جامعه شرایط را برای زندگی فرزندان دارای اختلال اتیسم هموار کند

کرمان_مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: جامعه باید شرایط را برای زندگی فرزندان دارای اختلال اتیسم هموار کند. به گزارش نذیر کرمان، علیرضا وحیدزاده، ظهر شنبه هجدهم فروردین بااشاره به روز جهانی آگاه سازی اتیسم و ماه جهانی اوتیسم (۱۴ فروردین الی ۱۴ اردیبهشت) اظهار داشت: بهزیستی متولی اصلی بحث اتیسم در کشور است و شعار […]

کرمان_مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: جامعه باید شرایط را برای زندگی فرزندان دارای اختلال اتیسم هموار کند.

به گزارش نذیر کرمان، علیرضا وحیدزاده، ظهر شنبه هجدهم فروردین بااشاره به روز جهانی آگاه سازی اتیسم و ماه جهانی اوتیسم (۱۴ فروردین الی ۱۴ اردیبهشت) اظهار داشت: بهزیستی متولی اصلی بحث اتیسم در کشور است و شعار این سازمان به مناسبت روز جهانی آگاه سازی اتیسم در سال ۱۴۰۳ “ اتیسم و رسالت اجتماعی” همگان می‌باشد.

وی افزود: اختلال طیف اُتیسم، یکی از شش اختلال گروه اختلالات عصبی رشدی و شایع‌ترین آنها است که با مشخصه اصلی نقص پایدار در برقراری ارتباط اجتماعی متقابل و تعامل اجتماعی و نیز الگوهای محدود تکراری و قالبی در رفتار، علایق و فعالیت‌ها مشخص است.

وی ادامه داد: از دیگر ویژگی‌های اتیسم می‌توان به فعالیت‌های تکراری و حرکات قالبی، مقاومت در برابر تغییرات محیط یا تغییر در روال عادی زندگی روزمره و تجربه‌های حسی غیرطبیعی اشاره کرد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان میزان شیوع این اختلال در جامعه را حدود یک درصد اعلام نمود و اظهار داشت: اتیسم تقریباً در سراسر جهان، میزان شیوعی مشابه دارد و افراد با اختلال طیف اتیسم در طیفی از خفیف تا خیلی شدید، در جوامع وجود دارند که البته علائم این اختلال از ۱۸ ماهگی بروز یافته و معمولاً در ۲۴ ماهگی قابل تشخیص است.

وی با بیان اینکه تشخیص این اختلالات در سنین اولیه زندگی اهمیت دارد و مداخلات تأثیر بیشتری خواهند داشت گفت: هرچقدر زودتر بتوان این اختلالات را در یک کودک تشخیص داد، زودتر هم می‌شود از برنامه‌های درمانی برای کمک به این کودکان بهره برد و به علاوه هر چه برنامه درمانی منظم تر و دارای ساختار دقیق‌تری باشد، می‌توان نتایج بهتری را به دست آورد.

علیرضا وحیدزاده، با اشاره به راه اندازی مراکز روزانه توانبخشی آموزشی اختلال طیف اتیسم و مراکز تلفیقی با کاربری اتیسم در استان کرمان گفت: در حال حاضر در ۵ شهرستان استان کرمان تعداد ۶ مرکز روزانه توانبخشی اختلال طیف اُتیسم به ٣٠٠ کودک با اختلال طیف اُتیسم و ٧ مرکز تلفیقی با کاربری اُتیسم به قریب ۴٠ کودک با اختلال طیف اُتیسم در ٧ شهرستان تحت نظارت بهزیستی استان، ارائه خدمت می‌نمایند.

وی افزود: برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله در اختلال طیف اتیسم یکی دیگر از برنامه‌هایی است که در کلیه مراکز روزانه آموزشی توانبخشی اختلال طیف اتیسم تحت نظارت بهزیستی انجام می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان راه اندازی سامانه ملی و الکترونیک غربالگری و تشخیص اختلال طیف اتیسم را از دیگر برنامه‌های بهزیستی عنوان کرد و افزود : این سامانه با لینک ثبت نام: autism.behzisti.net خدمت دیگری است که در راستای اجرای برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله در این اختلال در سازمان بهزیستی کشور، طراحی شده است.

وحیدزاده، افزود: این سامانه امکان اجرای الکترونیک و آنلاین آزمون غربالگری توسط خانواده‌ها و ارجاع به پایگاه‌های غربالگری و تشخیص سازمان بهزیستی برای دریافت خدمات تشخیصی جهت قرارگیری در چرخه خدمات حمایتی و نیز بهره مندی از خدمات تخصصی در قالب مراکز روزانه توانبخشی آموزشی اختلال طیف اتیسم فعال در سراسر کشور (تحت نظارت سازمان بهزیستی)، را با بالاترین دقت و کمترین زمان و هزینه را فراهم ساخته است.

کد خبر ۶۰۷۱۳۱۸




جامعه شرایط را برای زندگی فرزندان دارای اختلال اتیسم هموار کند

منبع: مــهر
? جامعه شرایط را برای زندگی فرزندان دارای اختلال اتیسم هموار کند