حکایت طرح جمعآوری هوشمند زباله در ماهان و عدم توجه مسئولان شهرداری کرمان
در حالیکه عسکری مدیرعامل پسماند شهرداری شهر کرمان سامانه مکانیکی بازیافت زباله در شهر ماهان را کاری نمایشگاهی خطاب میکند، معینالدینی شهردار ماهان اما آنرا کاری اجرایی میخواند که تنها نیاز به اعتبار و اعتماد مسئولان دارد. به گزارش سرویس اجتماعی «فت فتو» چندی پیش بود که خبر استفاده از سامانه مکانیکی تفکیک و بازیافت […]
خبرنگار فت فتو در گفتگو با مصطفی عسکری مدیرعامل پسماند شهرداری شهر کرمان در خصوص امکان نصب و بهرهبرداری این سامانه در شهر کرمان سوال کرد، وی در پاسخ گفت: به واقع این یک کار نمایشی بوده است و از قبیل این مدل کارها رونمایی میشود اما باید دید تا چه میزان امکان بهرهبرداری است.
وی ادامه داد: باید یک بازدید میدانی از شهر ماهان داشته باشید و از شهردار ماهان در این رابطه سوال کنید.
عسکری با حمایت از پروژه تفکیک زباله از مبدا که در شهر کرمان انجام میشود، گفت: این پروژه قریب یک سال است که در شهر کرمان اجرا میشود و تاکنون با توجه به توانی که داشتیم شاهد عملکرد خوبی بودهایم.
مدیرعامل پسماند شهرداری شهر کرمان بیان کرد: اکنون با پیمانکار قرارداد جدیدی بسته شده و قرار است معایب این طرح برطرف شود، همچنین کلبههای بازیافت جانمایی شدهاند و ماشینهای بازیافت یک روز در هفته جهت جمعآوری زبالهی خشک در محله حضور پیدا میکنند.
وی افزود: در ادامه این فعالیتها اما یک نرمافزار به نام شمیز به کمک این طرح آمده است که بعد از نصب این نرمافزار از این طریق شهروندان میتوانند برای جمعآوری زبالههای خشک اطلاعرسانی کنند ضمن اینکه برای تشویق شهروندان بستههایی نیز در نظر گرفته شده است.
اما در حالیکه مصطفی عسکری مدیرعامل پسماند شهرداری از طرح تفکیک زباله از مبدا حمایت میکند و کار سامانه جمعآوری زباله که در ماهان به مورد استفاده است را یک کار نمایشی میداند، حمید معینالدینی شهردار ماهان در این رابطه به خبرنگار ما گفت: قاعدتا در ابتدای اجرای هرکاری نیاز به آزمون و خطا وجود دارد اما این سامانه جمعآوری زباله، آزمون و خطای خود را سپری کرده و پنج سال بر روی آن کار شده است البته بشرط اینکه حمایت دولت را بیشتر داشته باشد، میتواند مورده بهرهبرداری قرار بگیرد.
وی ادامه داد: برای عملیاتی شدن این سامانه مجبور شدیم نمونه پایلوت آن را خودمان هزینه و کار کنیم این نمونه در شهر ماهان بهصورت نمایشگاهی نیست بلکه در شهر ماهان مورد بهرهبرداری قرار گفته است.
معینالدینی توضیح داد: سامانه جمعآوری زباله در ماهان نزدیک به شش ماه است که نصب و استفاده شده است اما به این جهت هنوز ورد فاز مردمی نشدهایم که در ادامه باید کارخانه بازیافت وجود داشته باشد تا بتوانیم این کار را ادامه دهیم.
شهردار ماهان بیان کرد: اکنون نمونه آزمایشگاهی آن در شهر ماهان نصب شده و مشخصات برخی در کارتابل ذخیره شده که تاکنون کمترین میزان خطا و اشتباه را داشته است.
وی افزود: به دنبال تامین مالی و اعتباری این کار هستیم تا حداقل در شهر ماهان این کار اجرا شود به جرات میگویم این یک کار اجرایی است که تنها نیاز به توجه و اعتبار دارد.
معینالدینی در خصوص اظهار نظر مصطفی عسکری مدیرعامل پسماند شهرداری کرمان در خصوص نمایشی بودن سامانه جمعآوری زباله ماهان گفت: متاسفانه عسکری مدیرعامل پسماند شهرداری کرمان نه در نمایشگاه حاضر شدند و نه تاکنون از شهر ماهان بازدید کردهاند و حتی با من یکبار در این مورد گفتگو نکردهاند اما برایم جالب است که چگونه به این نقطه از اظهار نظر رسیدند که این کار نمایشی بوده است البته ایشان کارشناس هستند و مطمئنا بهتر میدانند و تجربه بالاتری دارند.
شهردار ماهان تاکید کرد: طرح جمعآوری زباله از مبدا در بسیاری از دیگر شهرهای کشور نیز در حال اجرا است اما برای این طرح یکسری اتفاقات حاشیهای وجود داشته که همچنان باقی است، البته در این مورد نظر نمیدهم اگر چه شهرداری کرمان با طرح ساماندهی زباله موافق نبوده است اما تاکنون به مدت یکسال است که در هشت نقطه ماهان با کمترین آسیب در حال کار است.
وی ادامه داد: در خصوص پسماند نیز جواب گرفتهایم اما وقتی کار کامل میشود که تکمیل باشد وقتی تنها یک عدد از این سامانه موجود باشد نمیتوان گفت که کار جواب داده است اما کاری که روزانه در حال انجام است چگونه میتوان گفت که نمایشگاهی است البته قاعدتا ایراداتی وجود دارد.
معینالدینی تاکید کرد: هیچگاه معتقد نیستم که این مدل و روش جمعآوری زباله با سامانه ، آخرین روش و متد کار است بلکه انتظار داشتم بسیاری از افراد از جمله عسکری مدیرعامل پسماند شهرداری کرمان با حضور در نمایشگاه ایرادات کار را به ما بیان کنند تا در رفع آن بکوشیم.
شهردار ماهان بیان کرد: کاش مسئولان شهرداری با حضور در ماهان با مشاهده روند جمعآوری زباله توسط این سامانه، ایرادات این کار را به ما گوشزد میشدند تا اگر ایرادات قابل حل باشد آن را رفع و یا در غیراینصورت این روش جمعآوری زباله را حذف و دیگر ادامه کار را نمیدادیم.
وی گفت: این کار اگر چه ممکن است ناقص باشد اما اگر تکمیل شود مطمئنا جواب میدهد ای کاش عسکری مدیرعامل پسماند شهرداری کرمان برای مشاهده این طرح به شهر ماهان میآمدند و یا اجازه میدادند تا من به حضور ایشان برسم.
معینالدینی اظهار کرد: اکنون باید به سمتی برویم که هزینه کاهش یابد و یا کاری کنیم مشکلات جانبی کاهش یابد، اینکه کارگر بتواند شب هنگام همچون سایر هموطنان در خانه بخوابد نوعی درآمد است، این که دید بصری از جمله تجمع حیوان و حشره و … کاهش مییابد، نوعی درآمد است.
شهردار ماهان تاکید کرد: اکنون کرمان سالانه ۹۰ میلیارد تومان هزینه جمعآوری زبالهای را میدهد که هیچ بازخوردی برای آن ندارد فکر میکنم اگر هزینه جمعآوری زباله را پایین بیاورم آنگاه به شهر کمک کردهام.
معینالدینی توضیح داد: شاید این کار در شهری چون ماهان توجیح اقتصادی نداشته باشد اما در شهری چون کرمان، تهران و… به جهت میزان زباله و تراکم ساختمان و جمعیت کارایی و توجیح اقتصادی دارد.
انتهای خبر/پسند
حکایت طرح جمعآوری هوشمند زباله در ماهان و عدم توجه مسئولان شهرداری کرمان
منبع:آرمـان
? حکایت طرح جمعآوری هوشمند زباله در ماهان و عدم توجه مسئولان شهرداری کرمان
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰