با شهری بود.

 اداره آب در بحث خدمات رسانی عملکرد ضعیفی دارد

دهیار ده لولو  ادامه داد: جلسات متعددی در خصوص مشکل آب روستا با اداره آب فاضلاب جدید و قدیم تشکیل شده  اما هنوز در کوهپایه با مشکل قطعی و هدر رفت آب مواجه هستیم، اداره آب منطقه کوهپایه فاقد یک بیل مکانیکی است که اگر یک انشعاب آب دچار ترکیدکی و یا شکستگی شود برای تعمیر ناتوان است  و جهت انجام فعالیت های خود مانند نصب انشعابات آب از بیل مکانیکی و پرسنل دهیاری استفاده می کند.

 
اداره آب و فاضلاب دچار ضعف مدیریت است

خزانه ها  در رابطه با وجود شبکه ی نامناسب توزیع و انتقال آب نیز افزود: سیستم انتقال آب دارای مشکلات فروانی است،از جمله کمبود فشار آب و اختلاف زیاد فشار در بالادست و پایین دست شبکه ی آبیاری است که  عدالت توزیع مناسب آب را زیر سوال برده است.

وی در رابطه عدم تعهد پیمانکار در خصوص انتقال آب اظهار کرد: قریب به ۴ سال قبل عملیات تعمیر خط لوله ی توزیع و انتقال آب توسط پیمانکار انجام شده و در حالی که در قرارداد ذکر شده و از وظایف وی بوده تا معابری که به واسطه ی انتقال تخریب شده اند را  پیمانکار به حالت اولیه باز گرداند، اما با وجود پیگیری ها و نامه نگاری های فراوان هنوز اقدامی از طرف پیمانکار انجام نشده که این ناشی از ضعف مدیریت این نهاد اجرایی است.

دهیار ده لولو به دیگر مشکلات ناشی از ضعف مدیریتی اداره آب و فاضلاب اشاره کرد و گفت: ما  به اداره آب پیشنهاد مدیریت هوشمند شبکه آب را نیز داده ایم تا انشعابات مشترکین را به صورت سیستمی کنترل کند، تا به این سبب انتشعابات  مجاز از غیر مجاز شناسایی شوند و از سویی دیگر  این اداره با کمبود نیرو و ضعف در امکانات و بازوهای اجرایی هم مواجه است.

خزانه ها در ادامه به نوع برنامه ریزی های ابلاغی به روستا ها پرداخت و افزود: در تمام دنیا برنامه ریزی به صورت غیر متمرکز و از پایین به بالا انجام می شود و نهادهای بالادست نقش تسهیل گری را ایفا می کنند در حالی که در ایران به صورت متمرکز و از بالا به پایین است و برنامه از نهادهای بالادستی ابلاغ می شود که همین عامل یکی از ضعف های نظام مدیریتی کشور به شمار می رود.

بیش از ۱۵ هزار متر مربع زیر سازی و آسفالت در ده لولو انجام شده است

وی تاکید کرد: بیش از ۱۵ هزارمتر مربع آسفالت با اهدای قیر رایگان توسط بنیاد مسکن و مشارکت ساکنین زیر سازی و آسفالت شده است  که البته هنوز بدهکاری هایی وجود دارد که به کمک مردم حل خواهد شد.

دهیار ده لولو افزود: میزان بودجه ی دهیاری بر اساس آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۵ که سرانه جمعیت ده لولو ۲۸۱ نفر بوده محاسبه شده  و سر شماری بعد در سال ۱۴۰۵ خواهد بود به همین علت  بودجه دریافتی ما  بسیار کم است و کفاف هزینه های دهیاری را نمی دهد و عملا اعتبار دیگری  نداریم و تنها اعتبار ما از طریق مشارکت های مردمی و حمایت شورا بدست می آید.

خزانه ها با اشاره به معضل زمین خواری های دهه ۷۰ اشاره کرد و گفت: در این زمبنه بحت تعارض مالکیت ها را بین ادارات منابع طبیعی، بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی را داریم، زیرا تعدای زمین در سال های۷۹ و ۸۰  ما به قبل واگذار شده و توسط نهادهای قانونی تحت عنوان طرح هادی واگذار شده اند و  در طرح هادی به عنوان کاربری ویژه تعریف شده اند به این معنی که یعنی بنیاد مسکن حق تعریف هر گونه کاربری را جهت استفاده از اراضی مذکور دارد.

وی ادامه داد: اکنون بعد از گذشت سال ها  خریداران زمین های واگذار شده را،  شروع به ساخت و ساز کرده و به عنوان مسکن مورد استفاده قرار داده اند را با تغییر قانون  متصرف زمین تعریف کرده اند و این افرداد بلا تکلیف مانده اند البته در همین راستا پیگیری ها و جلسات زیادی انجام شده است که وضعیت این افراد مشخص شود.

خزانه ها با تاکید بر لزوم بازنگری طرح هادی روستایی ابراز کرد: دهیاری با توجه به قدیمی بودن طرح ها چندین بار مسئله ی لزوم انجام بازنگری در طرح ها را به نهاد های بالادستی از جمله  بنیاد مسکن پیشنهاد داده اما با پاسخ هزینه بر بودن و کمبود امکانات و نبود منابع مالی وانسانی مواجه شده است.

کوهپایه پتاسیل های منطقه ی گردشگری را دارد

وی در خصوص بالا بودن  پتانسیل های گردشگری در کوهپایه، افزود: ما در مرحله ای از تاریخ هستیم که گردشگری جز ۵ صنعت اول دنیا است و علی رغم پیگیری ها و نامه نگاری های  دهیاری و پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس و اعلام ظرفیت های بالقوه ی منطقه ی کوهپایه که همیشه در ایام تعطیل مملو از گردشگر است، اما هنوز به منطقه ی گردشگری تبدیل نشده است و با دید صنعت گردشگری در جهت توسعه اقتصادی به آن نگاه نشده است و ما هنوز به نفت و نهاد های بالادستی وابسته هستیم.

وی ادامه داد: با وجود پتانسل های خوبی که در مدیریت و عدم وابستگی به نفت و رسیدن به اقتصاد پایدار و فاصله گرفتن از اقتصاد تک محصولی داریم ولی همچنان به نفت وابسته بوده و از صنعت گردشگری در حد قابل قبولی استفاده نمی کنیم.

دو بانده شدن جادی کوهپایه شاید فرصتی دیگر/ تخصیص اعتبارات بر اساس نیاز پروژه نیست

خزانه ها در خصوص طرح دو بانده شدن جاده ی کوهپایه افزود: نقشه های طرح نیز تهیه شده است اما اعتبارات ملی و استانی جوابگوی این مسله نبود و به همین دلیل پیشرفت پروژه به صورت خیلی کند است تا زمانی که بودجه ی پروژه به صورت یک جا تامین نشود وضع به همین صورت خواهد ماند و اکنون که اعتبار لازم را دارد، نیز هنوز اقدامی صورت نگرفته است.

دهیار ده لولو در رابطه با طرح بزرگراه شدن جاده ی کوهپایه و اخذ عوارض آن اظهار کرد: این طرح نیازهای خاص خود را از جمله تامین زیر ساخت های لازم و تامین اعتبارات عمرانی و نیروی انسانی را می طلبد، زیرا که این جاده ۳۲ پارچه آبادی را پوشش می دهد و پیگیری هایی نیز در این زمینه انجام شده  که قرار است در آینده شاهد عملی شدن این موضوع باشیم.

وی با اشاره به تقسیم کوهپایه به دو بخش بافت قدیم و بافت جدید ادامه داد: از آنجایی که اعتبارات ما براساس سرانه بوده پس جوابگوی آسفالت کل منطقه کوهپایه نیست  به همین جهت اولویت ما با مردم بومی شهر است که بخش بومی نیز مشارکت لازم را با مجموعه ی دهیاری نداشته است و متوقع است که رایگان آسفالت انجام شود البته که ما با مردم نهایت مشارکت را داریم و حتی در   مناطق بخش مشارکت به صورت قسط بندی با مردم طرح را انجام می دهد.

خزانه ها به تفاوت قیمت اخذ انشعابات مصرفی در روستا اشاره کرد و گفت:  با نامه نگاری هایی که انجام شده در انشعابات بحث بومی و غیر بومی را ایجاد کرده ایم  و برای ساکنین و بومی منطقه امتیاز ویژه ای قایل شدیم و مبلغ کمتری جهت هزینه خدمات می پردازند در همین راستا پیشنهاد هایی چون هوشمندسازی انشعاب آب به اداره آب داده شده است که البته این امر چالشی زیرساختی است.

دهیار ده لولو در خصوص خبر اعطای زمین هابی بدون سند ملکی و توسط دهیاری به برخی افراد با مهر دهیاری، گفت: این خبر کاملا کذب است زیرا  دهیاری اصلا اجازه و اختیار چنین اقدامی را ندارد، دهیاری فقط حق تشکیل پرونده را دارد و متولی اصلی  واگذاری زمین در روستا ها بنیاد مسکن است.

وی  به بحث زمین خواری های دهه ۷۰ اشاره کرد و گفت: ما در روستای کوهپایه با معضل زمین خواری مواجه هستیم که از دهه ۷۰ تا کنون بر جای مانده است و اکنون اثرات آن کل جغرافیای منطقه را بر هم زده است، یک مورد آن از سال ۷۹  است که یک فرد سر شناس متراژ بالایی  زمین را  از طرف اداره منابع طبیعی و کشاورزی به عنوان طرح درخت کاری طوبی اجاره و در تصرف می گیرد که اعلام کرده است به من  واگذار شده، حال همان فرد با سند سازی نه تنها متراژ زمین ها را بالاتر مشخص کرده که تا ۵ هزار متر مکعب هم می رسد بلکه از سویی با سند سازی زمین ها را به قطعات کوچکتر تعیین کرده و فروخته است، گرچه الان هم این شخص زندان است و  از شهریورتاکنون قریب به ۲۰ پرونده در دادگاه  علیه وی تشکیل شده و حکم وی نیز صادر شده است، اما تبعات عمل وی روستا را بزرگتر کرده است.

تبدیل کوهپایه به منطقه ی گردشگری نیازمند عزم ملی است

خزانه ها در ادامه با ابراز امیدواری از تبدیل کوهپایه به منطقه ی گردشگری در آینده،  گفت : لزوم این آینده ی روشن همکاری و نقش تسهیل گری مسئولین بالادستی است و به همین سبب ما به دنبال ثبت ملی قنات کوهپایه در فهرست آثار ملی هستیم.

دهیار ده لولو با بیان اینکه کوهپایه بالغ بر ۵۰۰۰ مشترک و امتیاز های رسمی است، افزود : حتی کوهپایه پتانسل شهر شدن را نیز دارا است، که مساعدت مسئولین بالادستی را می طلبد، ما نامه نگاری های زیادی به نهاد های اجرایی استان  انجام داده ایم اما مسئولین نیز مکاتبات ما را نیز پیوست زده و به نهاد بالاتر ارسال می کنند بنابر این در راستای تسهیل گری همکاری لازم و کافی را ندارند که اگر این همکاری به وقوع بپیوندد بسیاری از مشکلات و امور حل خواهد شد و حتی امکان ایجاد بازارچه خوداشتغالی را نیز خواهیم داشت.

وی  در رابطه با کوه خواری هایی که در منطقه ی بالای قبرستان این روستا در حال انجام است، گفت: متاسفانه  دهیاری فاقد هر گونه اهرم قضایی است و حتی با چند مورد نیز به صورت فیزیکی مقابله شد اما ضمن ساخت و ساز دیوار کشی شبانه، تعداد این افراد بالا است و نامه نگاری و پیگیری هایی هم انجام شد اما مقامات بالادست فقط تشکیل پرونده داده و تخلفات را به کمیسیون ماده ۹۹ ارجاع می دهند، که عملا دست ما برای مقابله بسته است.

اساس فعالیت شورا مقابله با فساد است
خزانه ها  اظهار کرد: تازمانی که الویت دهیاری و شورا فساد ستیزی باشد من نیز به فعالیت خود فقط به عشق روستا و آبادانی ایستاده ام چراکه این مسیر درستی است اما هر زمانی که احساس کنم دهیاری دچار موازی کاری شده، استعفا خواهم داد، زیرا حقوق بگیر این نهاد نیستم.

دهیار روستای ده لولو اظهار کرد: در طرح هادی مصوب سال ۱۳۸۸ اولین حفظ و نگهداری با کاربری باغی و زراعی است اما زمانی که در کمیسیون تغییر کاربری ها با حضور ۲۳ نهاد مسئله مطرح می شود و رای اکثریت بر تعویض کاربری صادر می شود، دهیاری فقط به عنوان یک ذی نغع است و موظف به اجرای مصوبه است.  

وی ادامه داد: بودجه اندک دهیاری ها صرف  هزینه های پرسنل دهیاری، جمع آوری زباله،  زیرسازی و بهسازی اطراف رودخانه می شود ضمن اینکه اغلب نیروهای ما پیمانکاری بوده و هنوز به صورت استخدام رسمی در نیامده اند.

وی امر به معروف را واجب فراموش شده در روستای ده لولو عنوان کرد و گفت: علی رغم پیگیری های انجام شده در خصوص ایجاد پایگاه بسیج در راستای اجرای برنامه های فرهنگی و تیم های نظارتی امر به معروف متاسفانه  با سنگ اندازی های از سوی مسئولین مواجه شده ایم و  در راستای جلوگیری از فساد و مهمانی های شبانه نیز صحبت هایی با نیروی انتظامی انجام شده که خواستار افزایش گشت های شبانه جهت افزایش امنیت منطقه شده ایم که هنوز ترتیب اثر داده نشده است.

انتهای پیام/ طهماسبی
 
 




ده لولو، مرواریدی که زمین خواران برای تصاحب آن شبانه دست به کار می شوند/ به اسم طرح های طوبی و آبادانی، به کام زمین خواران

منبع:آرمـان
? ده لولو، مرواریدی که زمین خواران برای تصاحب آن شبانه دست به کار می شوند/ به اسم طرح های طوبی و آبادانی، به کام زمین خواران