حذف ارز دولتی دارو استنکاف از قانون است | اخبار استان کرمان
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: متأسفانه امروز کسانی برای سلامت مردم تصمیمگیری میکنند که خودشان تحت پوشش بیمههای تکمیلی هستند. به گزارش خبرنگارپایگاه خبری «نذیر کرمان» سلمان اسحاقی با اشاره به افزایش مجدد قیمت دارو، اظهار کرد: موضوع دارو موضوع دولت است و به وزارت اقتصاد، وزارت صمت، رئیسکل بانک مرکزی و سازمان […]
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: نکته دوم این است که رئیسجمهور در دوران تبلیغات خود تأکید داشتند که همه چیز باید به کارشناسان ارجاع داده شود و تنها موضوعی که اراده قوی برای تغییر در آن اعلام کردند، این بود که همه مردم در حوزه درمان و سلامت باید پای یک سفره بنشینیم؛ ولی متأسفانه امروز کسانی برای سلامت مردم تصمیمگیری میکنند که خودشان تحت پوشش بیمههای تکمیلی هستند و افزایش هزینههای درمان را احساس نمیکنند.
وی ادامه داد: همچنین در حال حاضر ۸۰ درصد هزینههای درمان از جیب بیماران پرداخت میشود؛ اگر اشتباه حذف ارز دولتی تکرار شود، شاهد فاجعهای مشابه طرح «دارودار» خواهیم بود که هنوز خسارات آن جبران نشده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه دولت به اشتباه تصور میکند برای مبارزه با رانت و فساد در ارز دولتی حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، باید این ارز را حذف کند؛ تصریح کرد: این باور و تصمیمی کاملاً غلط است. اگر هدف واقعاً مبارزه با فساد است، دستگاههای نظارتی و امنیتی باید با قاچاقچیان و متخلفان برخورد کنند، نه اینکه هزینههای سنگین درمان را به دوش مردم بیندازند. آیا منطقی است که به بهانه مقابله با معدود موارد فساد، بار مالی گستردهای به بیماران تحمیل شود؟
تصمیم اشتباه دولت به قیمت جان مردم
اسحاقی با ابراز نگرانی اظهار داشت: اگر دولت این تصمیم اشتباه را عملی کند، عملاً به مردم خود آسیب خواهد زد. هشدار میدهم که هم اکنون نیز شاهد دو پیامد نگرانکننده هستیم: نخست آن که بسیاری از هموطنان به دلیل افزایش هزینههای درمان و دارو، از مراجعه به بیمارستانها و مراکز درمانی خودداری میکنند؛ دوم آنکه متأسفانه برخی بیماران خاص و نادر که نیازمند مصرف کامل داروهای خود هستند، ناگزیر بخشی از داروهای خود را در بازار سیاه میفروشند تا بتوانند هزینه درمان را تأمین کنند.
وی تأکید کرد: اگر این اقدام نادرست یعنی حذف ارز دولتی دارو محقق شود، هزینههای درمان در کشور ۲۰ تا ۳۰ برابر افزایش خواهد یافت و در این شرایط، مردم یا قادر به تکمیل فرآیند درمان خود نخواهند بود یا اساساً توان مالی مراجعه برای درمان را از دست خواهند داد.
مجلس از ابزارهای نظارتی استفاده خواهد کرد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تأکید بر اینکه مجلس به صورت قاطعانه در مقابل این تصمیم اشتباه دولت ایستاده و آن را استنکاف از قانون میداند، تصریح کرد: اقدامات مجلس تاکنون مانع از حذف ارز دولتی شده و واردات دارو ادامه دارد؛ اما اگر دولت اصرار بر این تصمیم داشته باشد، به رئیس جمهور هشدار می دهیم که این اقدام، نقض قانون از سوی خود رئیس جمهور خواهد بود و مجلس قطعاً از ابزارهای نظارتی خود در برابر دولت استفاده خواهد کرد.
وی در ادامه درباره افزایش اخیر قیمت داروها توضیح داد: برخی از داروهای بیمارستانی برای جلوگیری از ورشکستگی تولیدکنندگان داخلی و با توجه به تورم افزایش قیمت داشته اند. در مورد داروهای تحت پوشش بیمه، ما در حال بررسی راهکارهایی برای جبران مابه التفاوت از طریق بیمه ها هستیم؛ اما تأکید میکنم که این مابهالتفاوت نباید از جیب بیمار پرداخت شود.
وی با بیان اینکه وظیفه ماست که به رئیس جمهور مهلتی دهیم تا تصمیم نهایی را اتخاذ کند، خاطر نشان کرد: باید تأکید کنم که طبق قانون برنامه هفتم و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، هیچگونه مجوزی برای افزایش هزینههای درمان وجود ندارد و ما امروز شاهد استنکاف از قانون توسط دولت هستیم.
اسحاقی در پایان هشدار داد: ما به دولت فرصت دادهایم، اما اگر در این بازه زمانی توجهی به این موضوع نشود، قطعاً از طریق ابزارهای قانونی موجود، مانع ادامه این تخلف خواهیم شد.
منبع: دانا
انتهای خبر/ پسند
حذف ارز دولتی دارو استنکاف از قانون است
اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها
منبع:آرمـان
? حذف ارز دولتی دارو استنکاف از قانون است
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰