کرمان_نویسنده کتاب “مثل یک فرمانده لشکر” گفت: اگر میخواهیم عظمت کار رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را به نسل امروز و آیندگان منتقل کنیم بایداین خاطرات را همانگونه که اتفاق افتاده منتشر کنیم. نذیر کرمان، گروه استانها: علی علویان؛ نویسنده کتاب “مثل یک فرمانده لشکر” متولد دوم مرداد ۱۳۵۰ در روستای باب تنگل قدمگاه از […]
کرمان_نویسنده کتاب “مثل یک فرمانده لشکر” گفت: اگر میخواهیم عظمت کار رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را به نسل امروز و آیندگان منتقل کنیم بایداین خاطرات را همانگونه که اتفاق افتاده منتشر کنیم.
نذیر کرمان، گروه استانها: علی علویان؛ نویسنده کتاب “مثل یک فرمانده لشکر” متولد دوم مرداد ۱۳۵۰ در روستای باب تنگل قدمگاه از توابع شهرستان زرند و دارای دکتری علوم سیاسی در گرایش سیاستگذاری عمومی و خارج فقه و اصول از حوزه علمیه میباشد.
آنچه در ادامه میآید حاصل گفتگویی است که به بهانه رونمایی از اولین کتاب او با عنوان “مثل یک فرمانده لشکر” خاطرات سردار شهید حاجمهدی طیاری انجام شده است.
نوشتن را از کجا آغاز کردید؟
سالهای زیادی در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت داشتهام و قریب دو دهه روزنامه نگار بودم (صاحب امتیاز و مدیر مسئول نشریات عصر ظهور و آینده ما) و البته مدتی هم در مناصب اجرایی در دولت و در مجلس شورای اسلامی مشغول به کار بودهام.
پیش از کتاب ” مثل یک فرمانده لشکر ” هم کتابی منتشر کردهاید؟
خیر؛ این اولین اثر من است؛ هر چند طی دو دهه کار رسانهای و مطبوعاتی خاطرات بسیار زیادی از همرزمانم را ثبت و ضبط و منتشر کردهام.
ایده اولیه برای نگارش کتاب “مثل یک فرمانده لشکر” چگونه شکل گرفت؟
سردار شهید حاج مهدی طیاری فرمانده من بود و رابطه بسیار صمیمی میان من و این شهید سعید وجود داشت؛ زیباترین لحظهها و بهترین خاطرات زندگیام را در کنار فرمانده شهیدم تجربه کردم اما در ۲۳ خرداد سال ۱۳۶۷ و در آخرین عملیات ما در دوران دفاع مقدس، تلخترین حادثه که تبدیل به خاطره شد میان من و فرمانده قلبم رقم خورد و حاج مهدی در کنار من به شهادت رسید. شهید طیاری یک فرمانده شجاع و بی بدیل و بی نظیر بود، او خالق حماسههای فراوان و سترگی بود که هر کدامشان سند افتخاری زرین و بی مانند در تاریخ دفاع مقدس است. کلمات و جملات من در توصیف عظمت این شهید قطعاً نارسا است اما عالیترین و والاترین توصیفات در مقام و منزلت این شهید را میتوانیم از زبان سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی بشنویم و ببینیم.
در عین حال همانگونه که گفتم شهید طیاری در کنار من به شهادت رسید و به همین دلیل دقیقترین روایت از شهادت او را من دارم و این مسئله سبب شد تنها یادگار شهید خانم زهرا طیاری از من بخواهد به انتشار این خاطرات اقدام کنم و من هم امتثال امر کردم و این بهترین و مهمترین دلیل من برای نوشتن این کتاب بود.
نقاط قوت و ضعف کتاب را در چه میدانید؟
به نظرم بهتر است قضاوت در این مورد را در اختیار خوانندگان عزیز این کتاب قرار بدهیم؛ هر چند معتقدم قوت این کتاب سرگذشت جذاب و پرحادثه زندگی شهید طیاری است و طبعاً اگر نقطه ضعفی وجود دارد ناظر به قلم این حقیر است.
بهترین بازخوردی که از انتشار کتاب گرفتید؟
سردار معروفی در مراسم رونمایی کتاب جملهای بیان کرد که مورد توجه همه حضار قرار گرفت؛ آنجا که گفت روز قبل از مراسم کتاب به دست من رسیده و در این فاصله ۷۰ درصد آن را مطالعه کردم و این یعنی کتاب جاذبه فراوانی دارد و خواننده میخواهد بداند سرنوشت کار به کجا میرسد. این مسئله اگر چه برای من به عنوان نویسنده مایه افتخار است اما در عین حال همه اینها را مدیون عظمت مقام شهید طیاری و جذابیت فوقالعاده سرگذشت زندگی این شهید میدانم.
آثار منتشر شده حوزه دفاع مقدس را چطور ارزیابی میکنید؟
باورم این است اگر میخواهیم عظمت کار رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را به نسل امروز و حتی آیندگان منتقل کنیم باید این میراث و این خاطرات را همانگونه که اتفاق افتاده بدون روتوش بنویسیم و منتشر کنیم.
متأسفانه برخی از کتابها و حتی فیلمهایی که در این عرصه تولید و در اختیار جامعه قرار داده شده از این مسئله عاری و تهی است و دچار افراط و تفریطهایی با برچسب مصلحت سنجی و مصلحتسازی کاذب شده است.
ببینید حضور رزمندگان در جنگ بخش مهمی از زندگی آنها بود و درواقع ما در جنگ زندگی میکردیم و وقتی قرار است خاطرات زندگی را منتشر کنیم باید تلخ و شیرینش را گفت و معتقدم نباید بنا به سلیقه شخصی و فردی دست به گزینش بزنیم و قسمتی را سانسور و بخش دیگری را بولد و برجسته کنیم؛ به نظرم این کار ظلم به تاریخ دفاع مقدس است.
علاقه مندی شما به کدام بخش از دفاع مقدس بیشتر است؟ چرا؟
علاقهمندی شخص من بیان خاطرات رزمندگان خصوصاً شهدا با همه جزئیات است؛ تعبیری که به کار میبرم “از گهواره تا معراج” است چرا که معتقدم با این روش بهتر میتوان آن میراث و آن خاطرات ناب را به متن جامعه امروز منتقل کرد.
ارزیابی شما از آثار تولید شده راجع به معرفی سرداران و به طور کلی شهدای استان کرمان چگونه است؟
انصافاً اقدامات بسیار خوب و ارزشمندی تا کنون صورت گرفته چه در کنگره سال ۷۷ و چه پس از آن اما به صراحت می گویم هر آنچه بیان شده و یا به نگارش در آمده در مقابل عظمت کار شهیدان لشکر همیشه پیروز ۴۱ ثارالله اصلاً به چشم نمیآید و بسان قطرهای ناچیز از دریای بیکران رشادت و مجاهدت آن عزیزان است.
به نظرم هر چند در جمع آوری خاطرات بسیار خوب عمل شده اما چیدن این خاطرات در قفسههای مراکز متولی و آرشیو کردن آنها دردی را دوا نمیکند؛ ما نویسندگان توانمندی را در استان داریم که باید از ظرفیت آنها برای تولید محتوای فاخر در حوزه دفاع مقدس استفاده کنیم.
و سخن پایانی شما؟
تشکر ویژه از انتشارات سوره مهر و خصوصاً مدیر جوان و پر تلاش حوزه هنری در استان کرمان برادر عزیزم آقای اسدی.
منبع: مــهر ? خاطرات رزمندگان دفاع مقدس باید بدون روتوش منتشر شود
بسیج، تنها یک نهاد نظامی نیست، بلکه یک مکتب تربیتی است که انسانهایی شجاع، ایثارگر و مسئولیتپذیر تربیت میکند.
کرمان_امام جمعه موقت تهران گفت: تمامی اقدامات شهید سلیمانی و شهید حسن نصرالله، بر محور عشق به ولی فقیه بود. به گزارش نذیر کرمان، آیت الله کاظم صدیقی، صبح پنجشنبه در ویژه برنامه «اسوه های ایثار در عرصه فرهنگ و شهادت» به منظور بزرگداشت و تجلیل از خدمات مرحوم حاج علی تویسرکانی؛ امام جمعه فقید […]
کرمان_فرمانده انتظامی استان کرمان از کشف ۵۰ هکتار اراضی دولتی که توسط اعضای یک باند در محدوده شهر کرمان تصرف شده بودند خبر داد. به گزارش نذیر کرمان، سردار ناصر فرشید، صبح پنجشنبه در تشریح این خبر گفت: مأموران پلیس امنیت اقتصادی با انجام اقدامات اطلاعاتی و هماهنگیهای قضائی متوجه شدند فردی با تشکیل یک […]
سیرجان_فرمانده انتظامی سیرجان از دستگیری قاچاقچی متواری موادمخدر به همراه همدستش در عملیات مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر این شهرستان خبر داد. به گزارش نذیر کرمان، سرهنگ جواد خواجه پور، صبح پنجشنبه به خبرنگاران گفت: مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر سیرجان با واکاویهای اطلاعاتی از حضور یک قاچاقچی متواری که به اتهام قاچاق […]
× هشت = fifty six