جشنواره شعر رضوی نماد ادبی شعر آیینی کشور است

کرمان – فت فتو – مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: جشنواره ملی شعر رضوی در ۲۷ سال گذشته از معدود جشنواره هایی بوده که بدون وقفه برگزار شده و امروز به نماد هویتی و ادبی کشور در حوزه شعر آیین کشور تبدیل شده است. به گزارش فت فتو، محمدرضا علیزاده روز چهارشنبه […]

کرمان – فت فتو – مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: جشنواره ملی شعر رضوی در ۲۷ سال گذشته از معدود جشنواره هایی بوده که بدون وقفه برگزار شده و امروز به نماد هویتی و ادبی کشور در حوزه شعر آیین کشور تبدیل شده است.

به گزارش فت فتو، محمدرضا علیزاده روز چهارشنبه در نشست خبری بیست و هفتمین جشنواره ملی شعر رضوی افزود: این جشنواره از سال ۷۳ به همت تعدادی از ادیبان، شاعران و مسئولان که به حضرت رضا (ع) عشق، ارادت و انگیزه داشتند و به منظور ترویج سیره آن حضرت بنیان گذاشته شد.

وی تصریح کرد: در طول سالهای برگزاری جشنواره شعر رضوی، ۲۲ هزار اثر شعری به جشنواره ارسال شده که در ۱۴ کتاب با عنوان “آسمان هشتم” به چاپ رسیده است و ادبای نام آوری با جشنواره شعر رضوی در دوره های مختلف همکاری داشته اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان تاکید کرد: جشنواره شعر رضوی هم اکنون به بلوغ قابل توجهی رسیده که برای سایر برنامه های فرهنگی کشور قابل الگو برداری است.

وی با بیان اینکه در شرایط کرونایی تلاش کردیم فعالیت های فرهنگی از جمله جشنواره رضوی تعطیل نشود ادامه داد: جشنواره شعر رضوی همواره در ایام دهه کرامت برگزار می شد، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا امسال با تاخیر و در ۳۰ آذر ماه برگزار خواهد شد.

علیزاده بیان کرد: تارنمای شمس طوس پورتال جشنواره ملی شعر رضوی برای اطلاع رسانی به علاقه مندان است و افراد بدون محدودیت سنی می توانند در این جشنواره شرکت کنند.

وی افزود: اشاعه و ترویج فرهنگ نورانی رضوی، گسترش فعالیت های فرهنگی و ادبی مرتبط با سیره اهل بیت (ع)، قدردانی از پدید آورندگان آثار ادبی در حوزه فرهنگ رضوی و حمایت از ترویج شعر شیعی و ادبیات آیینی از اهداف مهم جشنوراه ملی رضوی بیست و هفتم محسوب می شود.

فراخوان جشنواره شعر رضوی بیست و هفتم جامع است

دبیر تخصصی جشنواره شعر رضوی گفت: از سال گذشته محتوای جشنواره ملی شعر رضوی افزودنی و تکلمه هایی داشت و در حوزه شعر آزاد، کلاسیک و ترانه فراخوان دادیم تا سرایندگان آثار خود را ارسال کنند.

حامد حسینخانی افزود: همه قالب های شعر فارسی با همه تنوعی که دارند علاقه مندان خود را دارند و در این جشنواره ها می توان سنجید رویکرد مخاطبان شعر آیینی چگونه است.

وی با بیان اینکه در دوره گذشته جشنواره شعر رضوی از اشعار مدرن هم استفاده شده بود تاکید کرد: نسل نو به زبان محاوره علاقه بیشتری دارد و اگر از این زبان درست و خوب بهره بگیریم نسل های جدید را می توان جذب کرد اما این مسئله لبه تیغ است.

دبیر تخصصی جشنواره شعر رضوی اظهار داشت: فراخوان جشنواره شعر رضوی امسال جامع است که همه علایق شعری می توانند در آن شرکت کنند و اثر ارسال کنند.

وی بیان کرد: شاید بخش های شعری در طول برگزاری به صورت تکراری در آمده است و به همین دلیل امسال و در دوره بیست و هفتم بخش شعر در منقبت امام جواد (ع) نیز اضافه شده است تا این موضوع جدید، مجال خلاقیت بیشتری به شاعران بدهد.

حسینخانی با بیان اینکه مهلت ارسال آثار به جشنواره ملی شعر رضوی ۲۰ آبان امسال است اظهار داشت: تمامی فراینده های اطلاع رسانی، ثبت نام و ارسال آثار به جشنواره از طریق تارنمای شمس توس به نشانی kerman.shamstood.ir , portal.shamdtood.ir برای علاقه مندان انجام می شود.

وی بیان کرد: امسال برای دومین سال بخش دانشجویی جشنواره را داریم که با توجه به کاهش سیوع ویروس کرونا و حضور دانشجویان در دانشگاه ها امیدواریم شاهد پر رنگ تر شدن این بخش باشیم.

در این آیین از پوستر و فراخوان بیست و هفتمین جشنواره ملی شعر رضوی رونمایی شد.




جشنواره شعر رضوی نماد ادبی شعر آیینی کشور است

منبع:ایرنـا
? جشنواره شعر رضوی نماد ادبی شعر آیینی کشور است