تشکیل ۴۱۰۰ پرونده در پلیس فتای استان کرمان؛ ۱۵۷ میلیارد ریال برگشت مال به مالبختگان
سرهنگ عمار قهاری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به چرخه جرم در فضای مجازی، اظهار داشت: در پروندههایی که در پلیس تشکیل میشود، سه طرف پلیس، مجرم و شاکی وجود دارد که در اکثر این پروندهها مجرمین با فعال کردن یکی از احساسات ترس، طمع و یا کنجکاوی در افراد در موضوعات […]
سرهنگ عمار قهاری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به چرخه جرم در فضای مجازی، اظهار داشت: در پروندههایی که در پلیس تشکیل میشود، سه طرف پلیس، مجرم و شاکی وجود دارد که در اکثر این پروندهها مجرمین با فعال کردن یکی از احساسات ترس، طمع و یا کنجکاوی در افراد در موضوعات و مناسبتهای مختلف مانند اوراق قضایی، سهام عدالت، بورس، شارژ رایگان، واریز سود و قطع یارانه اقدام به کلاهبرداری میکنند.
وی با بیان اینکه اگر سطح آگاهی افراد را بالا ببریم به طور قطع شاهد کاهش آمار و جرائم کلاهبرداری خواهیم بود و رکن اصلی بالارفتن سطح آگاهی شهروندان است، گفت: پلیس فتا تلاش میکند تا با ارسال پیامکهای هشدار، انتشار محتواهای آموزشی و پیشگیرانه سطح آگاهی مردم را در این حوزه بالا ببرد.
جانشین پلیس فتای استان کرمان با اشاره به اینکه از زمان تشکیل پلیس فتا در سال ۱۳۹۰ آمار جرائم سایبری در استان کرمان رشد ۴۵۰۰ درصدی داشته که عدد خیلی بزرگی است، افزود: با گسترش اینترنت در جامعه، جرائم این حوزه هم افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون قریب ۴ هزار و ۱۰۰ پرونده در پلیس فتای استان کرمان تشکیل شده است، ادامه داد: از این تعداد ۳ هزار و ۲۹۰ پرونده منجر به کشف شده و در این ارتباط ۷۳۲ نفر دستگیر شده است که حدود ۱۵۷ میلیارد ریال برگشت مال به مالبختگان را داشتیم.
قهاری با اشاره به اینکه ۸۲ درصد پروندههای تشکیل شده در پلیس فتای استان کرمان منجر به کشف شدند، بیان کرد: بیشترین جرمی که در حوزه پلیس فتای استان کرمان اتفاق افتاده در حوزه کلاهبرداری است و امسال نسبت به سال گذشته رشد ۲۵ تا ۳۰ درصدی را در حوزه جرائم سایبری داشتیم.
وی با بیان اینکه کلاهبرداری رایانهای با هزار و ۶۳۴ فقره بیشترین جرم ما در حوزه فضای مجازی است، گفت: زمانی که یک کلاهبرداری اینترنتی اتفاق میافتد از لحظه وقوع این اتفاق یک زمان طلایی وجود دارد که پلیس فتا میتواند حسابی را که پول به آن واریز شده را مسدود کند.
جانشین پلیس فتای استان کرمان با اشاره به اینکه این زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اولی هست که کلاهبرداری اتفاق افتاده افزود: شهروندان میتوانند با تماس با شماره ۰۹۶۳۸۰ مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا موارد را اعلام کنند و همکاران ما به صورت شبانهروز پاسخگو هستند.
وی با بیان اینکه سوءاستفاده از درج آگهی در سایتهای تبلیغاتی و شبکههای اجتماعی و برداشت غیرمجاز از حساب افراد از جمله مهمترین جرمهایی است که در این فضا اتفاق میافتد، ادامه داد: مجرمین با ارسال پیامکهای حاوی لینکهای آلوده به بدافزار به شبکههای اجتماعی افراد و با نصب آن روی گوشی، مجرم به گوشی فرد دسترسی پیدا میکند.
قهاری با اشاره به اینکه اکثر مجرمین سریعاً اقدام به جابهجایی پول در حسابهای مختلف و آن را از چرخه بانکی خارج میکنند، گفت: هر چه شهروندان زودتر با پلیس فتا تماس بگیرند، امکان برگشت پول مالباختگان بیشتر است.
انتهای پیام/۵۱۱/
تشکیل ۴۱۰۰ پرونده در پلیس فتای استان کرمان؛ ۱۵۷ میلیارد ریال برگشت مال به مالبختگان
منبع: تسنــیم
? تشکیل ۴۱۰۰ پرونده در پلیس فتای استان کرمان؛ ۱۵۷ میلیارد ریال برگشت مال به مالبختگان
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰