دبیرخانه مطالعات قنات در جنوب استان کرمان راه‌اندازی می‌شود

کرمان – فت فتو – مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان از راه‌اندازی دبیرخانه مطالعات قنات در جنوب این استان خبر داد. به گزارش روز دوشنبه فت فتو و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان، فریدون فعالی گفت: در راستای رسالت وزارت میراث‌فرهنگی مبنی بر حفظ […]

کرمان – فت فتو – مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان از راه‌اندازی دبیرخانه مطالعات قنات در جنوب این استان خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه فت فتو و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان، فریدون فعالی گفت: در راستای رسالت وزارت میراث‌فرهنگی مبنی بر حفظ قنات‌ها به عنوان مواریث فرهنگی بشری، دبیرخانه قنات در شماری از شهرهای این استان راه‌اندازی می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با تاکید بر اینکه قدیمی‌ترین قنات‌ها استان کرمان در کناره‌ غربی کویر و شهداد قرار دارد افزود: قنات‌های اسفندقه در شهرستان جیرفت، رودبار و رمشک در شهرستان قلعه‌گنج، فاریاب و منوجان از اهمیت ویژه‌ای در مطالعات قنات جنوب این استان برخوردار است.

وی با بیان اینکه استان کرمان از نظر تعداد قنوات در جایگاه هفتم کشور قرار دارد بیان کرد: قنوات این استان به لحاظ دبی آب در رتبه سوم قنوات ایران قرار دارد.

این مسئول با اشاره به اینکه قنات خلیل‌آباد در شهرستان سیرجان طولانی‌ترین قنات استان کرمان است افزود: بیشترین تعداد قنوات کرمان در حوزه شهرستان بم قرار دارد و در حال حاضر پرونده مستندسازی قنات های این شهرستان در دست تهیه است.

فعالی با تاکید بر اینکه بر اساس منابع تاریخی، ایران خاستگاه قنات است تاکید کرد: کرمان نیز همپای سایر مناطق کویری ایران از اولین مناطق برخوردار از این دانش و تکنولوژی بشری بوده است.

وی با اشاره به اینکه قنات مادین شهداد معروف به کهن مادین از قدیمی‌ترین دستاوردهای بشری است خاطرنشان کرد: قنات خبر در حوزه شهرستان بافت نیز از دیگر قنات‌های باستانی در استان کرمان است.




دبیرخانه مطالعات قنات در جنوب استان کرمان راه‌اندازی می‌شود

منبع:ایرنـا
? دبیرخانه مطالعات قنات در جنوب استان کرمان راه‌اندازی می‌شود