نذیر کرمان ـ گروه اقتصاد:رئیس مرکز ملی فرش ایران در جلسۀ کمیته فرش استان با بیان اینکه فرش کرمان دیگر حرف اول را نمیزند و اکنون فقط فرش راور است که حرف اول را میزند،برخی از کمکاریهای کرمانیها در خصوص فرش را مورد اشاره قرار داد. فرحناز رافع در اینباره گفت:«سال گذشته بیشتر استانها جشنوارۀ […]
نذیر کرمان ـ گروه اقتصاد:رئیس مرکز ملی فرش ایران در جلسۀ کمیته فرش استان با بیان اینکه فرش کرمان دیگر حرف اول را نمیزند و اکنون فقط فرش راور است که حرف اول را میزند،برخی از کمکاریهای کرمانیها در خصوص فرش را مورد اشاره قرار داد.
فرحناز رافع در اینباره گفت:«سال گذشته بیشتر استانها جشنوارۀ فرش با رویکرد خلاقیت و نوآوری برگزار کردند ولی متاسفانه در استان کرمان برگزار نشد. خوشحالم امسال دغدغۀ مدیران این است تا جشنوارۀ کرمان برگزار شود».
وی سپس از برخی پیشکسوتان فرش کرمان از جمله ارجمند و شاهرخی و پاکگهر یاد کرد و گفت:«۲۵۰۰ سال از عمر فرش میگذرد ولی تاکنون از مشاهیر فرش تجلیل نکرده بودیم. وقتی برای اولین بار در این دولت مشاهیر فرش را تجلیل کردیم از استان کرمان کسی را نداشتیم در صورتی که افراد بزرگی در فرش کرمان داریم».
وی افزود:«جشنوارۀ قالی فاخر را برگزار کردیم،از استان کرمان اما کسی در این رویداد شرکت نکرد. یک فرش که شناسنامۀ قالی فاخر را گرفت در یکی از حراجیها به قیمت بالایی فروخته شد چون مارک قالی فاخر را داشت».
وی با اشاره به راهاندازی کارگزاریهای تخصصی فرش ادامه داد:«برای اولینبار فرش دستباف ایران گواهی اصالت و شناسنامه و شناسۀ کالا میگیرد و در آینده فرش برای صادرات حتما باید شناسۀ کالا داشته باشد. از استان کرمان اما حتی یک تولیدکننده تاکنون شناسۀ کالا نگرفته است».
وی اظهار کرد:«الان ۱۹ کارگزاری فرش مجوز گرفته ولی در کرمان هیچکس نیامده کارگزاری بگیرد در حالی که اصفهان و تهران و آذربایجان و خراسان شمالی و خراسان رضوی و اردبیل گرفتهاند».
رافع خطاب به فعالان فرش استان کرمان گفت:«چند بار از استاندار خواستید کارگروه فرش برگزار کند؟ این کارگروه ذیل شورای برنامهریزی تعریف شده و حداقل ماهی یک بار باید برگزار شود و شش ماه یکبار هم با حضور استاندار باید برگزار شود».
وی با تاکید بر اینکه جامعۀ فرش در کرمان باید مطالبه کند،اظهار کرد:«آنقدر که فرش اصفهان مطالبه میکند آیا فرش کرمان کرده؟ خیر!».
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود:«چرا در ستاد راهبری فرش وقتی که میخواهیم با وزیر و رئیسجمهور جلسه برگزار کنیم از کرمان هیچ نمایندهای حضور ندارد در حالی که از اصفهان و خراسان رضوی و آذربایجان شرقی نمایندگانی داریم؟».
به گزارش خبرنگار نذیر کرمان،وی خطاب به فعالان فرش تاکید کرد که ارتباط را با صمت و مرکز ملی فرش تقویت کنید.
رافع ادامه داد:«تسهیلاتی از جمله تبصره ۱۶ داریم که فعالان فرش برای توسعۀ کار میتوانند از آن استفاده کنند. در کرمان اما از آن استفاده نکردند در حالی که در استانهای دیگر از تسهیلات مشاغل خانگی و تبصرهها بیشتر فعالان فرش استفاده میکنند».
وی در این جلسه که ۱۹ مهرماه برگزار شد،در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد:«قبل از هرکاری باید به فرهنگسازی در حوزۀ فرش کرمان بپردازیم و با تمام ابزارها و امکاناتی که در دست داریم فرش کرمان را دوباره احیا کنیم».
وی با بیان اینکه با ابزارهای سنتی نمیتوانیم فرش کرمان را احیا کنیم،افزود:«برای برگزاری جشنواره و دورههای آموزشی به ویژه برای جوانان حاضریم حمایت کنیم».
وی اظهار کرد:«فراخوان منتشر کنید تا به کسانی که علاقهمند هستند دورههای جدید در زمینۀ بازاریابی نوین در سطح ملی و بینالمللی آموزش داده شود».
تاکید بر حل مشکلات فروش
وی ادامه داد:«فرش کرمان در داخل کشور به راحتی قابل فروش است. گاهی فرشهای ماشینی گرانتر از فرش دستباف کرمان است و اگر تبلیغ کنیم میتوانیم بازار داخلی را از آن خود کنیم».
وی با بیان اینکه انتهای زنجیرۀ ارزش یعنی فروش برای ما بسیار مهم است،تاکید کرد:«اگر بتوانیم خوب بفروشیم مطمئن باشید مشکل مواد اولیه و … نیز حل خواهد شد».
وی سپس اظهارکرد:«اصرار ما در زمینۀ تولید ایجاد کارگاههای متمرکز است چون تولید باکیفیتتر میشود و نظارت خوبی هم بر کار صورت میگیرد و برای بافنده نیز منافع بیشتری دارد و تولیدکنندگان هم با طرح و نقشهای منطبق با سلیقۀ بازار تولید میکنند».
پیشنهاد ایجاد مرکز رشد فرش
رئیس مرکز ملی فرش ایران در ادامه گفت:«برای ثبت جهانی راور بودجه را تامین میکنیم». وی افزود:«مرکز رشد تخصصی فرش را هم میتوانیم در استان راهاندازی کنیم و کرمان میتواند استانهای دیگر را پوشش دهد. اگر بخش خصوصی کسی تمایل دارد آمادگی داریم همکاری کنیم».
وی با اشاره به اینکه پروژۀ ارتقای زنجیرۀ ارزش صنعت فرش استان کرمان را داریم جلو میبریم،اظهار کرد:«طرحهای پژوهشی متعددی در استان انجام شده و برای اولینبار از وزارتخانه فرصت مطالعاتی گرفتیم که یک سهمیه را به استان کرمان اختصاص دادیم».
آخرین وضعیت بیمۀ قالیبافان
وی در خصوص بیمۀ قالیبافان نیز توضیح داد:«قانون آن در سال ۸۸ مصوب شد. در دولت گذشته کمرنگ شد ولی حذف نشد بلکه در تبصرۀ دیگری قرار گرفت. دو سال پیش گفتند تامین اجتماعی باید املاک و مستغلات را بفروشد و بیمههایی از جمله قالیبافان را بپردازد».
وی افزود:«امسال بودجهای دیده شد اما در هالهای از ابهام بود با وجود اینکه بسیار پیگیر بودیم ولی بودجۀ خاصی برای بیمه قالی دیده نشد».
وی با بیان اینکه در زمینۀ بیمۀ قالیبافان تفاهمنامه امضا کردیم و همچنان پیگیریم،گفت:«در شورای گفتوگو قرار است مصوب شود و از رئیسجمهور خواسته شود تا حتما بیمه قالیبافان در بودجۀ سال آینده دیده شود. اصفهان و دو خراسان دارند این درخواست را مطرح میکنند. از استاندار کرمان هم میخواهم تا این درخواست را مطرح کنند».
رافع ادامه داد:«به جد بیمۀ قالیبافان را دنبال میکنیم. بیمۀ عشایر و روستایی را داریم درست است بیمه سلامت ندارد ولی بعد از دو،سه سال فرد میتواند آن را بدون هیچ هزینهای به بیمه تامین اجتماعی تبدیل کند».
وی خطاب به تولیدکنندگان اظهار کرد:«تشویق کنید که قالیبافان از این بیمه استفاده کنند. قالیبافی که در شهر زندگی میکند هم میتواند از بیمه عشایری و روستایی استفاده کند».
رئیس مرکز ملی فرش ایران بیان کرد:«در برنامه هفتم نقش مرکز ملی فرش را خیلی پررنگ دیدیم و امیدواریم الان که به کمیسیون تلفیق برگشته دوستان کمک کنند تا نقش آن کمرنگ نشود».
وعدهای برای شرکت فرش
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت:«بنای تاریخی شرکت فرش کرمان ظرفیت فوقالعادهای دارد. با نظر استاندار کرمان موافقم که به بخش خصوصی واگذار شود چرا که دولت نمیتواند بنگاهداری کند. بهترین کار این است در قالب قرارداد بیاوتی آن را واگذار کنیم تا هم منافعی داشته باشد و زنجیرۀ ارزش فرش دستباف در این بنا حفظ شود».
وی افزود:«حیف است این همه امکانات و تجهیزات با آن ظرفیت بالا به امان خدا رها شود».
وی با بیان اینکه قول میدهم برای تعیینتکلیف آن پیگیری کنم،گفت که طرحی که کرمان تهیه کرده را مطالعه میکند و نظر نهایی را اعلام خواهد کرد./ الف
جامعۀ فرش کرمان مطالبهگری نمیکند
منبع:خبر کرمان ?
:اخبار استان کرمان – اقتصادی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ناظر گمرکات آذربایجان غربی از ترانزیت خارجی مبدا و مقصد دو میلیون و ۶۶۰ هزار تن کالا از مبادی رسمی و گمرکات استان در طول ۹ ماهه گذشته سال جاری خبر داد. نذیر کرمان، خالد جنگجو اظهار کرد: آذربایجان غربی سهم ۲۵ درصدی در تجارت را دارد و در این راستا ۹ ماهه گذشته سال […]
عضو هیات مدیره انجمن صنایع روغن نباتی ایران از کاهش ۳۲ درصدی واردات روغن خام به کشور خبر داد و خواستار اقدامات فوری دستگاههای مسئول از جمله وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه شد. نذیر کرمان، محمد مختاریانی روز جمعه با بیان اینکه تا پایان آذرماه امسال ۵۲۰ هزار تن کاهش واردات روغن نباتی داشتیم، […]
طبق آمار و اطلاعات رسمی، بیش از ۷۰ درصد گاز کشور در نیمه شمال کشور که سردتر و صنعتیتر است مصرف میشود. نذیر کرمان، استانهای تهران و البرز بهتنهایی ۳۰ درصد مصرف گاز خانگی کشور را به خود اختصاص دادهاند. ۵ استان پرمصرف گاز به ترتیب استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و مازندران […]
بنابر اعلام سازمان بورس، بورسهای تهران، فرابورس ایران، بورس کالای ایران و بورس انرژی، فردا شنبه، ۲۲ دی فعال هستند. نذیر کرمان، بورسهای تهران، فرابورس ایران، بورس کالای ایران و بورس انرژی، فردا شنبه، ۲۲ دی فعال هستند. فعالیت ساتنا و پایا مشابه روزهای عادی بوده و شعب کشیک بانکها فعالند. شنبه ۲۲ دی بورسها […]
× = 27