به گزارش فت فتو؛ نسب به معنی نسبت خونی داشتن می باشد به طور مثال زمانی که زن و مرد با هم ازدواج می کنند واحب فرزند می شوند نسبت فرزند با پدر مادر نسبی خواهد بود. این نسبت خونی بین پدر و فرزند ، فرزند با مادر و خواهر و برادر نیز وجود دارد […]
به گزارش فت فتو؛ نسب به معنی نسبت خونی داشتن می باشد به طور مثال زمانی که زن و مرد با هم ازدواج می کنند واحب فرزند می شوند نسبت فرزند با پدر مادر نسبی خواهد بود.
این نسبت خونی بین پدر و فرزند ، فرزند با مادر و خواهر و برادر نیز وجود دارد که به طوری کلی به ان نسب گفته می شود.
دعوی اثبات نسب زمانی مطرح می شود که بر سر نسبت داشتن طفل با مادر یا پدر دچار اختلاف می شود ، به دلیل اینکه فرزند از مادر متولد می شود اختلاف بر سر نسبت فرزند و مادر بسیار کم خواهد بود و اختلافات و دعوای اثبات نسب معمولا از طرف پدر به داگاه ارجاع داده می شود.
یکی از دلایلی که ممکن است باعث بوجود آمدن دعوی اثبات نسب بین مادر و شوهر شود ، وجود شبهه پدر از تعلق نداشتن نطفه به وی می باشد.
زمانی که زن و مرد در هنگام زنا باعث بسته شدن نطفه ای شوند و و شوهر زند از متعلق نبودن نطفه به خویش مطلع می شود و یا شک می برد که نطفه متعلق به وی باشد.
اثبات اینکه نسب پدر و فرزند واقع شده باشد کمی دشوار تر است و برای تشخیص آن باید قانونگذار وارد عمل شود و این پرونده را مورد بررسی قرار دهد.
دادگاه با ورود به ایین پرونده ها و بررسی شواهد و مستندات می تواند این نسب را اثبات کرده و یا نفی نماید.
زمانی که بین زن و مرد به صورت مشروع نزدیکی صورت بگیرد و باعث تشکیل نطفه شود ، چه این مشروعیت از نکاح موقت صورت گرفته باشد چه نکاح دائم ، اثبات نسب فرزند متولد شده حاصل شده و فرزند متعلق به هردویی آن ها خواهد بود.
زمانی این مورد بررسی قرارر می گیرد که مرد با ذهنیت اینکه بین او و زن رابطه زوجیت وجود دارد نزدیکیی نموده و حاصل آن فرزندی شود ، نسب آن فرزند ناشی از شبهه بوده و آن را ولد شبهه می نامند.
اثبات نسب ناشی از زنا زمانی ثابت می شود که زن و مرد در هنگام زنا باعث بوجود آمدن و منعقد شدن نطفه می شوند. بنا بر قانون اسلامی ایران این فرزند چون از دو غریبه نسبت به هم بوجود آمده است طفل الزنا نامیده می شود و متعلق به زناکار نمی باشد.
به علت اینکه در تلقیح مصنوعی نزدیکی صورت نمی گیرد و هیچ تماس جنسی بین مرد و زن میزبان وجود ندارد فرزند حاصله متعلق به مرد و زنی خواهد بود که اسپرم و تخمک متعلق به آن ها می باشد.
زمانی که پس از طلاق مرد و زن و پس از ازدواج مجدد ، زن باردار شود اگر حداقل ۱۰ ماه از جدایی اول گذشته و ۶ ماه از ازدواج دوم هم گذشته باشد فرزند مطعلق به شوهر جدید می باشد.مگر اینکه دلایل دیگری در دادگاه به اثبات برسد. در غیر این صورت باید توسط دادگاه نسب پدری طفل مورد بررسی قرار بگیرد.
شما جهت مشاوره حقوقی می توانید به سایت گروه وکلای آریا دادیار به نشانی ariadadyar.com مراجعه کنید و سوال های خود را از وکلای مجرب آریا دادیار بپرسید.
انتهای رپرتاژ خبری /
منبع:آنـــا ? دعوای اثبات نسب گروه وکلای آریا دادیار
به گزارش نذیر کرمان، براساس برنامه مدوّن دبیرخانه نظارت و ارزیابی؛ هیئت استانی نظارت و ارزیابی دانشگاههای استان کرمان از دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر بازدید و فعالیتهای این دانشگاه را در محورهای، آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، تجهیزات، مدیریت و فضای کالبدی بررسی کردند. دبیر هیئت استانی نظارت و ارزیابی دانشگاههای کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر را […]
به گزارش نذیر کرمان، آیین بزرگداشت پنجمین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور محمد اسماعیلی جانشین سپاه ناحیه کهنوج در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج برگزار شد. جانشین سپاه ناحیه کهنوج در این آیین ضمن تسلیت شهادت این سردار بزرگ اسلام به بیان خصوصیات شهید سلیمانی پرداخت. اسماعیلی با تأکید بر ولایتمداری […]
به گزارش نذیر کرمان، دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج به مناسبت گرامیداشت پنجمین سالگرد شهادت شهید سلیمانی با حضور در جوار آرامگاه شهدای گمنام، ضمن عطرافشانی و غبارروبی با آرمانهای انقلاب و شهیدان بهخصوص شهید سلیمانی تجدیدمیثاق کردند. بیشتر بخوانید شهید سلیمانی مانع جدی شکلگیری خاورمیانه جدید مدنظر غرب؛ ۹ دی نقش بسزایی در […]
به گزارش نذیر کرمان، دفتر توسعه آموزش دانشکده پزشکی با هدف ارتقای کیفیت آموزشی دانشجویان و توانمندسازی استادان، کارگاههای متنوعی با موضوعات مهمی همچون راهبردهای مطالعه، تعامل مؤثر با نسل Z(زد) آلفا و طرح درس برگزار کرد. معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان با اشاره به نقش این دورهها در بهبود کیفیت آموزش […]
− =