بسیاری از ترکیبات ناشناخته بالقوه خطرناک در چای، کشف شده است. به گزارش فت فتو؛ دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که میزان ۶۰ محصول جانبی شناخته شده ناشی از ضد عفونی کردن آب در چای دم شده، به میزان قابل توجه کمتر از خود آب لولهکشی است، اما در عین حال حدود ۵۰۰ ترکیب دیگر […]
بسیاری از ترکیبات ناشناخته بالقوه خطرناک در چای، کشف شده است.
به گزارش فت فتو؛ دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که میزان ۶۰ محصول جانبی شناخته شده ناشی از ضد عفونی کردن آب در چای دم شده، به میزان قابل توجه کمتر از خود آب لولهکشی است، اما در عین حال حدود ۵۰۰ ترکیب دیگر در چای کشف کردند که میتوانند با کلر وارد واکنش شوند و محصولات جانبی جدید فعلاً ناشناخته و احتمالاً ناسالم را ایجاد کنند.
نتایج این تحقیق پژوهشگران در مجله Environmental Science & Technology منتشر شده است.
چای، پس از آب آشامیدنی، دومین نوشیدنی پرمصرف در جهان است. ترکیب برگ چای بهطور کامل مورد مطالعه قرار گرفته است و با این دادهها، دانشمندان معمولاً درباره مزایای چای نتیجهگیری میکنند، اما مشخصات و ویژگیهای جزء اصلی نوشیدنی چای، یعنی آب را نادیده میگیرند.
وقتی از آب لولهکشی جوشانده، جهت دم کردن چای استفاده میشود، کلر باقیمانده که جهت ضد عفونی کردن آب استفاده میشود، میتواند با ترکیبات چای وارد واکنش شود و بهاصطلاح، محصولات ضد عفونیکننده (DPPs) را ایجاد کند که بسیاری از آنها در غلظتهای قابل توجه ضد سلامتی، خطرناک هستند.
محققان آمریکایی از دانشگاه کارولینای جنوبی به همراه همکاران چینی خود از دانشگاه تیانجین، سطح ۶۰ محصول شناخته شده ناشی از ضد عفونی کردن در سه نشان معروف چای سبز Twinings و مشکی Earl Grey و Lipton را اندازهگیری کردند و بهطور غیر منتظره دریافتند که سطح این مواد در چای دم کرده، کمتر از آب است.
نویسندگان، این موضوع را با این واقعیت توضیح میدهند که بسیاری از این ترکیبات، هنگام دم کشیدن، تبخیر یا از سوی برگهای چای، جذب شدهاند.
دانشمندان در همان زمان، بسیاری از محصولات ناشناخته در چای دم شده را کشف کردند. اثر این مواد بر سلامت انسان، مورد مطالعه قرار نگرفته، اما با این حال به گفته محققان، چای حاوی حدود ۵۰۰ ترکیب از جمله پلی فنولها، اسیدهای آمینه، کافئین و سایر مواد است که میتوانند با کلر، واکنش داشته باشند و محصولات ناشی از ضد عفونی کردن را تشکیل دهند.
برخی از آنها قبلاً با خطر سرطان و عوارض دوران بارداری و زایمان نیز ارتباط داشتهاند.
محققان با استفاده از کروماتوگرافی گازی با وضوح بالا یا طیفسنجی جرمی، نخستینبار ۱۵ نوع از این ترکیبات را شناسایی کردند که به عقیده آنها در اثر واکنش کلر با پیشسازهای طبیعی فنولیک و پلی فنلی در برگهای چای، ایجاد شده است. آنها میتوانند در نتیجه واکنش با ترکیبات محصولات ناشی از ضد عفونی کردن موجود در خود آب لولهکشی نیز ایجاد شوند.
مقدار کل هالوژنهای آلی، نشاندهنده قسمت عمده محصولات ناشی از ضد عفونی کردن، در چای تقریباً دو برابر آب لولهکشی اولیه بود. شناسایی حدود ۴ درصد آنها امکانپذیر بود. قسمت عمده – بیش از ۱۲ درصد – ترکیباتی مانند دی کلرواستیک اسید، تری کلرواستیک اسید و کلروفرم بودند که هنوز در ترکیب آب اصلی هستند.
به گفته محققان، با وجود این واقعیت که حدود ۹۶ درصد از کل مقدار هالوژنهای آلی چای تشخیص داده نشدهاند، غلظت آنها هیچ خطری برای انسان ندارد.
منبع:بــرنا ? ترکیبات ناشناخته و خطرناک در چای کشف شد!
به گزارش نذیر کرمان، علیرضا نادعلی سخنگوی شورا با اشاره به برگزاری دویست و چهل و هشتمین جلسه از ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران از ساعت ۸:۴۵ الی ۱۲ روز سه شنبه نوزدهم تیر ماه سال ۱۴۰۳ در تالار رسمی ساختمان شورا خبر داد و اظهار داشت: در ابتدای جلسه، گزارشی از حسابهای درآمد […]
دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر دچار حریق شد دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر دچار حریق شد منبع: بــرنا ? دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر دچار حریق شد
به گزارش نذیر کرمان؛ بنا بر سنت روضه خوانی معمول، روز اول محرم روزی است که ذاکران اهل بیت(ع) به مسئله ورود کاروان امام حسین(ع) به کربلا اشاره کرده و با خواندن اشعاری سوزناک به بیان زبان حال امام حسین(ع) در سرزمین نینوا می پردازند و در ادامه با اشاره به وضعیت حرم اهل بیت(ع) […]
در مورد پرونده مس دستگاه قضایی در حال رسیدگی است اگر رسانهها فسادی را می بینند با مستندات ارائه کنند در آیین نامه امسال کسر امتیاز هم در نظر گرفته شده است لقمان پاشا بازرس ویژه ورزش سازمان بازرسی کل کشور: سقف بودجه افزایش پیدا نمیکند منبع: بــرنا ? لقمان پاشا بازرس ویژه ورزش سازمان […]
یک × 6 =