جدیدترین اخبار کرونا در ایران| روند نزولی بسیار شکننده است/ افزایش تعداد موارد ابتلا در میان بانوان باردار + نقشه و نمودار

گروه استان‌ها ـ روند نزولی همه‌گیری از جنوب شرقی ایران آغاز شده است و رفته رفته سایر نقاط نیز در این مدار قرار می‌گیرند اما کارشناسان براین باورند این شرایط بسیار شکننده است و درصورت بی‌توجهی با آغاز موج ششم مدیریت بحران تقریباً غیرممکن می‌شود. – اخبار استانها – به‌گزارش گروه استان‌های فت فتو، مقابله […]

گروه استان‌ها ـ روند نزولی همه‌گیری از جنوب شرقی ایران آغاز شده است و رفته رفته سایر نقاط نیز در این مدار قرار می‌گیرند اما کارشناسان براین باورند این شرایط بسیار شکننده است و درصورت بی‌توجهی با آغاز موج ششم مدیریت بحران تقریباً غیرممکن می‌شود.

– اخبار استانها –

به‌گزارش گروه استان‌های فت فتو، مقابله شبانه‌روزی کادر درمان طی ۱۸ ماه گذشته با ویروس منحوس هم اکنون شرایطی ایجاد کرده که روزنه‌های امیدی برای مدیریت پنجمین پیک ایجاد شده و امید است در روزهای آینده شاهد بهبود شرایط در سراسر کشور باشیم؛ این درحالی است که برخی کارشناسان براین باورند که درصورت عادی‌انگاری شرایط شکننده فعلی به سرعت روند متفاوتی به خود گرفته و مشکلات را دو چندان خواهد کرد.

در این زمینه بررسی‌های آماری نشان می‌دهد در برخی نقاط کشور روند نزولی آغاز شده و با توجه به رفتار ویروس احتمالاً در روزهای آینده نقاط بیشتری هم در این شرایط قرار خواهد گرفت، اما شعله‌های پراکنده در برخی نقاط به‌خصوص نوار غربی می‌تواند زمینه ساز آغاز موج تازه‌ای از همه‌‌گیری با هزینه‌های بسیار سنگین‌تر و احتمالاً غیرقابل کنترل باشد.

کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید دارند: با درنظر گرفتن احتمال شکل‌گیری پیک ششم درآینده لازم است از همین امروز برای مدیریت آن برنامه‌ریزی کنیم چون بررسی‌ها و برآوردها نشان می‌دهد درصورت آغاز این پیک مدیریت آن بسیار سخت‌تر و مشکل‌تر خواهد شد.

هرچند این گروه با استفاده از مدل‌های رفتاری ویروس منحوس در پیک‌های گذشته و عوامل مختلف جمعیتی و منطقه‌ای برآورد کرده‌اند تا آغاز پیک تازه کرونا در ایران با همین روند حداکثر ۶ ماه زمان داریم اما واقعیت امر اینجاست که هرگونه تغییر در معادلات و عوامل تعیین کننده مثل رعایت پروتکل‌ها، مدیریت واکسیناسیون، غربالگری هوشمند و… می‌تواند این دوره را کوتاه یا طولانی‌تر کند.

به گفته این گروه فرسوده شدن کادر درمان در ۱۸ ماه گذشته و البته بروز برخی کمبودهای دارویی، تجهیزات، نیروی متخصص و … درکنار هوشمند‌تر شدن ویروس منحوس را جز عواملی می‌دانند که درصورت بروز پیک جدید می‌تواند باعث ایجاد مشکلات عمده و غیرقابل جبرانی در سراسر کشور باشد.

برهمین اساس پیشنهاد متخصصان بهداشت ودرمان برای جلوگیری از این اتفاق سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون جامعه تا رسیدن به سطح ایمنی مطلوب ۷۰ درصدی  و در عین حال گسترش چتر غربالگری هوشمند در سراسر کشور است؛ به این دلیل که با انجام واکسیناسیون همگانی زنجیره انتقال قطعا شکسته شده و مانع شعله‌ور شدن خوشه‌های تازه در گوشه و کنار جامعه خواهد بود.

از سوی دیگر انجام غربالگری هوشمند نیز می تواند تضمینی برای مدیریت کم هزینه در سراسر دوران همه‌گیری شناخته شود به این دلیل که با شناسایی بیماران و ناقلان خاموش گسترش یا احیاناً جهش‌های بعدی ویروس در کار نیست و کادر درمان می‌توانند با استفاده از تجارب گذشته کاملاً دقیق و منسجم به ارایه خدمات بپردازند نه اینکه در شرایط بحرانی مجبور به انتخاب باشند.

واقعیت آماری چیست؟

بررسی یک ماهه روند فعالیت ویروس منحوس در سراسر کشور این واقعیت را نمایان می‌کند که از ابتدای هفته جاری روند نزولی تعداد موارد شناسایی شده بیماران جدید سیر نزولی به خود گرفته و به گفته کارشناسان در این زمینه تاکید می‌کنند این اتفاق آغاز فرآیند نزولی شدن تمامی شاخص‌ها در روزهای آینده است اما با توجه به شرایط نباید فراموش کنیم که این شرایط بسیار شکننده است چون هنوز سایر شاخص‌ها روند صعودی دارند.

به همین منظور تقویم کرونایی را یک ماه به عقب برگردانده‌ایم و آمارهای یازدهمین روز از مرداد گذشته  را با یازدهمین روز از آخرین ماه تابستان ۱۴۰۰ مقایسه کرده‌ایم. بررسی دقیق‌تر آمارها در میان این دو نقطه زمانی نشان می‌دهد در شاخص شناسایی بیماران جدید طبق آخرین آمارهای رسمی شاهد کاهش ۱۸٫۵ درصدی مبتلایان روزانه بوده‌ایم که این درواقع آغاز سیر نزولی پیک پنجم در آمارهای روزانه سراسری کشور است.

اما وقتی نوبت به مقایسه سایر شاخص‌ها می‌رسد هشدار کارشناسان کاملاً خودنمایی می‌کند که شرایط بسیار شکننده است چون در بخش تعداد موارد جدید بستری در مراکز درمانی اگرچه اندک اما همچنان روند صعودی نسبت به یک ماه گذشته دارد و با رشدی معادل ۵٫۲۵ درصد رقم ۴۵۴۴ مورد را نشان می‌دهد و در ادامه زنجیره میزان بیماری‌زایی ویروس دلتا در پیک پنجم کاملاً واضح مشخص می شود چون شاخص بستری بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه رشدی معادل ۳۹٫۶۶ درصد به خود دیده و تا روز گذشته ۷۸۳۱ نفر در این بخش بستری بوده‌اند.

البته ارتباط بسیار معنادار شاخص‌ها با یکدیگر برای رسیدن به واقعیت همه‌گیری در یک بازه زمانی در بخش تعداد موارد فوتی روزانه مشخص می‌شود چون مقایسه آمارها بسیار شفاف نشان می‌دهد تعداد موارد فوتی روزانه از ابتدای دوره مورد نظر ما تا پایان آن رشد ۴۴٫۷ درصدی داشته و بررسی دقیق‌تر بیانگر این نکته است که اگر تعداد کل متوفیان ابتدای دوره با انتهای دوره را با یکدیگر مقایسه کنیم به رقم ۱۷۵۸۱ نفر می‌رسیم یعنی از یازدهمین روز مرداد تا یازدهم شهریور ۱۴۰۰ متوسط روزانه ۵۶۷ نفر از هموطنان خود را مشخصاً به دلیل ویروس منحوس از دست داده‌ایم.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

کرونا زیرسایه عادی‌انگاری مردم همچنان بی‌رحمانه در استان اردبیل می‌تازد
بحران کرونا در استان سمنان ادامه دارد
مهمترین محور اورژانس استان یزد برای مقابله با کرونا آموزش است
کاهش فوتی‌های ناشی از کرونا و افزایش موارد ترخیصی/ سیر نزولی در استان خراسان رضوی آغاز شده است

استان آذربایجان غربی/ ۴۰ فوتی در یک شبانه روز

جواد آقازاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به فوت ۴۰ نفر دیگر در شبانه روز گذشته در استان بر اثر کرونا اظهار داشت: تاکنون در مجموع پنج هزار و ۶۳۰ نفر جان خود را از دست داد‌ه‌اند.

وی تصریح کرد: همچنین موارد ابتلا نیز افزایش یافته و با ابتلای یک هزار و ۴۷۵ نفر دیگر تعداد مبتلایان به کرونا به ۲۳۹ هزار و ۵۲۷ نفر رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: در شبانه روز گذشته دو هزر و ۱۹۴ نفر بستری سندروم حاد تنفسی و یک هزار و ۱۴۵ نفر بستری مشکوک در استان ثبت شد.

وی افزود: همچنین ۶۷ نفر وصل به ونتیلاتور و ۳۲۲ نفر در بخش آب سی یوی بیمارستان‌های آذربایجان‌غربی بستری شدند.

آقازاده با اشاره به میزان واکسیناسیون بیان کرد: در شبانه روز گذشته ۱۴ هزار و ۶۶۴ نفر واکسن کرونا دریافت کردند و در مجموع نیز تاکنون ۹۱۲ هزار نفر و ۳۹۷ نفر از واکسن برخوردار شده اند.

استان اردبیل/ فوت ۴ بانوی باردار

شهرام حبیب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  اردبیل  اظهار داشت: همچنان وضعیت شکننده‌ای را در شیوع و ابتلای بیماری کرونا در موج پنجم در استان اردبیل شاهد هستیم به طوری که در دو روز اخیر سیر صعودی این اپیدمی را در تعداد بستری‌ها و فوتی‌ها شاهد هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با خطرناک توصیف کردن دلتا کرونا برای زنان باردار به ویژه در گروه سنی بالای ۳۵ سال گفت: زنان بارداری که ۱۲ هفته از زمان حاملگی آنها سپری شده می‌توانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون و با مشورت گرفتن از مراقبان سلامت واکسن خود را دریافت کنند.

حبیب‌زاده افزود: زنان بارداری که بالای ۳۵ سال سن دارند و دارای بیماری زمینه‌ای به ویژه دیابت و یا چاقی هستند، بیشتر در معرض خطر بوده و باید به سرعت شرایط سلامتی خود را ارتقا دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در پنج ماه اخیر چهار مادر باردار در مراکز بیمارستانی استان فوت کردند و در حال حاضر از ۱۵ بیمار کرونای بستری، زنان باردار هستند که دو نفر آنها در آی. سی.یو می‌باشند.

حبیب‌زاده  بیان کرد: نباید در بحث واکسیناسیون گروه‌های سنی بالای ۶۰ سال، زنان باردار و بیماران خاص با بی‌احتیاطی عمل کرده و یا واکسیناسیون خود را به ایام دیگر واگذار کنند.

استان اصفهان/ تقریباً ۵۰ درصد تست‌ها مثبت است

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان ۳۹۰۰ نفر بودند که  ۱۵۰۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده  ۶۰۳ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۳۶۵  بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر  ۳۵۷۵ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۶۴ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۵۸ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۴۲ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان البرز/۷۸۸ نفر مبتلای جدید

مهرداد بابایی درگفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرج در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز اظهار داشت:  در ۲۴ ساعت گذشت ۱۷۲ بیمار با علائم کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند.

وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز به ۶۴ هزار و ۹۹۷  نفر رسید.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر  تعداد ۱۳۱۴ نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند ، بیان کرد: از این تعداد ابتلای ۷۸۸ نفر به بیماری  کرونا، تا امروز قطعی شده است. 

بابایی با بیان اینکه شیوه نامه‌های بهداشتی باید با جدیت بیشتری دنبال شود ، ادامه داد: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۲۶ بیمار کرونایی جان خود را از دست داده‌اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به  ۵۵۱۶ نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه روند واکسیناسیون بر اساس شیوه نامه‌های وزارت بهداشت در حال انجام است، تصریح کرد: خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۵۸ هزار و ۱۵۷ نفر از مراکز درمانی ترخیص شده اند.

استان ایلام/۲۵۳ مورد بیمار جدید شناسایی شد

محمد کریمیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۵۴ هزار و ۷۰۹ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۲۵۳ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۴۱۸ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۸۵ بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها ۵۲ هزار و ۲۶۱ نفر بوده است.

کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته سه مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان یک مورد شهرستان ایلام، یک مورد شهرستان هلیلان و یک مورد مربوط به شهرستان دهلران گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۹۶۵ نفر بوده است. ‌

استان بوشهر/روند نزولی ادامه دار شد

سعید کشمیری در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به روند نزولی ابتلا و بستری بیماران کرونایی در استان بوشهر اظهار داشت: هم‌اکنون روزانه زیر ۳۰۰ نفر بیمار ابتلا به کرونا شناسایی می‌شود که حدود یک‌سوم آنها نیاز به بستری در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه در شبانه روز گذشته ۱۱۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری شدند گفت: از این تعداد بیمار بستری، ۴۶ مورد آنها مورد به کرونا مثبت، قطعی است و تعداد بیماران بستری در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر از ۹۰۰ نفر اکنون به ۵۶۲ نفر رسیده است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر با اشاره به اینکه اکنون ۶۶ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان بوشهر بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، ۲۷ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند و با کمک دستگاه تنفس می‌کنند.

کشمیری از ثبت ۶ فوتی دیگر کرونایی در شبانه‌روز گذشته در بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: ۲ آقا و ۴ خانم بین ۲۹ تا ۸۶ سال روز گذشته در بیمارستان‌های استان بوشهر فوت کرده‌اند و تعداد جان‌باختگان کرونایی استان به یک‌هزار و ۸۴۰ نفر رسیده است.

وی از ابتلای ۸۲ هزار نفر در استان بوشهر به کرونا در ۱٫۵ سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: تاکنون بیش از ۴۰ درصد از جمعیت هدف در استان بوشهر علیه کرونا واکسینه شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر پرهیز از ساده‌انگاری را تنها راه مقابله با کرونا دانست و خاطر نشان کرد: مهمترین راه قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، رعایت بهداشت فردی، فاصله اجتماعی، پرهیز از حضور در تجمعات به‌ویژه دورهمی خانوادگی، استفاده از ماسک و وسایل حفاظت فردی است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر با اشاره به اینکه واکسیناسیون گروه ۳۸ سال در این استان آغاز شده اظهار داشت: روزانه به ۱۰ هزار نفر در این استان واکسن کرونا تزریق می‌شود و تلاش برای سرعت بخشی در روند واکسیناسیون همچنان ادامه دارد.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان خراسان رضوی/ افزایش آمار بهبودی

علی اصغر انجیدنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: تعداد بیماران روزانه بستری در بیمارستان‌های استان خراسان رضوی به ۵۸۰ نفر در روز رسید.

انجیدنی افزود: ۴۳۲ نفر از این تعداد مربوط به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که علاوه بر کلانشهر مشهد ۱۵ شهرستان خراسان رضوی را زیر پوشش دارد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر سه هزار و  ۲۴۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان خراسان رضوی بستری هستند که ۶۷۰ نفر از این تعداد در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تحت معالجه قرار دارند.

دبیر کارگروه مراقبت و درمان بیماری کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خوشبختانه طی یک هفته اخیر آمار ترخیصی‌ها و بهبود یافتگان کرونا در بیمارستان های خراسان رضوی در حال افزایش است.

انجیدنی از مردم خواست همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند و از دورهمی‌ها و شرکت در اجتماعات برای  پیشگیری از کرونا پرهیز کنند.

استان سمنان/شناسایی ۶۴ بیمار جدید

بر اساس اعلام مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی استان سمنان و شاهرود، ۳۴ نفر از بیماران بستری‌شده در استان سمنان در بیمارستان‌‌های مرکز و غرب این استان و ۲۸ بیمار نیز در بیمارستان‌های دو شهرستان شرقی این استان بستری‌شده‌اند.

نوید دانائی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در این زمینه اظهار داشت: در روز گذشته ۱۹۹ بیمار قطعی مبتلا به کرونا در ۶ شهرستان زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی‌شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: از این تعداد ۳۶ نفر در بیمارستان‌های شهرستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بستری و ۱۶۳ نفر بیمار مبتلای قطعی به کرونا نیز به‌صورت سرپایی شناسایی‌شده‌اند.

دانائی تصریح کرد: خوشبختانه در روز گذشته ۶۳ بیمار مبتلای قطعی به کرونا بستری از بیمارستان‌های شهرستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با حال عمومی خوب مرخص شده‌اند.

احسان بینش معاون دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز از بستری شدن ۲۸ بیمار قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های شهرستان شاهرود در روز گذشته بستری‌شده‌اند.

بینش عنوان کرد: در ۴۸ ساعت گذشته ۲۶۶ بیمار قطعی مبتلا به کرونا در شهرستان‌های شاهرود و میامی شناسایی‌شده‌اند.

استان قزوین / تعداد موارد فوتی ۳۳ درصد کاهش یافت

در شبانه‌روز اخیر مجموع آمار مبتلایان کرونایی استان قزوین از ابتدای ورود ویروس کرونا به استان تاکنون از ۱۰۰ هزار نفر گذشت و به ۱۰۰ هزار و ۳۶۰ نفر رسید که از این جمعیت ۳۶ هزار و ۶۴۱ نفر بستری و ۲۱۹۶ فوت کرده‌اند. در ضمن ۲۸ هزار و ۵۰۰ بیمار کرونایی هم بهبود یافته‌اند و مجموع آمار بستری‌های موقت هم با ۵۶ نفر افزایش به ۲ هزار و ۷۷۹ نفر رسید. ضمن اینکه ۱۸ هزار و ۱۷۶ مورد محتمل و مشکوک ابتلا به کرونا هم شناسایی شده است. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از کاهش محسوس کلیه آمارهای مربوط به بیماری کرونا در شبانه‌روز گذشته خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۶ بیمار بدحال کرونایی به خاطر شدت علایم تنفسی بیماری جان خود را از دست دادند که این آمار در مقایسه با روز گذشته ۳۳ درصد کاهش یافته است.

 پیمان نامدار با اشاره به کاهش ۹٫۴ درصدی آمار ابتلای کرونایی در شبانه‌روز اخیر اضافه کرد: در طی این مدت ۵۳۶ مبتلای کرونایی جدید در سطح استان شناسایی شده که نسبت به روز قبل ۵۶ نفر کمتر شده است.

وی از کاهش ۱۴ درصدی آمار بستری‌های کرونایی روزانه خبر داد و گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۰ بیمار کرونایی جدید در بیمارستانی‌های استان قزوین بستری شدند که ۳۱ نفر کمتر از روز پیش بود و در ضمن این آمار بعد از ۴ روز دوباره به زیر ۲۰۰ نفر رسیده است. همچنین آمار بیماران کرونایی بدحال زیر دستگاه کمک‌تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه ۵ درصد (۳ نفر) کاهش یافت و به ۵۵ نفر رسید.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان به کاهش ۶ درصدی آمار بهبودیافته‌های کرونایی هم اشاره کرد و افزود: در شبانه‌روز اخیر ۱۴۸ بیمار کرونایی بدحال با علایم قطعی نقاهت و بهبود از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان قزوین مرخص شدند که ۹ نفر از روز قبل کمتر بود. 

نامدار ادامه داد: در نهایت هم آمار مجموع بستری‌های کرونایی فعلی ما حدود ۴ درصد کاهش یافته و به ۸۶۵ نفر رسید که در مقایسه با روز گذشته ۳۴ نفر کمتر شده است و استمرار روند کاهشی هفته اخیر می‌تواند نشانه خوبی برای مدیریت تدریجی ویروس منحوس کرونای دلتا در پیک مخوف پنجم باشد.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

کاشان / عبور از مرز ۸۰۰ بستری کرونایی

مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۸۳ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد ۶۶ بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و ۱۷ بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان  با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل سه و حداکثر ۸۴ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز بیماران حداقل ۲۹ و حداکثر ۹۲ سال سن دارند و به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۸۲۳ بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۶۶۶ بیمار در شهرستان کاشان و ۱۵۷ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل و ۳۸۷ بیمار نیز در بخش بستری موقت بستری شدند.

وی از بستری ۶۷ بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه یک بیمار آقا ۸۰ ساله و یک بیمار خانم ۶۳ سال در شهرستان کاشان و یک بیمار خانم ۸۵ سال در شهرستان آران و بیدگل بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۳۶۷ مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۱۰۳ بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون چهار هزار و ۶۹۴ نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

استان کردستان/شناسایی ۴۲۲مورد ابتلا به کرونا؛ ۶بیمار دیگر جان باختند

آخرین وضعیت کرونا در کردستان حاکی از شناسایی ۴۲۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس و مرگ ۶بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته تا کنون در استان دارد.

در حال حاضر ۸۳۲ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کردستان بستری بوده که حال ۸۴نفر از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه وخیم گزارش شده است.

شمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان کردستان در سنندج: ۵۰۱ نفر، سقز: ۶۵ نفر، مریوان: ۸۱ نفر، قروه: ۵۳ نفر، بیجار: ۳۷ نفر، کامیاران: ۴۴ نفر، دیواندره: ۱۰ نفر، بانه: ۲۷ نفر، دهگلان: ۱۰ نفر و سروآباد: ۴ نفر است.

براساس این گزارش؛ آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تا کنون به ۱۵۰۵ نفر رسیده که از این تعداد ۶۲۸ نفر در سنندج، ۲۶۰ نفر در سقز، ۱۲۶ نفر در قروه، ۸۲ نفر در کامیاران, ۱۱۱ نفر در بانه، ۸۳ نفر در دیواندره، ۶۶ نفر در بیجار، ۱۲۵ نفر در مریوان، ۲۱ نفر در دهگلان و ۳ نفر در سروآباد جان ‌باخته‌اند.

استان کرمان/۲۲ مورد فوت در شبانه‌روز گذشته

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و هفت مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۵۸۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۵۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۵۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۷۹ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۳۳ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۶۲ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۶ هزار و ۴۴۱ مورد رسیده است.

وی به فوت ۲۲ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۳۱۰ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۷۱۳ هزار و ۷۶۸ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۳۵۵ هزار و ۶۱۵ مورد است.

به گزارش تسنیم، در ادامه همکاری و هماهنگی با ستاد ملی و استانی مقابله با ویروس منحوس کرونا و هماهنگی با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با محوریت نماینده ولی فقیه در استان، نماز جمعه امروز ۱۲شهریور در شهرهای کرمان، بم، جیرفت، زرند، بافت، کوهبنان، بردسیر، شهربابک، منوجان برگزار نمی شود.

آیین نماز جمعه در دیگر پایگاه‌های استان کرمان با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی و فاصله اجتماعی اقامه خواهد شد.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان گیلان/ وضعیت وخیم است

هزار و ۴۰۵ بیمار کرونایی هم‌اکنون در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند که ۲۳۰ بیمار ۲۴ ساعت گذشته به آمار مذکور افزوده شده‌اند.

همچنین ۱۸۸ بیمار کرونایی به‌دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان گیلان به سر می‌برند و از این تعداد ۱۷ نفر ۲۴ ساعت گذشته در بخش ICU بستری شده‌اند.

شیوع گونه‌های جهش‌یافته کرونا نظیر دلتاکرونا و کرونای انگلیسی در گیلان که ۵۰ درصد شدت علائم بیشتری نسبت به نوع اولیه کرونا دارند سبب شده تا آمار بیماران بدحال کرونایی در گیلان بالا باشد.

۲۲۵ بیمار کرونایی در سطح استان گیلان به‌دلیل درگیری بالای ریه‌هایشان با ویروس کووید ۱۹ در وضعیت وخیم قرار داشته و به تجهیزات درمانی نظیر کپسول اکسیژن نیاز مبرم دارند‌.

البته آمار کرونا هفته‌های اخیر در گیلان کمی بیشتر از آمار مذکور بود اما به‌دنبال انسداد مبادی ورودی گیلان و تشدید محدودیت‌های کرونایی این آمار اکنون شیب نزولی تدریجی را طی می‌کند.

علاوه بر این شمار فوت‌شدگان کرونایی در استان گیلان که در هفته‌های اخیر به ۵۰ نفر در یک روز رسیده بود در حال حاضر روبه کاهش است این در حالی است که در روزهایی از تیرماه این آمار صفر بود.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان هرمزگان/ خطر بیخ گوش بانوان باردار

فاطمه نوروزیان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ابتدای پاندمی کرونا تا کنون در استان هرمزگان شاهد فوت ۱۹ خانم باردار بودیم که ۱۳ مرگ مربوط به سال جاری بوده است و این افزایش تعداد مرگ و میر نشان دهنده این است که با درگیری و شیوع بیشتر ویروس در جامعه شاهد درگیری بیشتر خانم‌های باردار هم خواهیم بود که نسبت به جمعیت نرمال جامعه بیشتر در معرض ابتلا به فرم شدید بیماری هستند و حتی مرگ و میر هم بیشتر خواهد بود 

وی در ادامه افزود: بنا بر شواهد و علل ذکر شده قطعا نقش پیشگیری از بیماری در خانم‌های باردار از اهمیت بیشتری برخوردار است و در گذشته واکسنی برای زنان باردار مشخص مورد تایید نبود اما در حال حاضر واکسن سینوفارم از سوی سازمان بهداشت جهانی برای تزریق جهت خانم‌های باردار با سن بالای ۱۲ هفته را گرفته و در استان هرمزگان نیز چند هفته ای هست که زنان باردار جهت تزریق واکسن فراخوان می‌شوند. 

نوروزیان با اشاره به اینکه تاکنون ۵۷ و سه دهم درصد از خانم‌های باردار واجد شرایط در استان واکسن دریافت کردند گفت: بهترین پوشش واکسیناسیون خانم‌های باردار به دلیل استقبال خوب در شهرستان‌های رودان ، بشاگرد و خمیر به میزان بالای هشتاد درصد و کمترین پوشش واکسیناسیون به دلیل استقبال کم مربوط به شهرستان‌های پارسیان بندرعباس و جزیره کیش به میزان کمتر از ۳۳ درصد است.

 سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن اشاره به نقش واکسیناسیون در کنترل شیوع بیماری و کاهش مرگ و میر گفت: امیدواریم خانم‌های باردار واجد شرایط با درک اهمیت موضوع برای حفظ سلامتی خود و جنین خود، در صورت فراخوان توسط همکاران بهداشتی، هر چه سریعتر جهت تزریق واکسن اقدام کنند.

وی در خصوص آخرین آمار بیماری کرونا در استان نیز سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا ۵۱۲۲۰۶ بوده و روزانه بر میزان تست گیری افزوده می‌شود. 

وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۴ بیمار جدید کرونایی در بیمارستان‌های هرمزگان پذیرش شده‌اند که نسبت به روزهای قبل بیشتر است، در حال حاضر در مجموع ۸۵۷ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری هستند. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از این تعداد ۱۲۸ بیمار در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت ۳۰ بیمار نیز وخیم گزارش شده است.

وی تصریح کرد: خوشبختانه میزان بیماران قرنطینه در منزل در حال کاهش است و به مرز ۱۰ هزار نفر رسیده که بسیار امیدوارکننده است و شیب این آمار نزولی است.

نوروزیان گفت: متاسفانه در شبانه روز گذشته کرونا جان ۱۰ بیمار دیگر شامل ۶ آقا و ۴ خانم در محدوده سنی ۳۷ الی ۸۸ سال از شهرستانهای بندرعباس (۲ نفر)، میناب (۲ نفر )، قشم (۲ نفر)، رودان، بشاگرد، بستک و کیش هر کدام یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به ۲۲۰۱ نفر رسید. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همچنین درباره تعداد افراد واکسیناسیون شده در این استان نیز گفت: تاکنون بالغ بر ۶۶۶ هزار دوز واکسن در این استان تزریق شده که بیش از ۴۴۵ هزار دوز مربوط به دوره اول و ۲۲۰ هزار دوز نیز مربوط به مرحله دوم واکسن بوده است.

استان یزد/۱۱۰۲ مورد نمونه‌گیری برای شناسایی بیماران احتمالی

ابراهیم سلمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد در ارتباط با وضعیت کرونایی استان اظهار داشت: از  یک هزار و ۱۰۲  نمونه گرفته شده از بیماران مشکوک به کرونا ویروس در شبانه روز گذشته، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳۳۶  بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شدند.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت کرونا در استان یزد کاملا شکننده است ادامه داد: از این تعداد، ۴۷ نفر در بیمارستان‌های استان بستری و ۲۸۹ نفر در منزل دوره نقاهت خود را پشت سر می‌گذرانند.

سلمانی با اشاره به شناسایی موارد جدید بستری در بیمارستان‌های استان اظهار داشت: ۲  بیمار در ابرکوه،  ۱۲ بیمار در اردکان، ۲ بیمار در بهاباد، ۲ بیمار در تفت، ۴ بیمار در خاتم،  ۵ بیمار در مهریز، ۴ بیمار در میبد و ۱۶ بیمار در شهرستان یزد شناسایی شدند.

وی با اشاره به فوت ۳ بیمار در شبانه روز گذشته افزود: متاسفانه هر سه بیمار از ساکنان شهر یزد بودند؛ همه ما باید با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی زمینه پیشگیری از شیوع بیشتر بیماری و مرگ و میرها را فراهم کنیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) استان یزد تصریح کرد: در حال حاضر ۵۶۴  بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری هستند که از این تعداد ۱۲۶  بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه خدمات دریافت می‌کنند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

انتهای پیام/ی




جدیدترین اخبار کرونا در ایران| روند نزولی بسیار شکننده است/ افزایش تعداد موارد ابتلا در میان بانوان باردار + نقشه و نمودار

منبع:تسنــیم
? جدیدترین اخبار کرونا در ایران| روند نزولی بسیار شکننده است/ افزایش تعداد موارد ابتلا در میان بانوان باردار + نقشه و نمودار