جای خالی «حاج قاسم» در کنار جبهه مقاومت | خبر کرمان

درخت مقاومت با خون پاک «حاج قاسم» آبیاری شد و اینک ریشه‌های آن در دل‌ مسلمین جهان جوانه زده است و هر برگش داستانی از شجاعت و ایستادگی را روایت می‌کند. نذیر کرمان؛ مریم سادات بهادر ـ «سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، به عنوان یکی از چهره‌های […]


درخت مقاومت با خون پاک «حاج قاسم» آبیاری شد و اینک ریشه‌های آن در دل‌ مسلمین جهان جوانه زده است و هر برگش داستانی از شجاعت و ایستادگی را روایت می‌کند.

نذیر کرمان؛ مریم سادات بهادر ـ «سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، به عنوان یکی از چهره‌های برجسته و تأثیرگذار در جبهه مقاومت شناخته می‌شد. یکی از مهم‌ترین چهره‌های نظامی ایران که نقش بسیار کلیدی در هدایت جبهه مقاومت در منطقه غرب آسیا داشت. ایشان به‌عنوان یک استراتژیست و فرمانده نظامی، در تقویت مقاومت در برابر تهدیدات و چالش‌های منطقه‌ای و جهانی نقشی حیاتی ایفا کرد. پس از شهادت وی در ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸، بسیاری از تحلیلگران و ناظران بر این باور بودند که فقدان «حاج قاسم»، خلأ بزرگی را در عرصه‌های مختلف سیاسی، نظامی و دیپلماتیک ایجاد کرده است. اما با همه‌ی اینها، امروز جبهه مقاومت در لبنان، عراق و دیگر مناطق، توانسته قوی‌تر و قدرتمندانه‌تر از گذشته به کار خود ادامه دهد.

در حقیقت، «حاج قاسم»که به عنوان یک فرمانده شجاع و استراتژیست بی‌نظیر شناخته می‌شد، با فداکاری‌هایش در جبهه‌های نبرد، نهال امید و استقامت را در دل‌های میلیون‌ها نفر کاشت. وقتی درخت مقاومت، تلاش‌های او را به ثمر می‌نشاند، نه تنها جبهه‌های نبرد را تقویت کرد؛ بلکه روحیه‌ای تازه به مدافعان آزادی بخشید.

شهادت او، جرقه‌ای بود که شعله‌های مقاومت را در دل‌ها روشن‌تر کرد و به نسل‌های آینده آموخت که ایستادگی و فداکاری، میوه‌های شیرین پیروزی هستند. در این گزارش، به بررسی تأثیر عمیق شهادت «حاج قاسم» بر جبهه مقاومت و چگونگی شکل‌گیری یک موج جدید از اتحاد و همبستگی در میان نیرو‌های مقاومت خواهیم پرداخت.

شهادت حاج قاسم چه تاثیری بر فعالیت‌های جبهه مقاومت گذاشت؟
محمد کمالی گوکی کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به اینکه شهادت «حاج قاسم» چه تاثیری بر فعالیت‌های جبهه مقاومت گذاشت، می‌گوید: شاید مهمترین دستاورد، افزایش اعتماد به نفس نیرو‌های مقاومت در دوره کنونی باشد و می‌توان گفت، دستاورد‌های مقاومتی که «حاج قاسم» ایجاد کرد این است، رویکرد گروه‌های مقاومت از حالت دفاعی به حالت تهاجمی تغییر پیدا کرده است.

افزایش اعتماد به نفس در گروه‌های مقاومت

این استاد علوم سیاسی، دانشکده حقوق، علوم سیاسی و تاریخ دانشگاه یزد می‌افزاید: در حقیقت پیش از آن اعتماد به نفسی در گروه‌های مقاومت یا وجود نداشت یا کم بود و معمولاً دفاع می‌کردند؛ ولی امروزه این اعتماد به نفس آنقدر بالا رفته که نیرو‌های مقاومت به جای پدافند به سمت آفند رفته‌اند که نمونه‌های آن را می‌توان در ۷ اکتبر، حمله‌های موشکی یمن، حمله‌های پهپادی مقاومت عراق و وعده صادق ۱ و ۲ اشاره کرد.

وی، ادامه خط جبهه مقاومت و تقویت توانمندی‌های راهبردی و گفتمانی جبهه مقاومت را از دیگر این دستاورد‌ها برمی شمارد و تصریح می‌کند: هرچند شهادت «حاج قاسم» برای بسیاری از اعضای این جبهه، ضربه‌ای عاطفی و استراتژیک بود، اما خط مقاومت که مبتنی بر اصول مبارزه با اشغالگری و دفاع از ملت‌های مسلمان است، ادامه یافت و گروه‌هایی مانند حزب‌الله لبنان، حشد الشعبی عراق، جنبش‌های یمنی و فلسطینی، همچنان به مبارزات خود ادامه دادند و حتی در برخی موارد، توانستند قدرت خود را به نمایش بگذارند.

وقتی درخت مقاومت، تلاش‌های حاج قاسم را به ثمر می‌نشاند

افزایش حمایت‌های مردمی و تظاهرات گسترده جهانی

کمالی گوکی می‌گوید: اگرچه «حاج قاسم» به شهادت رسید، اما امروز جبهه مقاومت باعث افول استکبار جهانی شده است و در حقیقت خون شهیدان جبهه مقاومت باعث شده که محبوبیت جبهه مقاومت در جهان بیشتر شود و حتی این روز‌ها شاهد گرویدن برخی از آزادی خواهان به دین مبین اسلام باشیم.

اعتراضات دانشگاهی نمونه‌ای از تظاهرات گسترده جهانی

این کارشناس مسائل سیاسی می‌افزاید: اگرچه امروز کودکان و زنان بی‌گناه غزه و لبنان مورد ظلم و ستم رژیم غاصب صهیونیستی قرار گرفته‌اند؛ اما امروز افکار عمومی جهان از جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها آگاه شده است که اعتراضات دانشگاهی نمونه بارز این بیداری هاست؛ دانشجویانی که از کالیفرنیا تا تگزاس، غیرتمندانه در دفاع از کودکان و مردم مظلوم غزه به میدان آمده‌اند و هرگز از مطالبات اساسی خود مانند پایان دادن به جنگ غزه، قطع ارتباطات دانشگاهی با رژیم اشغالگر قدس و محاکمه عوامل نسل کشی غزه کوتاه نخواهند آمد.

این استاد علوم سیاسی، دانشکده حقوق، علوم سیاسی و تاریخ دانشگاه یزد تصریح می‌کند: این جنبش‌ها از دانشجویان و اساتید دانشگاه کلمبیا در نیویورک ِ آمریکا نسبت به جنایات صهیونیست‌ها در غزه آغاز شد و به سرعت به سایر ایالت‌های آمریکا سرایت کرد و بلافاصله جنبشی با حضور گروه‌های مختلف دانشجویان با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» تبدیل شد و بنا به گزارش رویترز، از شروع اعتراض‌ها به جنگ اسرائیل (رژیم صهیونیستی) در غزه حدود ۵۵۰ نفر دستگیر شده‌اند.

کمالی گوکی یادآور می‌شود: در مجموع می‌توان گفت، امروز میان جنبش‌های اسلامی آزادی خواه، اتحاد عملی با عنوان محور مقاومت ایجاد شده و مردم جهان اتحاد گروه‌های مقاومت و اثرات شگرف این اتحاد را مشاهده کرده‌اند. 

وقتی درخت مقاومت، تلاش‌های حاج قاسم را به ثمر می‌نشاند

دستاورد‌های نظامی حماس در محاصره و زیر اشراف اطلاعاتی اسرائیل
 
این کارشناس مسائل سیاسی به جنبش مردمی حماس اشاره می‌کند و می‌گوید: در حقیقت حماسی که نیروی اسلامگرا همانند سایر نیرو‌های اسلام‌گرا در جهان اسلام بود با پشتیبانی ایران تبدیل به یک نیروی صاحب قدرت و اعتماد به نفس شد و امروز در نبود «حاج قاسم»، این جنبش مردمی تبدیل به یک جنبش و نیروی شکست ناپذیر شده است.

این استاد علوم سیاسی، دانشکده حقوق، علوم سیاسی و تاریخ دانشگاه یزد می‌افزاید: اسرائیل از همه امکانات و ظرفیت‌های جنگی، نظامی و اطلاعاتی اش استفاده کرده و از حمایت قاطع آمریکا و انگلیس نیز بهره گرفته، تمام راه‌های ممکن که به ذهنش رسیده امتحان کرده، اما موفق به شکست حماس نشده است.

وی تصریح می‌کند: اسرائیل با استفاده از بمب‌های ممنوعه، استفاده از بمب‌های قدرتمند و سنگین، تخریب گسترده ساختمان ها، رها کردن آب در تونل ها، کشتار دیوانه وار و… هرچه کرده موفق نشده به خواسته هایش مبنی بر تسلط امن بر غزه، نابودی حماس، اخراج فلسطینی‌های ساکن غزه، تعیین حکومت دست نشانده در غزه و… دست پیدا کند؛ در مقابل، تاکنون هزاران سرباز خود را از دست داده که از چرخه جنگی خارج شده‌اند. ادوات جنگی و زرهی زیادی از آن‌ها منهدم شده و هزاران راکت بر سر شهرک نشینان یهودی پرتاب شده‌اند.

افزایش فشار بر نیرو‌های آمریکایی و متحدانشان

این کارشناس مسائل سیاسی می‌گوید: پس از شهادت «حاج قاسم سلیمانی»، جبهه مقاومت از لحاظ نظامی و سیاسی به‌ویژه در عراق فشار زیادی به نیرو‌های آمریکایی و متحدانشان وارد کرد. این فشار‌ها موجب شد که آمریکا در برخی مناطق عقب‌نشینی کند و به‌طور کلی نقش حضور نظامی خود را در منطقه کاهش دهد.

وقتی درخت مقاومت، تلاش‌های حاج قاسم را به ثمر می‌نشاند

کمالی گوکی می‌افزاید: همچنین جبهه مقاومت توانسته است هزینه‌های نظامی، اقتصادی و سیاسی حضور آمریکا در منطقه را افزایش دهد. از یک سو، ادامه درگیری‌ها و حملات باعث شده که آمریکا مجبور به سرمایه‌گذاری‌های بیشتر برای تأمین امنیت نیرو‌های خود شود. از سوی دیگر، فشار‌های رسانه‌ای و سیاسی ناشی از این حملات باعث افزایش انتقاد‌ها از سیاست‌های ایالات متحده در منطقه شده است.

تداوم حمایت از فلسطین و مقاومت ضد اسرائیلی

این استاد علوم سیاسی، دانشکده حقوق، علوم سیاسی و تاریخ دانشگاه یزد تصریح می‌کند: یکی از اهداف مهم «حاج قاسم سلیمانی»، حمایت از مقاومت فلسطین و مبارزه با اشغالگری اسرائیل بود. امروز با وجود فقدان سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی»، جبهه مقاومت در منطقه همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد. 

وی اذعان می‌دارد: این جبهه توانسته با تقویت روابط با نیرو‌های محلی و گروه‌های مختلف، تغییر تاکتیک‌ها و حمایت‌های مردمی، به نوعی از خلأ رهبری و هدایت عبور کند و این امر نشان‌دهنده عمق استراتژیک و فرهنگی جبهه مقاومت و ادامه مبارزات در برابر تهدیدات و چالش‌ها است.

یکی از درخشش‌های سال‌های اخیر جبهه مقاومت که با تلاش جنش حماس انجام شد، در ۷ اکتبر رخ داد که در ادامه به این رخداد مهم می‌پردازیم:

۷ اکتبر چه اتفاقی افتاد؟

تحلیلگران امنیتی ۷ اکتبر را روز شکست اسرائیل می‌دانند. شکستی که قابل جبران نیست. اما چرا؟ نوار غزه ۳۶۳ کیلومترمربع است. یعنی نصف شهر تهران. غزه از شمال و شرق توسط ارتش اسرائیل و از جنوب توسط ارتش مصر مسدود شده است. غرب غزه دریای مدیترانه قرار دارد که نیروی‌های دریایی رژیم صهیونیستی در آن مستقراند. 

دورتا دور غزه یک دیوار امنیتی به ارزش یک میلیارد دلار ساخته‌شده است که پیچیده‌ترین پروژه نهاد‌های نظامی اسرائیل به شمار می‌رود. این سازه شامل دیوار زیرزمینی مجهز به حسگر، حصار ۶ متری بالای زمین و یک مانع در دریا با تجهیزات نظارتی است. بالای زمین یک حصار ۶ متری ساخته شده که متصل به سامانه تسلیحاتی کنترل از راه دور می‌باشد. پشت این حصار نیز برج دیده‌بانی وجود دارد. علاوه بر وضعیت پیچیده امنیتی غزه، رژیم صهیونیستی از سیستم‌های اطلاعات و امنیتی بسیار پیچیده‌ای بهره می‌برد که شرح کامل آنها نیاز به نگارش مقاله دارد. 

موساد تنها یکی از این نهادهاست. یگان ۸۲۰۰ اسرائیل، یگانی است که نتانیاهو NSA را با آن مقایسه می‌کرد. NSA یا همان آژانس امنیت ملی آمریکا، یکی از پیشرفته‌ترین نهاد‌های اطلاعاتی جهان است. 

وقتی درخت مقاومت، تلاش‌های حاج قاسم را به ثمر می‌نشاند

نیرو‌های مردمی حماس، در چنین شرایطی توانستند عملیات طوفان الاقصی را طراحی و هماهنگ کنند؛ بدون آنکه سیستم‌های اطلاعاتی اسرائیل از آن بویی ببرند. علاوه بر طراحی، طوفان الاقصی در اجرا هم بی‌نظیر و موفق بود. نیرو‌های مردمی حماس توانستند تنها با چند سلاح سبک به سرزمین‌های اشغالی نفوذ کنند، تعدادی از صهیونیست‌ها را به هلاکت برسانند و بخشی از آنها را اسیر کنند. این موضوع در تاریخ اسرائیل بی‌سابقه بود. 

«یائیر لاپید»، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی دراین‌باره گفت: «هفت اکتبر وحشتناک‌ترین روزی بود که یهودیان از زمان هولوکاست پشت سر گذاشته‌اند. در زیرزمین خانه‌ام نشسته بودم. بیرون راکت‌ها در حال انفجار بودند.»

 رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در واکنش به عملیات طوفان الاقصی فرمودند: «در این قضیه پانزدهم مهر (۷ اکتبر) به این‌طرف، رژیم غاصب صهیونیستی، هم از لحاظ نظامی، هم از لحاظ اطلاعاتی، یک شکست غیرقابل ترمیم خورده؛ شکست را همه گفتند، تأکید من به “غیرقابل‌ترمیم بودن” است. من می‌گویم این زلزله ویرانگر توانسته است بعضی از سازه‌های اصلی حاکمیت رژیم غاصب را ویران کند که تجدید بنای آن سازه‌ها به این آسانی امکان‌پذیر نیست. من عرض می‌کنم از شنبه پانزدهم مهر، رژیم صهیونیستی دیگر رژیم صهیونیستیِ قبلی نیست و ضربه‌ای که خورده است به این آسانی قابل جبران نیست.»

 آوارگی صهیونیست‌ها از ۸ اکتبر 

از فردای عملیات طوفان الاقصی، یعنی از ۸ اکتبر، حزب‌الله لبنان در حمایت از مردم فلسطین، به مقابله با رژیم صهیونیستی پرداخت. به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل: «در پی حملات حزب‌الله و حماس، حدود ۲۰۰ هزار اسرائیلی از منطقه شمالی (هم‌مرز با لبنان) آواره شدند. از ۸ اکتبر نیرو‌های حزب‌الله تقریبا هر روز به جوامع اسرائیلی و پست‌های نظامی حمله می‌کنند.»

وقتی درخت مقاومت، تلاش‌های حاج قاسم را به ثمر می‌نشاند

حماس چه چیز‌هایی از اسرائیل گرفته است؟

اسرائیل تا قبل از تهاجم به غزه همیشه در افکار عمومی غرب، حق به جانب بود. از دید مردم آمریکا و اروپا، حماس یک گروه تروریستی محسوب می‌شد. فلسطینی‌ها از دید اغلب غرب نشین‌ها مستحق داشتن سرزمین و امنیت نبودند. اما حالا قضیه خیلی فرق کرده است.

مردم فلسطین حداقل هزاران هزار قربانی داده‌اند. بیشتر از ۷۰ درصد این قربانیان کودکان و زنان هستند. این هفتاد درصد را حتی برخی مقامات آمریکایی هم می‌پذیرند.

جنایات اسرائیل در غزه، بطور مستند از رسانه‌ها منتشر شده است. این به وجهه اسرائیل ضربه سختی زده است. حالا رژیم صهیونیستی با ارتکاب این حجم از جنایت نزد افکار عمومی جهان، به شدت منفور شده است.

تظاهرات گسترده جهانی حتی در جهان غرب برضد اسرائیل و در حمایت از مردم فلسطین نمایانگر آگاهی مردم از خباثت و ماهیت جنایتکارانه اسرائیل است.

عدم توجه اسرائیل به حکم دادگاه لاهه، عدم توجه به انتقاد ملل متحد، عدم توجه به فیصله شورای امنیت، عدم توجه به مطالبات افکار عمومی جهانی، بی توجهی به خواست ملت‌های مسلمان موجب شده که این رژیم بیش از گذشته منفور ملت‌ها بشود. حالا برای اسرائیل سخت و دشوار خواهد بود که بتواند وجهه دروغین خود را دوباره و به آسانی ترمیم کند.

وقتی درخت مقاومت، تلاش‌های حاج قاسم را به ثمر می‌نشاند

اینها از مجاهدت حماس و مقاومت مردم غزه است. درست است که اسرائیل کشتار کرد، اما این کشتار دامنگیر اسرائیل شده و به آسانی از خون هزاران هزار مسلمان بی گناه نجات نخواهد یافت.

از سوی دیگر، گروه حماس میلیارد‌ها دلار به اقتصاد رژیم اسرائیل ضرر وارد کرد. خیلی از شهرک نشینان غاصب از این مکان، گریختند و به کشور‌های مبدأ شان رفتند. صنعت توریزم که منبع درآمد بزرگ درآمد اسرائیل بود فلج شد، و روند مهاجرت به اسرائیل متوقف و حتی معکوس شد.

ائتلاف و اتحاد اسرائیل با کشور‌های عربی متوقف شد و از طرف دیگر، هزینه‌های بسیار سخت و سنگینی بر دوش آمریکا گذاشت.

آمریکا مجبور شد ده‌ها میلیارد دلار سلاح مفت به رژیم صهیونیستی برای کشتار مردم بدهد، میلیارد‌ها دلار کمک مالی کند، در جنایت اسرائیل شریک و حامی شود و نگاه مردم جهان نسبت به ماهیت امریکا تغییر کند.

در حقیقت، پس از شهادت سردار سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی»، مردم منطقه با تمام وجود پای گفتمان مردمی خود ایستادند، مثلاً حشد الشعبی عراق که از بسیج مردم عراق، حزب‌الله که از بسیج مردم لبنان تشکیل شده و یا انصار الله یمن و گروه‌های مردمی متفاوت که از گفتمان جبهه مقاومت شکل گرفته‌اند، به توانمندی‌های خوبی دست یافتند که در ادامه به دستاورد‌های هر یک اشاره می‌شود:

دستاورد‌های مقاومت یمن

مقاومت یمن حالا یکی از اعضای بسیار مهم جبهه مقاومت است و نقشی استراتژیک در تحولات اخیر منطقه (در جنگ علیه رژیم آپارتاید اسرائیل) پیدا کرده است. ورود انصارالله به جنگ علیه رژیم آپارتاید (که حالا بیش از یک سال از آن گذشته) ورودی در سطح گسترده در زمین و دریا بوده است. هدف قرار دادن‌های مکرر سرزمین‌های اشغالی، هدف قرار دادن و توقیف کشتی‌هایی که تحت پرچم این رژیم یا مالکیت عناصر وابسته به آن در دریا تردد می‌کنند و… به عنوان کارنامه انصارالله میزان تأثیرگذاری این شاخه از مقاومت را نمایان می‌کند.

وقتی درخت مقاومت، تلاش‌های حاج قاسم را به ثمر می‌نشاند

از دستاورد‌های یمن طی سال‌های اخیر می‌توان به دستیابی به موشک بالستیک و فرا صوت اشاره کرد که حتی اسرائیل و آمریکا در رهگیری موشک فراصوت حوثی‌ها ناکام ماندند و این موشک جدید با طی مسافت ۲۰۴۰ کیلومتر در عرض ۱۱ دقیقه با گذر از آسمان یمن، عربستان سعودی و اردن به اسرائیل رسید. 

یا کِشتی انگلیسی در ۱۸ فوریه هدف اصابت یک موشک بالستیک متعلق به گروه انصارالله (یمن) قرار گرفت و همچنین حمله ارتش یمن به ناو هواپیمابر آمریکایی «آیزنهاور» در شمال دریای سرخ و حمله به دو ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ از دیگر موفقیت‌های اخیر گروه انصارالله یمن به شمار می‌رود. نیرو‌های مسلح یمن پیش از این نیز، از موشک‌های هایپرسونیک «حاطم ۲» رونمایی کرده بودند.

دستاورد‌های مقاومت لبنان 

رژیم اشغالگر قدس که از روز ۲۱ تیر ۱۳۸۵ (۱۲ جولای ۲۰۰۶) به بهانه اسارت دو نظامی خود توسط مبارزان لبنانی، از زمین و هوا و دریا، مناطق مسکونی و تاسیسات زیربنایی لبنان را آماج حملات خود قرار داد، تمام توان خود را به کار گرفته بود تا با حمایت‌های همه جانبه آمریکا، علاوه بر گرفتن انتقام شکست سال ۲۰۰۰ (عملیات آزادی جنوب به استثنای مزارع شبعا و تپه‌های کفرشوبا) ریشه مقاومت را در لبنان بخشکاند، اما محاسبات این رژیم و حامیانش کاملا غلط از آب درآمد و آنها در نهایت شکست ذلت باری در ۱۴ آگوست ۲۰۰۶ (۲۳ مرداد ۸۵) متحمل شدند.

عملیات تروریستی – امنیتی رژیم صهیونیستی با وجود مشکلات و خساراتی که به حزب الله زد، یک آورده بزرگ داشت و آن موج همدردی و همراهی بسیاری از گروه‌های سیاسی لبنان و بخش‌هایی از جامعه لبنان و حتی مسیحیان مارونی بود، ایجاد وحدت ملی، همدردی و اهدای خون نشان از یک همگرایی در درون لبنان علیه رژیم صهیونیستی است که این اتحاد تا کنون از بعد از جنگ ۳۳ روزه شکل نگرفته بود. 

وقتی درخت مقاومت، تلاش‌های حاج قاسم را به ثمر می‌نشاند

حزب‌الله با وجود تمام اتفاقاتی، چون منفجر کردن پیجر‌ها و شهادت فرماندهان و رهبرانش، توانست خود را از زیر بار این حوادث خارج کرده و ریکاروی شده و حتی عملیات‌های شاخصی را به‌صورت هوشمند را اجرا کرد. حزب‌الله پایگاه هوایی حیاتی دشمن در جبهه شمال را هدف قرار داد و البته بخشی از مناطق اطراف پایگاه را هم مورد اصابت قرار داد که خود این انبوه مهاجرین جدیدی را اضافه کرد. 

یعنی تا پیش از این اگر موج مهاجرت تا شعاع ۲۰ کیلومتری مرز بود؛ الان این مهاجرت تا شعاع حیفا این رژیم را به صورت فلج کننده‌ای درگیر کرد و در حقیقت حزب‌الله گام اول را برای پاسخ برداشته است و گام‌های دیگری هم شبیه به حمله علیه پایگاه رامات دیوید وجود دارد و این نشان می‌دهد که حزب الله به خودش مسلط شده و توانسته خلا از دست دادن فرماندهان خود را پر کند.

همچنین نیرو‌های حزب‌الله نیز از لحاظ روحی و روانی بازسازی شدند و این نشان می‌دهد که همانقدر که رژیم صهیونیستی از جنگ یک‌ساله خسته و فرسوده شده و از بکاربردن نیروی زمینی برای فشار وارد کردن علیه حزب الله ناتوان شده است، نیروهای‌های حزب الله با تجدید روحیه‌شان و با صبر و حوصله به دنبال این هستند که اولا، پاسخ کشتار‌ها و عملیات‌های رژیم صهیونیستی را بدهند و آن نقشی را که در این یکسال ایفا کرده بودند، یعنی مشغول ساختن جبهه شمال، آن را ادامه بدهند و سوم آنکه ماهرانه از گسترش جنگ به کل لبنان جلوگیری کنند. 

از سوی دیگر حمله پهپادی حزب الله لبنان به تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی را می‌توان مهمترین عملیات این جنبش در جنگ با این رژیم ارزیابی کرد.

حزب‌الله لبنان طی سال‌های گذشته انواع سلاح‌های ضد زره خود را رونمایی کرده است. برخی از این سلاح‌ها، سلاح‌های قدیمی ارتقایافته است که از قدرت تخریبی قابل توجهی برخوردارند. کما اینکه انواع دیگری از سلاح را هم در حین عملیات پشتیبانی “طوفان الاقصی” رونمایی کرده است. این سلاح‌ها از تکنولوژی پیشرفته در هدفگیری و تخریب برخوردارند. مقاومت بر اساس تجربه سال ۲۰۰۶ که با ضدزره کورنت زرهی صهونیست‌ها را در وادی حجیز، مرجعیون، خیام، مارون الراس و دیگر محور‌های درگیری منهدم کرد، خود را در طول سال‌های گذشته بیش از پیش به آن مجهز کرده است.

از مهم‌ترین سلاح‌های ضد زره حزب‌الله می‌توان به آر پی جی ٢٩، ۹کا۱۱ مالیوتکا یا رعد، ٩ K ١١١ Fagot فاگوت، موشک ضد زره نسل دوم هدایت‌شونده مبتنی بر هدایت سیمی و نیمه‌خودکار، متیس-ام (نوعی موشک ضد زره هدایت‌شونده بر مبنای هدایت سیمی)، کورنت (نوعی موشک ضد زره، ضد تانک و ضد استحکامات بزرگ)، موشک الماس (موشک ضد زره ساخت ایران و مجهز به دوربین) و … اشاره کرد.

دستاورد‌های مقاومت عراق

ناکامی آمریکایی‌ها در اختلاف افکنی بین شیعیان عراق، موافقت بیش از ۱۵۰ نماینده عراقی با اخراج نیرو‌های آمریکایی از عراق، تخلیه ۹۰درصد پادگان‌های آمریکایی در عراق، ناکامی آمریکا در تولید مجدد داعش برای ماندن در عراق از جمله مهمترین دستاورد‌های عراق طی سال‌های اخیر بوده است.

وقتی درخت مقاومت، تلاش‌های حاج قاسم را به ثمر می‌نشاند

همچنین شلیک چهار پهپاد از سوی گروه مقاومت اسلامی عراق به اسرائیل یا حملات گسترده پهبادی عراقی‌ها به اسرائیلی که چهارمین ارتش قدرتمند جهان است، را می‌توان برخی از موفقیت‌های این تشکیلات نام برد. 

حرف آخر …

اکنون باید از خود پرسید، مقاومتی که «حاج قاسم» با رهنمود‌های امامین انقلاب راه انداخت، امروز در کجای دنیا و تاریخ ایستاده است؟

 آری، نقش شهید «حاج قاسم سلیمانی» در مسیر جهاد و مقاومت در برابر استعمار و سلطه‌گری جهانی، به ویژه در منطقه غرب آسیا، از دیدگاه بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان جهانی بسیار مهم و تأثیرگذار بوده است.

وقتی درخت مقاومت، تلاش‌های حاج قاسم را به ثمر می‌نشاند

سردار سپهبد «حاج قاسم سلیمانی»، با استفاده از راهبرد‌های مبتنی بر آموزه‌های امام خمینی (ره) و امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، یک شبکه مقاومت در منطقه ایجاد کرد که هدف آن مقابله با سلطه‌طلبی‌های قدرت‌های جهانی، به ویژه ایالات متحده و رژیم صهیونیستی بود. این مقاومت، در قالب گروه‌ها و جنبش‌هایی، چون حزب‌الله لبنان، حماس فلسطین، و بسیج مردمی عراق، همچنین نقش اساسی در مقابله با گروه‌های تکفیری مانند داعش داشت.

از منظر تاریخی، می‌توان گفت، «حاج قاسم» به نوعی نماد مقاومت اسلامی است که در راستای آرمان‌های انقلاب اسلامی ایران و مقابله با تهدیدات جهانی ایستاده است. این مقاومت و پیگیری رهنمود‌های امامین انقلاب، به ویژه در مبارزه با استکبار جهانی، در تاریخ معاصر جهان، به عنوان یک پدیده خاص و منحصر‌به‌فرد یاد خواهد شد.

نقش «حاج قاسم سلیمانی» و راهبرد‌هایی که او در پی آن بود، در تاریخ معاصر منطقه و جهان می‌تواند به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ مقاومت ضد استکباری، استقلال‌خواهی و حمایت از مستضعفان قلمداد شود. این تأثیرگذاری به ویژه در کشمکش‌های منطقه‌ای، جغرافیای سیاسی، و حتی در عرصه‌های دیپلماتیک و نظامی تا سال‌ها ادامه خواهد داشت.

وقتی درخت مقاومت، تلاش‌های حاج قاسم را به ثمر می‌نشاند

امروز جبهه مقاومت با توانمندی‌هایی که در سازمان‌دهی و گسترش جنبش‌های اجتماعی و راهپیمایی‌ها دارد، توانسته است در سطح جهانی و به ویژه در اروپا، تأثیرات قابل توجهی بر حمایت از مقاومت فلسطین بگذارد. این جبهه با تقویت حرکت‌های مردمی و بهره‌برداری از رسانه‌ها و فناوری‌های جدید، توانسته است مسئله فلسطین را در کانون توجه قرار دهد.

افزایش آگاهی جهانی نسبت به مسئله فلسطین، برپایی راهپیمایی‌ها و تجمعات جهانی، تقویت جنبش‌های BDS (تحریم، لغو سرمایه‌گذاری‌ها، تحریم فرهنگی) در اروپا و … سبب شده است، امروز یک جنبش اجتماعی علیه سیاست‌های اسرائیل شکل گیرد.


جای خالی «حاج قاسم» در کنار جبهه مقاومت

منبع: باشــگاه خبرنگاران
? جای خالی «حاج قاسم» در کنار جبهه مقاومت