حجم بالای قاچاق سوخت دراستان کرمان نگران کننده است/لزوم بهره‌گیری مناسب از سامانه‌های هوشمند به منظور جلوگیری از قاچاق سوخت

به گزارش فت فتو؛ سید مهدی قویدل در جلسه کارگروه پیشگیری و مقابله با قاچاق و عرضه خارج از شبکه فرآورد های نفتی بر فرهنگسازی و پیشگیری از قاچاق سوخت و مبارزه با آن تاکید کرد و افزود:هر دستگاهی با توجه به مسولیت قانونی خود باید بر روند توزیع سوخت نظارت کند و هر گونه […]

به گزارش فت فتو؛ سید مهدی قویدل در جلسه کارگروه پیشگیری و مقابله با قاچاق و عرضه خارج از شبکه فرآورد های نفتی بر فرهنگسازی و پیشگیری از قاچاق سوخت و مبارزه با آن تاکید کرد و افزود:هر دستگاهی با توجه به مسولیت قانونی خود باید بر روند توزیع سوخت نظارت کند و هر گونه جرم و تخلف را در اسرع وقت به دستگاه قضایی جهت برخورد قانونی گزارش نمایند.

وی با بیان این مطلب که حجم بالای قاچاق سوخت دراستان نگران کننده است، اظهارداشت:عدم نظارت دستگاه های متولی در زمینه توزیع و اختصاص سهمیه سوخت، ثبت غیر واقعی پیمایش ناوگان حمل و نقل جاده ای، عدم نظارت در  صدور بارنامه ها و ارائه صورت وضعیت ها ی غیر واقعی از دلایل عمده نا بسامانی در  وضعیت توزیع سوخت است.

وی با اشاره به این مطلب که جهاد کشاورزی، اداره صنعت، معدن و تجارت و اداره کل راهداری و حمل نقل جاده ای نقش بسیار مهمی در پیشگیری از قاچاق سوخت دارند، اظهارداشت: عدم نظارت دقیق این دستگاه ها باعث می شود که افراد سودجو با ارائه درخواست های غیر واقعی از خلاء های موجود در نحوه مدیریت و  نظارت بر روند توزیع عادلانه سوخت، سوء استفاده کنند.

قویدل با اشاره به عدم شفافیت در صدور مجوز ها دربرخی از دستگاه های متولی توزیع سوخت، خاطرنشان کرد:یکی دیگر از دلایل نابسامانی توزیع سوخت عدم وجود رویه واحد و سلیقه ای بودن توزیع آن و همچنین نداشتن بانک اطلاعاتی دقیق و شفاف از وضعیت مشمولین دریافت سوخت در بخش های مختلف کشاورزی و مراکز تولیدی دام و طیور و گلخانه ها می باشد و این امر باعث شده  است رصد، پایش و نظارت بر روند توزیع سوخت  غیر واقعی  و نا عادلانه باشد.

قویدل در ادامه عنوان کرد:سامانه های سیپاد و سپهتن باهدف کنترل حمل و نقل هوشمند و تخصیص سوخت به ناوگان دیزل بر مبنای پیمایش، هوشمند سازی ناوگان درون‌شهری، جلوگیری از هدر رفت و عرضه خارج از شبکه سوخت و همچنین رعایت عدالت در حوزه تخصیص سوخت به ناوگان دیزلی طراحی شده اند و از این سامانه ها  باید به صورت مستمر جهت کنترل قاچاق سوخت استفاده شود.   

وی افزود: جهاد کشاورزی برابر مصوبه کمیسیون نظارت و مبارزه با قاچاق کالای استان با رصد گلخانه های فعال سراسر استان از اختصاص سهمیه سوخت  به مناطقی که  امکان اخد انشعاب گاز را دارند خودداری کند، و هر گونه تخلف در این حوزه باید توسط دستگاه های نظارتی استان بررسی و با متخلفین برخورد قانونی لازم صورت گیرد.

قویدل با اشاره به دلایل قاچاق سوخت، اظهارداشت: وجود رانت و فساد، عدم نظارت و شفافیت، نداشتن طرح و رویکرد واحد و نبود انسجام لازم بین دستگاه های متولی، بازدارنده نبودن مجازات ها و همچنین عدم اطلاع رسانی دقیق در این حوزه باعث بروز قاچاق سوخت شده است.

وی در پایان گفت:دستگاه های متولی باید کلیه تقاضا های عمده سوخت را مورد رصد و پایش قرار دهند و همچنین بر عملکرد دستگاه های حقیقی و حقوقی مانند صنایع، معادن و بخش کشاورزی نظارت داشته و با شفاف سازی و ارزیابی عملکرد ماشین آلات آنها از اختصاص سهمیه سوخت به ماشین آلات فرسوده و غیر فعال خودداری کنند.

انتهای پیام






آیا این خبر مفید بود؟












نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف




حجم بالای قاچاق سوخت دراستان کرمان نگران کننده است/لزوم بهره‌گیری مناسب از سامانه‌های هوشمند به منظور جلوگیری از قاچاق سوخت

منبع: بــرنا
? حجم بالای قاچاق سوخت دراستان کرمان نگران کننده است/لزوم بهره‌گیری مناسب از سامانه‌های هوشمند به منظور جلوگیری از قاچاق سوخت