نذیر کرمان/کرمان عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و تولید گیاهی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان گفت: برای اولین بار در کشور ارقام کتان روغنی را با هدف اینکه کیفیت روغن این گیاه به سمت خوراکی برود، افزایش بازدهی و عملکرد بالا داشته و مقاوم در مقابل خشکی باشد، اصلاح و تولید میکنیم. دکتر علی اکبر محمدی […]
نذیر کرمان/کرمان عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و تولید گیاهی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان گفت: برای اولین بار در کشور ارقام کتان روغنی را با هدف اینکه کیفیت روغن این گیاه به سمت خوراکی برود، افزایش بازدهی و عملکرد بالا داشته و مقاوم در مقابل خشکی باشد، اصلاح و تولید میکنیم.
دکتر علی اکبر محمدی میریک امروز ۱۰ تیرماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برنامه پژوهشی که دنبال کردیم با هدف تولید ارقام جدیدی از کتان روغنی یا بذرک است که یکی از گیاهان روغنی و دارویی است و در ایران به صورت محلی کشت میشود.
وی افزود: این گیاه به دو دلیل عدم وجود ارقامی که پتانسیل بالایی داشته باشند و نداشتن مصرف آشپزخانهای در سطح وسیع کشت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه روغن و دانه این گیاه در ایران بیشتر در مصرف دارویی است، بیان کرد: گیاه کتان این پتانسیل را دارد که در کنار کشت گیاه دانه روغنی دارویی، ارقامی تولید شود که از لحاظ کیفیت روغن خوراکی مشابه به آفتابگردان یا کنجد باشند.
وی متذکر شد: یکی از برنامهها و اهداف ما این است که بتوانیم ژنوتیپهای ایرانی که سازگار شرایط محیطی هستند و از پتانسیل عملکرد بالایی برخوردارند با ارقامی که در بهینه نژادی در دنیا تولید شده و کیفیت روغن آن خوراکی است، تلاقی دهیم.
وی ادامه داد: در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان حدود ۱٣ سال پیش این تلاقی انجام شد و جمعیتهای حاصل از این تلاقی تولید و برنامه بهینه نژادی دنبال شده و اکنون جمعیتی بالغ بر ۱۰۰۰ ژنوتیپ در سال گذشته داشتیم که ژنوتیپهای عملکرد بالا انتخاب و از بین آنها ۵۰ ژنوتیپ با عملکرد بالا در سال جاری در دو شرایط آبیاری معمولی و تنش کشت شدند تا بتوانیم ژنوتیپهایی که مقاوم به خشکی هستند، شناسایی و به عنوان لاینهای امیدبخش و در راستای تولید رقم استفاده کنیم.
عضو هیأت علمی گروه ژنتیک و تولید گیاه دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان با بیان اینکه این گیاه دارویی است و مزایای متعددی دارد و ساقه آن که فیبر کتان است برای کاغذ استفاده میشود، تصریح کرد: بین ۳۵ تا ۴۰ درصد دانه این گیاه روغن است که بالای ۵۰ درصد روغن آن امگا۳ است که یکی از نیازهای اساسی بدن انسان بوده و تنها منبع گیاهی است که امگا۳ بالایی دارد.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? تولید ارقام اصلاح شده کتان روغنیِ مصرف خوراکی در دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
نذیر کرمان/کرمان عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: معتقدم انتظارات قشر دانشگاه متفاوت از جامعه نیست و مشکلات تورم، اشتغال، مسکن و … دغدغه این قشر هم هست. یحیی کمالی در گفت و گو با نذیر کرمان درباره انتظارات از رئیس جمهور منتخب اظهار کرد: معتقدم باید به خواستههای مردم در قالب نظرسنجیها، گفت […]
نذیر کرمان/کرمان مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمان گفت: طی سال گذشته در حوزه آزمایشگاه سمشناسی ۵۰۳۲ پرونده و در حوزه آزمایشگاه سرولوژی ۱۲۹۷ پرونده رسیدگی شده است. عباس آمیان امروز ۱۲ تیرماه در تشریح عملکرد پزشکی قانونی استان کرمان در سال گذشته اظهار کرد: طی سال گذشته در بخش معاینات و تالار تشریح مجموعا ۱۲۷ […]
نذیر کرمان/کرمان شامگاه ۱۱ تیرماه نشست اعضای هیئتهای اجرایی و نظارت دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در شهرستان راور برگزار و آخرین وضعیت آمادگی برگزاری انتخابات بررسی شد. رضا عباسی فرماندار راور در این نشست ضمن تقدیر از دستاندرکاران برگزاری دور اول انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: باید تلاش کنیم دفتر خدمات دولت سیزدهم با […]
نذیر کرمان/کرمان مدیرکل انتقال خون استان کرمان گفت: روزانه در استان بالغ بر ۳۰۰ واحد خون مصرف میشود. ایرج شکوهی شامگاه ۱۱ تیرماه در حاشیه بازدید مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور از پایگاه انتقال خون رفسنجان به وجود پنج پایگاه خونگیری در شهرستانهای استان کرمان اشاره و اظهار کرد: روزانه در استان کرمان بالغ بر […]
− =