نذیر کرمان/کرمان عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و تولید گیاهی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان گفت: برای اولین بار در کشور ارقام کتان روغنی را با هدف اینکه کیفیت روغن این گیاه به سمت خوراکی برود، افزایش بازدهی و عملکرد بالا داشته و مقاوم در مقابل خشکی باشد، اصلاح و تولید میکنیم. دکتر علی اکبر محمدی […]
نذیر کرمان/کرمان عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و تولید گیاهی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان گفت: برای اولین بار در کشور ارقام کتان روغنی را با هدف اینکه کیفیت روغن این گیاه به سمت خوراکی برود، افزایش بازدهی و عملکرد بالا داشته و مقاوم در مقابل خشکی باشد، اصلاح و تولید میکنیم.
دکتر علی اکبر محمدی میریک امروز ۱۰ تیرماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برنامه پژوهشی که دنبال کردیم با هدف تولید ارقام جدیدی از کتان روغنی یا بذرک است که یکی از گیاهان روغنی و دارویی است و در ایران به صورت محلی کشت میشود.
وی افزود: این گیاه به دو دلیل عدم وجود ارقامی که پتانسیل بالایی داشته باشند و نداشتن مصرف آشپزخانهای در سطح وسیع کشت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه روغن و دانه این گیاه در ایران بیشتر در مصرف دارویی است، بیان کرد: گیاه کتان این پتانسیل را دارد که در کنار کشت گیاه دانه روغنی دارویی، ارقامی تولید شود که از لحاظ کیفیت روغن خوراکی مشابه به آفتابگردان یا کنجد باشند.
وی متذکر شد: یکی از برنامهها و اهداف ما این است که بتوانیم ژنوتیپهای ایرانی که سازگار شرایط محیطی هستند و از پتانسیل عملکرد بالایی برخوردارند با ارقامی که در بهینه نژادی در دنیا تولید شده و کیفیت روغن آن خوراکی است، تلاقی دهیم.
وی ادامه داد: در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان حدود ۱٣ سال پیش این تلاقی انجام شد و جمعیتهای حاصل از این تلاقی تولید و برنامه بهینه نژادی دنبال شده و اکنون جمعیتی بالغ بر ۱۰۰۰ ژنوتیپ در سال گذشته داشتیم که ژنوتیپهای عملکرد بالا انتخاب و از بین آنها ۵۰ ژنوتیپ با عملکرد بالا در سال جاری در دو شرایط آبیاری معمولی و تنش کشت شدند تا بتوانیم ژنوتیپهایی که مقاوم به خشکی هستند، شناسایی و به عنوان لاینهای امیدبخش و در راستای تولید رقم استفاده کنیم.
عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و تولید گیاه دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان با بیان اینکه این گیاه دارویی است و مزایای متعددی دارد و ساقه آن که فیبر کتان است برای کاغذ استفاده میشود، تصریح کرد: بین ۳۵ تا ۴۰ درصد دانه این گیاه روغن است که بالای ۵۰ درصد روغن آن امگا۳ است که یکی از نیازهای اساسی بدن انسان بوده و تنها منبع گیاهی است که امگا۳ بالایی دارد.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? تولید ارقام اصلاح شده کتان روغنیِ مصرف خوراکی در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
نذیر کرمان/کرمان مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان گفت: براساس مصوبه کارگروه فنی پایگاههای میراث ملی و جهانی، ملاحظات جامعه محلی و بهرهمندی مردم بومی و محلی شهداد در طرح شرکت هواپیمایی ماهان باید دیده شود. کارگروه فنی پایگاههای میراث ملی و جهانی با موضوع بررسی طرحها و پروژههای مهم در دست اجرا و […]
نذیر کرمان/کرمان استاندار کرمان گفت: طرح کارخانه کاشی در کشکوئیه رفسنجان که در حال اجراست یکی از خوشههای صنعتی استان خواهد بود و این پیام را به سرمایهگذاران میدهد که تمام مسئولان در راهاندازی آن حمایت میکنند و بدانند اگر این طرح موفق اجرا شود به توسعه صنعت کاشی و سرامیک استان کمک میکند. محمدعلی […]
نذیر کرمان/کرمان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: بیش از ۴۰۰۰ نهال در ۱۷ شهرستان استان به مناسبت ولادت با سعادت امیرالمومنین علی (علیه السلام) غرس شد. علیرضا ابوالحسنی امروز ۲۶ دی ماه در تشریح این خبر اظهار کرد: در پویش «به نام پدر» در سراسر استان کرمان به مناسبت ولادت با سعادت […]
نذیر کرمان/کرمان رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه پاسداران با بیان اینکه حاج قاسم سرمایه گرانقدر ایران و جهان اسلام است، گفت: ترامپ و سردمدارانش در آمریکا گفته بودند که ما این سرمایه ارزشمند را از ایران و امت اسلامی بگیریم کار ایران تمام است، اما آنها با برکت خون شهید آشنا نبودند […]
4 − =