به گزارش سرویس اجتماعی پایگاه خبری و تحلیلی «راهآرمان»؛ در دل کویر، جایی که تنش آبی آنجا رتبه دوم را در کشور دارد، کشاورزان دشتخاک زرند راهی تازه برای زنده نگه داشتن زمینهایشان پیدا کردهاند؛ بوتههای زرشک با خوشههای یاقوتگون، از دل خاک خشک و کمآب روییدهاند و حالا، نوید روزهای خوب را میدهند. یکی از کشاورزان جوان زرندی میگوید: بیآبی زمینها را خراب کرده و محصولات را کاهش داده بود. وقتی دیدیم بزرگترها با راهنمایی کارشناسان جهاد کشاورزی از کشت زرشک نتیجه گرفتند، ما هم برگشتیم سر زمین؛ حالا اینجا هم کار داریم، هم امید! زمینهای دهستان دشتخاک که روزگاری با گندم و جو و سیبزمینی سرسبز و با طراوت بودند امروز با تغییر الگوی کشت به زرشک، زعفران، گل محمدی و زیره، رنگی تازه به خود گرفتهاند. ایزدی فرماندار زرند در بازدید از روند برداشت زرشک گفت: با خشکسالیهای شدید در منطقه مواجه بودیم. تغییر الگوی کشت از محصولات پرآب مانند گندم و جو به زرشک و زعفران، هم صرفهجویی آبی به دنبال داشت و هم درآمد پایداری برای کشاورزان ایجاد کرد. وی با اشاره به کیفیت بالای زرشک زرند و استقبال شهروندان از آن افزود: زرند در تولید زرشک، رتبه نخست استان کرمان را دارد و این افتخار حاصل همراهی مردم و جهاد کشاورزی است. به گفته فرماندار، سطح زیر کشت زرشک در شهرستان ۲۲ هکتار است و در دو هفته برداشت، بیش از ۸۸ تن زرشک تولید میشود؛ محصولی که با کمآبی سازگار است و معیشت دهها خانوار را تأمین میکند. وی با اشاره به تأثیر خشکسالیهای اخیر بر الگوی کشت محصولات کشاورزی اظهار داشت: در شرایط محدودیت منابع آبی، توسعه کشتهای کمآببر از جمله زرشک، زعفران و گل محمدی، از برنامههای اصلی بخش کشاورزی شهرستان است که ضمن صرفهجویی در مصرف آب، زمینهساز افزایش درآمد کشاورزان نیز خواهد بود. فرماندار در پایان از تلاشهای جهاد کشاورزی، کشاورزان و بهرهبرداران در مسیر توسعه کشتهای اقتصادی و کممصرف تقدیر کرد و بر حمایت همهجانبه از تولیدات بومی و اشتغالزا در شهرستان تأکید نمود. در روزگاری که اکثریت اهالی از کشاورزی ناامید شده و به دنبال شغل جایگزین بودند، با راهنماییهای کارشناسان جهادکشاورزی زرند راهی برای ماندن در روستا و ایجاد شغل پایدار را پیدا کردند و حالا به یک تولیدکننده مطرح در استان تبدیل شدند. انتهای خبر/زارعی