حمام‌‌موزۀ سیم و زر کرمان چهارشنبۀ آینده بازگشایی می‌شود

فت فتو ـ گروه جامعه:حمام ابراهیم‌خان ظهیرالدوله در مجموعۀ بازار تاریخی شهر کرمان که توسط حسین ودیعتی،دوست‌دار میراث‌فرهنگی و سرمایه‌گذار بخش خصوصی مرمت شده،حدود دو سال قبل بود که با کاربری حمام ـ موزۀ سیم و زر کرمان افتتاح شد اما پس از شیوع کرونا و مطابق دستورالعمل‌های بهداشتی،درهای حمام بسته شد.  اکنون و در […]

فت فتو ـ گروه جامعه:حمام ابراهیم‌خان ظهیرالدوله در مجموعۀ بازار تاریخی شهر کرمان که توسط حسین ودیعتی،دوست‌دار میراث‌فرهنگی و سرمایه‌گذار بخش خصوصی مرمت شده،حدود دو سال قبل بود که با کاربری حمام ـ موزۀ سیم و زر کرمان افتتاح شد اما پس از شیوع کرونا و مطابق دستورالعمل‌های بهداشتی،درهای حمام بسته شد.

 اکنون و در آستانۀ هفتۀ میراث‌فرهنگی،ودیعتی به فت فتو خبر می‌دهد که این حمام ـ موزه بازگشایی می‌شود؛ به این منظور،مراسمی روز چهارشنبه 28 اردیبهشت‌ماه در محل این موزه برگزار خواهد شد.

ودیعتی که پیش از این،با مرمت قیصریۀ ابراهیم‌خان با مشارکت همکارانش در این راسته‌بازار،خدمت بزرگی به تاریخ و فرهنگ شهر کرده،پس از آنکه با سرمایه‌گذاری شخصی،حمام ابراهیم‌خان را مرمت کرد،تصمیم گرفت برای یادآوری پیشینۀ غنی کرمان در صنعت زرگری،حمام را به موزه‌ای زنده تبدیل کند.

در این حمام ـ موزه حدود 1.5 کیلوگرم طلا و 7000 مثقال نقره ساخت استادکاران قدیمی کرمان به‌نمایش گذاشته شده است. علاوه بر این،با ابتکار او،مجسمه‌هایی در گوشه‌گوشۀ حمام نصب شده که مراحل ساخت طلا و نقره‌ از 200 سال قبل به نمایش گذاشته شده است.

ودیعتی با بیان اینکه کرمان در زمینۀ ساخت طلا و نقره حرف برای گرفتن دارد،می‌گوید:دوست دارم با نمایش آثار استادکاران قدیمی کرمان این را به همگان یادآوری کنم که کرمان در این زمینه حرفی برای گفتن داشته که متاسفانه فراموش شده اما ظرفیت بالایی در کرمان داریم که می‌توان این صنعت را دوباره احیا و بازسازی کرد.

به گزارش خبرنگار فت فتو،او از کسبه‌ی این بازار و مدیر حمام‌ ـ موزۀ ابراهیم‌خان است و آن‌طور که می‌گوید؛ زمانی که ابراهیم‌خان ظهیرالدوله حاکم کرمان شده است،برای این‌که خاطرات تلخ جدّ خود را از ذهن مردم کرمان پاک کند،در راستای آبادانی این شهر گام برداشته و این مجموعه را که شامل بازار،مدرسه،آب‌انبار و حمام است را بنا کرده که امروز به نام خود او شناخته می‌شود.

پیش از آنکه ودیعتی سراغ حمام بیاید،این بنای ارزشمند تاریخی در آستانۀ تخریب بود. با دلسوزی و تلاش این بازاریِ فرهنگ‌دوست اکنون هم بنا حفظ شده و هم موزه‌ای که به‌عنوان یکی از گنجینه‌های گرانبهای هنری استان به‌حساب می‌آید،به داشته‌های استان اضافه شده و هم اینکه پیشینۀ صنعت باسابقۀ طلا و نقره کرمان به نمایش گذاشته شده است.

ودیعتی بارها این موضوع را گفته که متاسفانه ما کرمانی‌ها کوتاهی کردیم و بخش زیادی از این هنر و صنعت اصیل فراموش و این صنعت در کرمان بی‌فروغ شد.

او امیدوار است که این موزه بتواند به معرفی و احیای این صنعت قدیمی در کرمان کمک کند.

به گفتۀ ودیعتی،تاکنون اساتید و کارشناسان متعددی از آثار قلمزنی و طلا و نقرۀ این حمام بازدید کرده و همگان بر ارزش‌های آن مُهر تایید زده‌اند.




حمام‌‌موزۀ سیم و زر کرمان چهارشنبۀ آینده بازگشایی می‌شود

منبع:خبر کرمان
?
حمام‌‌موزۀ سیم و زر کرمان چهارشنبۀ آینده بازگشایی می‌شود

:اخبار استان کرمانفرهنگ