خود داری از نگاه درآمدی به مصارف حقوق دولتی معادن

مشکلات صنعت ومعدن استان کرمان از جمله پرداخت حقوق دولتی استان کرمان از معادن با حضور معاون امور معادن وزارت صمت بررسی شد.  به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان در استان کرمان ۴۷۵ پهنه معدنی فعال با بیش از ۱۲۰ میلیون تن برداشت سالانه وجود دارد. معادنی که برای بیش از ۳۲ هزار نفر […]

مشکلات صنعت ومعدن استان کرمان از جمله پرداخت حقوق دولتی استان کرمان از معادن با حضور معاون امور معادن وزارت صمت بررسی شد.

 به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان در استان کرمان ۴۷۵ پهنه معدنی فعال با بیش از ۱۲۰ میلیون تن برداشت سالانه وجود دارد. معادنی که برای بیش از ۳۲ هزار نفر در استان کرمان اشتغال ایجاد کردند و سالانه حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان درآمد را به خزانه دولت واریز میکند اما در این بین یک سری از مشکلات همچون استهلاک ماشین آلات، نبود زیرساخت‌های لازم ، سنتی بودن روش های استخراج ، نداشتن اختیارات شورای معادن استان و پرداخت نشدن کامل حقوق معادن از جمله چالش‌های پیش روی حوزه معدنی در استان کرمان است.

 

 

 به گفته حسینی نژاد رییس سازمان صمت استان کرمان دریافتی حقوق معادن استانهای معدن خیز ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده است که این موضوع باعث ضایع شدن حق استان کرمان است که بیشترین پرداختی به دولت را دارد.
 محتشمی پور معاون معادن وزارت صمت در نشست با معدن داران و مسئولان استانی در جیرفت اعلام کرد: تبصره ۶ قانون معادن سهم استان و زیرساخت رفاهی استان و منطقه حضور معدن است اما وزارت صنعت، معدن و تجارت محل مناسبی برای مدیریت تبصره ۶ نیست و فقط تبصره ۵ باید در استان مدیریت شود.

وی با بیان اینکه درآمدهای تبصره ۵ برای هزینه های درون معدن است افزود: این تبصره با هدف افزایش سطح استانداردهای فنی در معدن است و برای بهبود بهره وری، حفظ و صیانت ذخایر معدنی از طریق بخشش ۲۰ درصد درآمد به معدن کار اعمال می شود.

محتشمی پور یادآور شد: تبصره ۵ مشوق هایی برای افزایش بهره وری کار و رعایت بیشتر جنبه های زیست محیطی توسط معدن کاران است.

وی بیان کرد: براساس ماده ۴۳ نیز اگر معدنی به فرد یا مکانی خسارت زد از محل فروش معدن باید فقط همان خسارت جبران شود و نمی توان در محل دیگری آن را هزینه کرد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ۴۸ هزار میلیارد ریال در بودجه ۱۴۰۰ برای دریافت حقوق دولتی معادن در نظر گرفته شده که امکان تحقق ندارد گفت: تبصره ۶ می گوید ۱۵ درصد درآمد به صورت کامل تخصیص یابد اما در جداول ۲ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است و مشخص می شود سهمی که برای کل کشور در نظر گرفته شده از سهم استان کرمان هم کمتر است.

وی تاکید کرد: همه باید حساسیت های زیست محیطی داشته باشیم و مخاطراتی ایجاد نشود البته با قبول اینکه توازنی هم ایجاد و از ظرفیت ها استفاده شود.

 

۵۵ کارخانه کوچک مقیاس در جنوب کرمان

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان هم گفت: در حوزه معادن کوچک مقیاس ۵۵ کارخانه صنایع معدنی کوچک مقیاس ایجاد شده است و برای افزایش آن با مشکل زیرساخت مواجه شدیم.

مسلم مروجی فرد افزود: طرح ارزیابی مناطق معدنی بحرآسمان(منطقه حفاظت شده) در سازمان محیط زیست کشور نزدیک به سه سال مانده و تعیین تکلیف نشده است.

معاون معدنی سازمان صنعت معدن و تجارت جنوب کرمان هم گفت: بزرگترین معدن تیتانیوم کشور در جنوب کرمان قرار دارد و ۷۰ درصد کرومیت کشور را در اختیار دارد که بزودی عملیاتی می شود.

محمد مجاز با بیان اینکه ۳۴۵ میلیون تن ذخایر قطعی شناسایی شده این منطقه است افزود: ۴۵ پروانه کانسارهای فلزی صادر شده و در مجموع ۱۱۶ پروانه بهره برداری و ۳۳۰ پروانه اکتشاف صادر شده است.

وی با بیان اینکه ۹۱ معدن در جنوب کرمان وجود دارد که ۵۵ معدن فعال و ۳۶ غیرفعال است ادامه داد: سالانه هشت میلیون تن تولیدات محصولات معدنی در جنوب استان داریم که عمده آنها معادن فلزی است.

کمبود و دشواری دسترسی به ماشین آلات معدنی و فرسوده بودن این ماشین آلات نیز از دیگر مشکلات مطرح شده توسط معدن کاران بود.




خود داری از نگاه درآمدی به مصارف حقوق دولتی معادن

منبع: صـداوسیـما مرکز کرمان
? خود داری از نگاه درآمدی به مصارف حقوق دولتی معادن