نذیر کرمان/کرمان رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: تلاش و سیاستگذاری پژوهشگاه، بر تداوم و پیوستگی کاوشهای باستانشناسی و فعالیتهای حفاظتی در کُنار صندل جیرفت است. مصطفی دهپهلوان غروب ۱۱ آذرماه در بازدید از سایت کُنارصندل جیرفت اظهار کرد: کاوشهای کُنارصندل که پس از ۱۶ سال توقف به سرپرستی سید […]
نذیر کرمان/کرمان رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: تلاش و سیاستگذاری پژوهشگاه، بر تداوم و پیوستگی کاوشهای باستانشناسی و فعالیتهای حفاظتی در کُنار صندل جیرفت است.
مصطفی دهپهلوان غروب ۱۱ آذرماه در بازدید از سایت کُنارصندل جیرفت اظهار کرد: کاوشهای کُنارصندل که پس از ۱۶ سال توقف به سرپرستی سید منصور سیدسجادی که از باستانشناسان پرکار و خوشنام بینالمللی کشورمان است و با پیگیریهای مدیرکل میراثفرهنگی استان کرمان از سر گرفته شد، برای میراث فرهنگی ایران واجد اهمیت فراوان است و به آن با دید کلان ملی باید نگریست.
به گفته رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، تلاش پژوهشگاه بر تداوم کاوشهای این محوطه ارجمند و بیمانند باستانی در کنار حفاظت و مرمت، معرفی و بهره بردن از ظرفیت گردشگری آن بوده و لازم است دست در دست هم دهیم و اجازه ندهیم کاوشها و مطالعات فرهنگی و تاریخی محوطههای تاریخی باستانی جیرفت تعطیل و متوقف شود.
بنا به اعلام وی، کمتر موزهای در دنیا داریم که اشیاء تاریخی جیرفت را نداشته باشد و محوطهای با این شهرت جهانی میطلبد با تلاش و پیگیری همه ارکان مملکت، دولت و وزارت، پژوهشهای آن مداوم باشد نه اینکه پس از هربار از سرگیری، دوباره متوقف شود.
دهپهلوان افزود: ظرفیت جیرفت آنقدر بالاست که جامعه محلی و بومی میتواند از آن بسیار منتفع شود و آگاهانه در حفاظت و پاسداست آن بکوشد و به همین سبب لازم است از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و بومی بهره برد و آنها را در اداره امور دخالت داد.
وی اظهار کرد: بستر و ظرفیت باستانشناسی، شناخت و آگاهی است و میتواند به ارتقاء سواد و آگاهی میراثی جامعه بینجامد، میراث فرهنگی را باید به عنوان پشتوانه امنیت و سیاست داخلی و خارحی کشور قلمداد کرد. میراث تمدنی ایران میتواند برای کشور ما قدرت نرم، نفوذپذیر و بازدارندگی ایجاد کند و کُنارصندل و جیرفت یکی از همین ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی کشور و قدرتهای نرم است و باید خوب کاوش و حفاظت، معرفی و تبین شود و از ظرفیتهای مادی و معنوی آن بهرهمند شویم تا آن را به نسلهای آینده بسپریم.
رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در پایان گفت: جیرفت میتواند مصداق خوبی در تعامل و همراهی مسئولان استان و شهرستان برای حفاظت داشتههای تاریخی و فرهنگی معرفی شود چون همه بر اهمیت و ارزشمندی آن توافق داریم و باید قدردان آن باشیم که در کنار توسعه و رفاه شهری و عمران و آبادانی کشور، نباید اجازه بدهیم میراث تمدنی و ملی تخریب شود و میراث فرهنگی باید بنیان توسعه پایدار و استوار باشد.
همچنین سعید شاهرخی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان در این بازدید با ابراز خرسندی از رونق کاوشهای باستانشناسی در منطقه کُنارصندل و در راستای معرفی تمدن عظیم این منطقه افزود: از سید منصور سیدسجادی باستانشناس شهیر ایران و جهان که باوجود همه مسائل و چالشهای موجود برای دومین فصل کاوش در جیرفت حضور یافت، تشکر کرده و با راهنمایی او و کمک، همفکری و همراهی گروه جامع و کامل کاوشها، شاهد استمرار پژوهش در این حوزه خواهیم بود.
وی ضمن تقدیر از حضور رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و هیئت همراه در سایت کاوشهای کُنار صندل جیرفت بیان کرد: پیام این حضور و استمرار کاوش به مردم جیرفت و روستای کنار صندل تدبیر فرآیند خوب در زندگی، رفاه و معیشت با رونق گردشگری، تاریخی، فرهنگی و نشاط ساماندهی این عرصه در جامعه است.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? تلاش برای استمرار کاوشهای باستانشناسی در کُنارصندل جیرفت
مدیرعامل باشگاه مس رفسنجان میگوید پرونده بازیکن تیم فوتبال مس رفسنجان در کمیته انضباطی این باشگاه در جریان است و هنوز تصمیمی درباره این موضوع اتخاذ نشده است. محمد مومنی در گفتوگو با نذیر کرمان درباره آخرین وضعیت پرونده فرشید اسماعیلی اظهار کرد: از نظر ما موضوع این بازیکن تمام شده است. او در پاسخ […]
نذیر کرمان/کرمان مراسم تکریم از خدمات مجتبی مصباح و معارفه علیرضا ابراهیمی به عنوان سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با حضور نصرالله بازوند معاون امور حقوقی و مجلس وزارت کار و معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان برگزار شد. علی بیگ زاده معاون استاندار کرمان امروز سوم دی ماه […]
نذیر کرمان/کرمان مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان از شناسایی ۳۴۱ سازه حادثهخیز در مسیر رودخانههای این استان خبر داد. حمید علیدادی سلیمانی امروز سوم دی ماه در تشریح این خبر اعلام کرد که از مجموع ۳۴۱ سازه شناسایی شده، ۲۷۸ مورد پل (ماشینرو)، ۴۳ مورد آبنما، ۱۰ مورد بند آبخیزداری و مابقی مربوط به سازههای […]
نذیر کرمان/کرمان در پس پردههای جامعهای که گاه سنت و عرف بر انسانیت غلبه میکند، داستانهایی تلخ و ناگفته جریان دارد؛ داستانهایی که قربانیان آن انسانهایی هستند که بین انتخابهای دشوار گیر افتادهاند. این روایت یکی از تلخترین روزهای زندگی لیلا و همسرش را بیان میکند. زوجی که امید و آرزوی آغاز زندگی مشترکشان در […]
8 − =