دغدغۀ بازنشستگان مس را از طریق رئیس‌جمهور حل می‌کنیم

فردای کرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با گذشت شش ماه از آغاز به کارش،و مسائل متعددی که این صنعت در ماه‌های اخیر با آن مواجه است که یک نمونۀ مهم آن،به نگرانی گستردۀ بازنشسته‌ها مربوط است،با حضور در یک نشست خبری در کرمان،به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.   از بازنشستگان […]

فردای کرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با گذشت شش ماه از آغاز به کارش،و مسائل متعددی که این صنعت در ماه‌های اخیر با آن مواجه است که یک نمونۀ مهم آن،به نگرانی گستردۀ بازنشسته‌ها مربوط است،با حضور در یک نشست خبری در کرمان،به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

 

از بازنشستگان حمایت می‌کنیم

علی رستمی در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار هفته‌نامه استقامت مبنی بر نگرانی بازنشستگان از مصوبۀ انتقال صندوق بازنشستگی به زیرمجموعۀ وزارت رفاه،و اعتراض گستردۀ آن‌ها که در نهایت اعلام شد اجرای این مصوبه متوقف شده است، که نشانه‌ای از بلاتکلیفی آیندۀ این صندوق است و بازنشسته‌ها انتظار دارند که این مصوبه هرچه سریع‌تر لغو شود و به مثابه استخوان لای زخم باقی نماند،گفت:«این دغدغۀ جامعۀ بازنشستگان صنعت مس است که بیش از شش هزار و ۴۰۰ نفر از همکاران ما را تشکیل می‌دهند».

وی افزود:«سال ۸۳ مجلس قانونی را تصویب کرده با عنوان تجمیع صندوق‌ها،سال ۹۸ صندوق ما را دعوت کردند که اساس‌نامه را تغییر دهند. سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ جلسات و گزارشات متعدد بین صندوق ما و معاونین شرکت ملی مس با وزارت رفاه برگزار شد،دوستان ما اظهار کردند که ما مشمول این مصوبه نمی‌شویم و نباید این قانون دربارۀ صندوق مس ساری شود؛ اما وزارت رفاه خلاف این عقیده را داشت».

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار کرد:«در نهایت شورای عالی رفاه جلسه‌ای ۵ اسفند ۱۴۰۰ تشکیل می‌دهد و نامه‌ای با امضای وزیر رفاه با عنوان تغییرات و تجدید در اساس‌نامۀ صندوق بازنشستگی مس با رونوشت صادر و از مدیرعامل صندوق مس جهت استحضار و حضور در جلسه،دعوت می‌کنند،اما مدیرعامل صندوق از حضور در جلسه امتناع می‌کند و می‌گوید مدیرعامل شرکت مس گفته است که شرکت نکنم».

 

مصوبۀ بدون حضور نمایندۀ صندوق بازنشستگی

وی ادامه داد:«بدون حضور نماینده صندوق بازنشستگی مس،شورا متشکل از چندین وزیر،معاون رئیس‌جمهور و شخص رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود و این را مصوب می‌کنند که این صندوق زیر نظر وزارت رفاه برود».

رستمی یادآور شد:«۲۵ روز بعد،من مدیرعامل مس می‌شوم،به من هم اطلاع‌رسانی نمی‌کنند،تا در شهریور این مصوبه می‌رسد و بعد از پیگیری،متوجه شدم این موضوع یک سابقۀ دو،سه ساله داشته است. بلافاصله کارگروهی تشکیل دادیم. این کارگروه متشکل از نماینده بازنشستگان،مدیرعامل صندوق و چند وکیل حرفه‌ای است که موضوع را به دیوان عدالت اداری بردیم و آن‌جا رای گرفتیم که موقتا این مصوبه اجرا نشود».

وی با اشاره به کمک‌های نماینده کرمان در این موضوع،گفت:«با حضور نماینده کرمان به معاون حقوقی مجلس مراجعه کردیم که اعلام کردند این مصوبه شامل حال شما نیست. همچنین خدمت سرپرست وزارت رفاه رفتیم و خواهش کردیم این کار متوقف شود و در نهایت نامه به رئیسجمهور نوشتیم که به معاونت حقوقی ارجاع داده شده و معاونت حقوقی رسیدگی کرده،اما نیاز به تجدید رسیدگی دارد،جملات دو پهلو در این رسیدگی دیدیم؛ خواهش کردیم دوباره مورد رسیدگی مجدد قرار بگیرد».

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران افزود:«در حال تلاش هستیم از رئیس‌جمهور وقت بگیریم تا مساله را توضیح دهیم و دغدغۀ بازنشستگان را حل کنیم. این موضوع در دست پیگیری است اما با آرامش و حوصله،این اتفاق خواهد افتاد. چون مصوبۀ شورای عالی است و به راحتی تغییر دادن آن ساده نیست،اما دیدم مجموعۀ دولتمردان علاقه نشان دادند که این را حل و فصل کنند».

وی بیان کرد:«خیلی نگرانی را برای جامعۀ بازنشستگان در این مورد نمی‌بینم. ما حمایت کامل از این صندوق و بازنشستگان را انجام می‌دهیم روال طبیعی را طی می‌کنیم . معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری هم اعلام کرده است که این مصوبه فرآیند قانونی را طی نکرده و نیاز به مصوبۀ شورای نگهبان داشته که طی نشده است و به احتمال قوی مشکل حل خواهد شد».

 

تمام تغییرات در استان کرمان بومی بوده است

رستمی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار فردای کرمان در این خصوص که چرا افراد متخصص بومی در سمت‌های مدیریتی صنعت به کار گرفته نمی‌شوند خاطرنشان کرد:«تمام تغییراتی که در استان کرمان انجام دادیم همه بومی بوده است و یک نفر هم غیربومی نبوده است».

وی ادامه داد:«مدیر مجتمع شهربابک را که انتخاب کردیم،معاون همان شرکت بوده و چند نفری که در سرچشمه به‌عنوان معاون بهره‌برداری،مدیر ذوب،مدیر طرح‌های عمرانی و … منصوب شدند،همه بچه‌های بومی استان بودند. ما هیچ غیربومی را منتصب نکردیم».

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران توضیح داد:«در تهران تقریبا سه معاون عوض کردیم که یکی از آن‌ها از استان کرمان است در صورتی که آن دو نفر آذری بودند که یکی را از استان اصفهان گذاشتیم و یکی را از استان کرمان».

وی با تاکید بر این‌که باید شایسته‌سالاری جایگزین قوم‌گرایی شود،گفت:«اگر در کشور به سمت شایسته‌گزینی برویم حتما توسعۀ کشور بهتر خواهد شد،اما هر زمان به سمت قوم‌گرایی و بومی‌گرایی حرکت کردیم،توسعه ضربه خورده است».

رستمی افزود:«اگر یک غیربومی که می‌تواند ما را کمک کند،بیاوریم به نفع ماست و تلاش خواهیم کرد شایسته‌سالاری جایگزین شود».

وی تاکید کرد:«حواسمان به استفاده از ظرفیت شایستۀ بومی استان کرمان هست».

 

توسعۀ زنجیرۀ صنعت مس ایران

به گزارش خبرنگار فردای کرمان،وی در ابتدای این نشست خبری با بیان این‌که در شش ماه گذشته یک برنامه توسعه برای شرکت ملی مس طراحی کردیم،اظهار کرد:«این برنامه برای ۵.۵ سال آینده طراحی شده و قرار است در این توسعه زنجیرۀ صنعت مس را از اکتشاف تا پایین‌دست توسعه بدهیم».

وی با بیان این‌که صنعت مس ایران امسال ۵۰ ساله شد و دارای بلوغ کافی است،یادآور شد:«ما برای نیمۀ قرن دوم مس برای چند سال اول این برنامه‌ها را طراحی کردیم».

وی با اشاره به روند شروع به کار صنعت مس در سرچشمه و آغاز تولید مس در این مجموعه،خاطرنشان کرد:«سوم خرداد سال ۶۱ اولین مس آنود در سرچشمه تولید شد روزی که این مجتمع کار خود را آغاز کرد ظرفیت تولید حدودا ۱۵۰ هزار تن دیده شده بود و این در حالی‌ست که ظرفیت تولید مجموعه در سال ۱۴۰۰ بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن شده است».

رستمی ادامه داد:«توسعۀ مس در مقایسه با توسعۀ آلومینیوم،روی و فولاد،دچار ضعف شدید است و بایستی بهتر از این،توسعه می‌یافت زیرا ایران روی کمربند مس قرار دارد».

 

افزایش اکتشفات را در برنامه داریم

وی با بیان این‌که در ایران هفت درصد از سرزمین اکتشاف شده است،گفت:«بر اساس این اکتشافات،۱۹ میلیارد تن مادۀ معدنی کشف کردیم که رتبه ۵ جهان و دوم آسیا را به خود اختصاص دادیم این در حالی‌ست که برخی کشورها چندین بار سرزمین خود را اکتشاف کردند».

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این‌که تمرکز را روی اکتشاف گذاشته‌ایم،افزود:«سال قبل ۱۳۰ هزار متر حفاری اکتشافی داشتیم و امسال بیش از ۲۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی صورت گرفته است».

وی از راه‌اندازی دو شرکت مهندسی اکتشافی خبر داد و بیان کرد:«۴۵ دستگاه حفاری سفارش داده شده که شش دستگاه آن تاکنون رسیده است و به دنبال این هستیم که ظرفیت کشور را در حوزۀ اکتشاف افزایش دهیم».

رستمی خاطرنشان کرد:«در استان کرمان به شرکت‌های مهندسی در رشته‌های اکتشافی و آزمایشگاهی در حوزۀ معدن نیاز داریم و این نوید را به مجموعۀ استان می‌دهیم،هر چقدر بتوانند در این زمینه ظرفیت ایجاد کنند،شرکت ملی مس برای جذب آن‌ها آمادگی دارد».

وی گفت:«در حال حاضر بسیاری از نیازهای حوزه‌های اکتشافی و حفاری را از غیر استان کرمان و بعضا از خارج کشور تامین می‌کنیم و این برازند‌ۀ مس نیست که هنوز مهندسی را بخرد یا وارد کند».

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این‌که در حال حاضر تمام شرکت‌هایی که در زمینۀ اکتشاف کار می‌کنند را استخدام کردیم و با آن‌ها قرارداد بستیم،یادآور شد:«ظرفیت ۱۰۰ درصدی کشور استخدام شده و جامعۀ دانشگاهی،مهندسی و تخصصی استان باید ظرفیت جدید ایجاد کنند».

 

راه‌اندازی آزمایشگاه مرجع معدنی در کرمان

وی از راه‌اندازی یک آزمایشگاه مرجع معدنی در استان کرمان خبر داد و گفت:«در کشور فقط دو آزمایشگاه مرجع معدنی در تهران و کرج وجود دارد و همۀ معادن کشور باید کارهای آزمایشگاهی خود را به آن‌جا ارسال کنند و چندین ماه در نوبت بمانند تا نتیجه بگیرند و اگر آزمایشگاه در استان کرمان ایجاد شود در حوزۀ توسعه،اتفاقات خوبی رخ خواهد داد».

رستمی در ادامه با اشاره به برنامه‌های حوزۀ استخراج با بیان این‌که قرار است سرعت استخراج افزایش یابد،خاطرنشان کرد:«با وجود این‌که در زمینۀ داشتن مواد معدنی رتبۀ پنجم دنیا را داریم اما در تولید مس کاتد،رتبۀ ۱۸ جهان را داریم و باید این فاصله را از بین ببریم».

وی ادامه داد:«بنا داریم رتبۀ تولید مس را به رتبۀ مادۀ معدنی نزدیک کنیم و میزان تولید را به یک میلیون تن (یعنی ۴ برابر) برسانیم».

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این‌که شرکت مس در زمینۀ تامین منابع مالی مشکلی ندارد و به بانکی بدهکار نیست،افزود:«امکان اجرای پروژه‌های توسعه از طریق مالی فراهم است».

وی نیروی انسانی و بازار را دو مولفۀ مهم توسعه دانست و گفت:«۲۸ هزار نفر از منابع نیروی انسانی در صنعت مس مشغول به کار هستند و بازار صنعت مس نیز از جذاب‌ترین بازارهای دنیا است».

 

صنعت مس تحریم‌پذیر نیست

رستمی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر تحریم‌ها بر صنعت مس،خاطرنشان کرد:«صنعت مس خیلی تحریم‌پذیر نیست در شدیدترین شرایط تحریمی،صادرات برقرار بود و قطعات را تامین می‌کردیم،بعضا ممکن است زحماتی برای تامین برخی قطعات ایجاد شود اما بیش از ۹۸ درصد،تحریم تاثیری بر شرکت ملی مس ندارد ».

وی همچنین دربارۀ اقدامات شرکت ملی مس برای حفظ محیط زیست در کنار حفظ اشتغال و کارآفرینی،یادآور شد:«محیط زیست برای همۀ ما حائز اهمیت است و دیگر تکرار نمی‌شود. صیانت از محیط زیست تکلیف بنده و همۀ همکاران است،لذا حداکثر تلاش‌مان این است که هم آسیبی به محیط زیست نرسد و هم اگر در گذشته مشکلی رخ داده است به سرعت جبران شود. کارگروهی هم تشکیل دادیم که نتایج کارگروه در جلسات آینده بیان می‌شود».

 

ورود مدیران بدون آزمون به مس

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه دربارۀ استخدام مستقیم تعدادی در این شرکت بدون پشت سر گذاشتن مراحل آزمون،مصاحبه و استخدام،توضیح داد:«مدیران برای این‌که بتوانند ماموریت‌های مدیریتی خود را پیش ببرند بایستی تیم مدیریتی تشکیل بدهند و ما هم از این موضوع مستثنا نبودیم،نزدیک ۸ تا ۱۰ نیرو را به ملی مس آوردیم که این افراد،مدیر حراست،‌رئیس دفتر،معاون مالی اقتصادی،مدیر حقوقی و … هستند. خارج از مدیران کسی را تقریبا نیاوردیم. این افراد استخدام نیستند،با ما هستند و قبل از این‌که من را بیرون کنند، می‌روند».

وی ادامه داد:«در سطح مدیران با فرآیند آزمون،کار انجام نمی‌شود،به علاوه این‌که،بخشی از مدیران حساس مثل حراست را نمی‌توان با آزمون استخدام انتخاب کرد،باید فرد پخته و نمونه‌ای باشد».

رستمی تاکید کرد:«افرادی که به ‌کارگرفته شدند قرارداد معین کار دارند و استخدام نیستند».

 

افتتاح استادیوم‌های مس تا دهه فجر

وی دربارۀ زمان بهره‌برداری از ورزشگاه‌های صنعت مس در استان کرمان نیز توضیح داد:«کلنگ این ورزشگاه‌ها در دورۀ قبل، سال ۸۷،که من در مس بودم بر زمین زده شد و الان بعد از گذشت ۱۳ سال هنوز به بهره‌برداری نرسیده است».

رستمی با بیان این‌که طولانی شدن این پروژه‌ها مایۀ تاسف برای مدیریت پروژۀ شرکت ملی مس است،افزود:«بعضی سال‌ها درآمد شرکت پایین بوده و سبب شده پروژه پیشرفت نداشته باشد اما بعضی دیگر از موارد به مدیریت ناموفق پروژه برمی‌گردد».

رستمی با بیان این‌که در حال حاضر اجرای این پروژه‌ها شتاب گرفته است،خاطرنشان کرد:«سه استادیوم صنعت مس در کرمان،شهربابک و رفسنجان تا دهه فجر به بهره‌برداری خواهند رسید». /پ

 

 

 

 

 

 

 

 

 




دغدغۀ بازنشستگان مس را از طریق رئیس‌جمهور حل می‌کنیم

منبع:خبر کرمان
?

دغدغۀ بازنشستگان مس را از طریق رئیس‌جمهور حل می‌کنیم

:اخبار استان کرمان – اقتصادی