دمی در بهشت هند کوچک بیاساییم

نذیر کرمان/کرمان محور گردشگری جیرفت- دلفارد- درب بهشت به طول ۹۰ کیلومتر با جاذبه‌های تمام عیار آماده پذیرایی از گردشگران و مسافران نوروزی است. به گزارش نذیر کرمان، دره دلفارد در شهرستان جیرفت که به دلیل دارا بودن آب و هوای معتدل و دلپذیر به دره مدیترانه‌ای معروف است، به طول بیش از ۴۰ کیلومتر […]

نذیر کرمان/کرمان محور گردشگری جیرفت- دلفارد- درب بهشت به طول ۹۰ کیلومتر با جاذبه‌های تمام عیار آماده پذیرایی از گردشگران و مسافران نوروزی است.

به گزارش نذیر کرمان، دره دلفارد در شهرستان جیرفت که به دلیل دارا بودن آب و هوای معتدل و دلپذیر به دره مدیترانه‌ای معروف است، به طول بیش از ۴۰ کیلومتر و به موازات رودخانه‌ای کشیده شده که این شط دلفارد را به دو نیمه و به قول محلی‌ها به  این طرف رودخانه و آن طرف رودخانه تقسیم کرده و این همزیستی زیبایی خیره‌کننده‌ای به منطقه داده است.

پوشش گیاهی متنوع در این اقلیم، شگفت انگیز است آنچنان که انواع درختان سردسیری مانند گردو، زردآلو، هلو و … در کنار درختان گرمسیری مانند انواع مرکبات و خرما دیده می‌شود.

دهستان دلفارد که روستای هدف گردشگری است، هر ساله پذیرای گردشگران زیادی است که در کوچه باغ‌های زیبای آن که درختان سر به فلک‌ کشیده منظره زیبایی به آن بخشیده‌اند، به گشت و گذار می‌پردازند و همچنین به دیدن جنگل انارشیطان دلفارد که یکی از معدود رویشگاه‌های کشور است، می‌روند و یا آبشار گُلما، آبشار معروف دلفارد را مقصد طبیعت‌گردی خود قرار می‌دهند و در سایه سار چنارهای کهنسال این منطقه گردشگری ساعت‌ها و یا روزها و هفته‌ها اطراق می‌کنند.

شروع یک طبیعت گردی هیجانی

با گذر از پلیس راه جیرفت و عبور از دشت تل سیاه و دیدن محل پرورش اسب و پیست سوارکاری به  دشت شنی  می‌رسیم  که گفته می‌شود ظرفیت ثبت ملی را هم دارد، زیرا علاوه بر اینکه مورد استقبال مردم قرار دارد، با توجه به وجود شن سفید در دنیا بی نظیر است که در روزهای آخر هفته و تعطیلات، برنامه‌های شن نورودی برقرار هستند.

اما سمت چپ جاده جنگل گُلپرکی یا انار شیطان در ابتدای محور گردشگری جیرفت- دلفارد – درب بهشت‌ مشاهده می‌شود که از جمله  چشم اندازهایی است که همواره مورد توجه گردشگران و مسافران قرار دارد و کمتر کسی است که از این مسیر تردد کند و عکس یادبودی کنار این طبیعت ثبت نکرده باشد.

شروع یک همزیستی دیدنی

کم کم با گذر از پُل کُلدان که بر روی رودخانه دلفارد احداث شده، با صدای گذر آب و بوی مطبوع بهار مرکبات به طبیعتی دیگر پا می‌گذاریم که همزیستی درختان سردسیری مانند انار انگور، زردآلو، و … و گرمسیری مانند درختان نخل در فاصله چند متری و بعضا شاخه در شاخه بسیار جذاب هستندلذا گردشگری با این همه تنوع باید با زیرساخت های رفاهی متناسب باشد که هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم.

در  دو طرف مسیر منتهی به درب بهشت در فصل زمستان، بهار و تابستان یکپارچه سرسبزی  می‌بینیم به طوری که از ۳۵ کیلومتری محور گردشگری دیگر درختان مرکبات یافت نمی‌شوند در حالی قبل از این مسافت درختان انگور، انار، پرتقال و نخل را در یک محدوده می‌توانید ببینید و لذت ببرید که قابل پرورش و بارور هستند.

دره دلفارد مهد آبشارهای همیشه خروشان

 در فاصله ۴۰ کیلومتری، آبشار زیبای دلفارد واقع شده که به گُلمای دخترکُش مشهور است و در همه فصول سال گردشگران و مسافران زیادی از استان‌های همجوار در سایه سار درختان چنار کهنسال به خُنکای این جاذبه پناه می‌برند که یکسری زیرساخت‌ها تامین شده و برای تکمیل و توسعه بیشتر به حمایت‌های همه جانبه نیاز است و آبشار ده والی ساردو و آبشار زوُرک نیز بسیار جذاب هستند که در کنار اردوگاه واقع در محله گلما بیش از ۱۵  اقامتگاه بوم گردی وجود دارد و با فضای بسیار طبیعی و جذاب پذیرای گردشگران هستند.

دمی در بهشت هند کوچک بیاساییم

اگر چه وزیر میراث فرهنگی در سفری که به جیرفت داشت از این همه شگفتی به نیکی یاد کرد و به خبرنگاران قول داد قرارشان در سفر بعدی در محل گُلمای دخترکش خواهد بود.

برفگیر بودن از قشنگی‌های بی نظیر است

 با گذر از گردنه پُر پیچ و خم  امیرالمؤمنین که در گذشته یک جاده خاکی و سخت بود، به مرتفع ترین منطقه از سطح دریا می‌رسیم که برفگیری و سپید پوشی کامل را تجربه  می‌کنیم  و ظرفیت احداث پیست برف بازی و چمن را دارد و در مجموع این منطقه در چهار فصل جذاب است و بخش اکوتوریسم و کوهنوردی را نیز می‌توان در این مسیر تجربه کرد.

و اما گردشگری غذا در دو طرف جاده نمودی از خلاقیت زنان روستایی است که بساط دیدنی پخت انواع آش، نان محلی، چای آتشی و دمنوش در همه فصول بخصوص بهار و نوروز  پهن و پر رونق  است که  دور تا دور قابلمه‌های آش و آتش شاهد پذیرایی از گردشگران هستیم و آبگرم گور نیز به همه این زیبایی‌ها نیز اضافه می‌شود که در ماه مبارک رمضان گردشگری غذا در این مسیر با رعایت حال روزه داران به راه است.

اما آخرین مقصد در محور گردشگری جیرفت – دلفارد – درب بهشت، گردشگری مذهبی است که با  آب و هوای مناسب در فصل تابستان میزبان مسافران زیادی است که وجود بارگاه امامزاده سلطان سیداحمد نیز در ایام نوروز و فصل زمستان نیز جاذبه دیگری برای گردشگری مذهبی  محسوب می‌شود.

دمی در بهشت هند کوچک بیاساییم

آماده میزبانی از گردشگران هستیم

بخشدار ساردوئیه از آمادگی لازم برای میزبانی از گردشگران نوروزی خبر داد و گفت: بخش زیبای ساردوئیه از توابع شهرستان جیرفت با  جذابیت‌های متنوع گردشگری، کشاوزی، معدنی و زیارتی آماده استقبال از میهمانان نوروزی است .

عباسعلی مسلمی  از وجود اقلیم های متفاوت آب و هوایی تحت تاثیر توپوگرافی و آب و هوای خاص منطقه، تنوع زیستی گیاهی و جانوری سخن به میان آورد و افزود: دیدن روستاهای زیبا با طبیعتی ناب موجی از شادابی و نشاط را در دل گردشگران و رهگذران ایجاد می‌کند و دره مدیترانه‌ای دلفارد جنوب استان کرمان را به افق‌های دور از دسترس پیوند می‌دهد و از طرفی صخره‌های آسمان سای کوه نشانه بهرآسمان و دیگر قله‌هایی که وجود دارند، همواره میزبان دوستداران طبیعت هستند.

وی همچنین با اشاره به چشم اندازهای زیبای روستاهای سه دهستان ساردوئیه، دلفارد، گور، منطقه رمون و باغستان‌ها و طبیعت ناب رشته کوه‌های ارتفاعات ساردوئیه افزود: این ظرفیت‌ها طبیعت بکر را به نمایش گذاشته‌اند .

بخشدار ساردوئیه، منطقه سربیژن را مرتفع‌ترین بام مسکونی با ارتفاع بیش از ۳۷۰۰ متر از سطح دریا عنوان کرد و گفت: پوشش درختان اُورس و چنار کهنسال، چشمه آبگرم در منطقه دیمندوگویگان، سراب، ریکو و چمنزارهای زیبا، روستاهای زیبای دهستان گور با وجود چشمه سارهای مختلف آماده پذیرش مهمانان نوروزی هستند.

وی به سیاه چادرهای عشایر نیز اشاره کرد که دامداران با مواد لبنی طبیعی و سنتی مانند شیر، دوغ و روغن حیوانی، گردشگران بومی و غیر بومی را مجذوب این منطقه کرده‌اند.

بخشدار ساردوئیه از رفع مشکلات فراروی بخش گردشگری خبر داد و افزود: خوشبختانه دولت سیزدهم در مدت فعالیت خود با نگاه توسعه‌ای مبحث گردشگری را دنبال کرده و هم اکنون نیز با اقدامات ارزشمند، این بخش مهیای پذیرایی از مهمانان نوروزی و گردشگران است و حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و تسهیل امور در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام




دمی در بهشت هند کوچک بیاساییم

منبع: ایـسنا
? دمی در بهشت هند کوچک بیاساییم