تحقق ۹۴ درصدی بودجه شهرداری تا ساخت پلهای جدید در کرمان | خبر کرمان
کرمان – نذیر کرمان – اعضای شورای اسلامی شهر کرمان در نخستین نشست عمومی این شورا در سال ۱۴۰۴ علاوه بر اینکه چند پیشنهاد و درخواست را به تصویب رساندند، درباره موضوعات مختلف عمران و مدیریت شهری از جمله اجرای طرحهای جدید تقاطع غیرهمسطح و اقدام فراتر از بودجه مصوب امسال به بحث و تبادل […]
کرمان – نذیر کرمان – اعضای شورای اسلامی شهر کرمان در نخستین نشست عمومی این شورا در سال ۱۴۰۴ علاوه بر اینکه چند پیشنهاد و درخواست را به تصویب رساندند، درباره موضوعات مختلف عمران و مدیریت شهری از جمله اجرای طرحهای جدید تقاطع غیرهمسطح و اقدام فراتر از بودجه مصوب امسال به بحث و تبادل نظر پرداختند.
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا روز دوشنبه در نطق بعد از دستور کار با تشکر از مدیران و کارکنان شهرداری کرمان برای آماده سازی شهر و استقبال از بهار و مهمانان نوروزی گفت: انصافا شهرداری خیلی خوب ظاهر شد هم در زمینه نظافت و هم زیباسازی شهر در حد مقدورات و امکاناتی که شهرداری داشت کار خوبی انجام شد.
منصور ایرانمنش ضرورت ساخت تقاطعهای غیرهمسطح در شهر کرمان را مطرح کرد و افزود: تقاطع شهید زنگی آبادی سال گذشته به بهره برداری رسید که گره ترافیکی آنجا برطرف و باعث شد یکی از چراغ قرمزهایی که در رینگ شهر کرمان داشتیم برداشته شود و روان سازی ترافیک صورت گیرد.
چهارراه نیکزاد و سه راه سیلو در اولویت تقاطع غیرهمسطح
وی بیان کرد: این مشکل را در دو، سه نقطه دیگر شهر داریم از جمله چهارراه شهید نیکزاد و سه راه سیلو که باید تدبیری صورت بگیرد که این کار هم انجام شود، دیروز (یکشنبه) در دیدار با استاندار کرمان، نظر ایشان هم موافق بود و بر اجرای این پروژههای ترافیکی تاکید داشتند.
این عضو شورای شهر کرمان گفت: پیشنهاد دارم اگر قرار است این کار کلید بخورد هرچه زودتر انجام شود زیرا ۲ چراغ طولانی مدت داریم که باید روان سازی ترافیک صورت گیرد و تقریبا ۹۰ درصد رینگ (اطراف) شهر بدون چراغ خواهد بود و کمک میکند همشهریان از هر نقطهای با فاصله زمانی کم خود را به مقصد برسانند.
وی ادامه داد: توجه به اینکه مطالعات آنجا (محدوده چهارراه نیکزاد و سه راه سیلو) انجام شده که فاز ۱ و ۲ آن را در جریان هستم، میتوان در یک بازه زمانی کوتاه این کار را انجام داد.
جمع آوری سطلهای زباله تجربه موفقی نبود
ایرانمنش سپس به یک مطالبه مردمی اشاره کرد و گفت: شهرداری کرمان در سالهای گذشته سطلهای زباله سطح شهر را جمع کرد که به نظرم تجربه خوبی نبود و نیاز است در این زمینه تجدید نظر شود.
وی اظهار داشت: هر کدام از ما در سطح شهر هر ساعت از شبانه روز که نگاه کنیم سر کوچهها زباله میبینیم و خیلی از کلانشهرهای بزرگ مثل تهران، مشهد و اصفهان نیز سطل زباله را حذف نکردند و به نوعی استفاده میشود.
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان افزود: اینکه منظر شهر را با زباله نشان دهیم، خوب نیست و به رغم همه زحماتی که کشیده میشود خیلی از همشهریان زمانی که خودروی حمل زباله مراجعه میکند در منزل نیستند و بعد از اینکه رفت، زباله را میگذارند که باعث می شود بعضا ۲۴ تا ۴۸ ساعت زباله تا زمان بعدی میماند.
وی گفت: این مطالبه مردمی است و مطمئنم اگر نظرسنجی شود مردم از این موضوع استقبال میکنند. گذاشتن مجدد سطل زباله در جاهایی که نیاز هست به بهسازی و بحثهای بهداشتی شهر کمک میکند.
ایرانمنش در ادامه با قدردانی از تلاش شهرداری برای خرید ۱۰ دستگاه اتوبوس جدید در پایان سال گذشته افزود: اضافه شدن این اتوبوسها به ناوگان عمومی میتواند خیلی از مشکلات به ویژه در حاشیه شهر را رفع کند و سرویس دهی در این مناطق را افزایش دهد.
غسالخانه و سرویسهای بهداشتی آرامستان جدید چه شد؟
رییس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت و محیط زیست شورا نیز گفت: دیروز در جلسه کمیسیون خدمات شهری مطرح شد که سرویسهای بهداشتی آرامستان جدید کرمان کامل نیست در حالی که کار زیادی ندارد و طی چند روز تمام می شود. الان سرویسهای سیار گذاشته شده و با توجه به اینکه جمعیت زیادی به ویژه پنجشنبه و جمعهها میآید، تکمیل آنها ضروری است.
فتح الله مویدی افزود: ساخت غسالخانه این آرامستان باید هرچه سریعتر به پایان برسد همچنین سالنهای جدیدی که قرار بود ساخته شود، ساخته نشده که نیازمند رسیدگی و پیگیری جدی است.
وی همچنین خطاب به شهردار کرمان گفت: با توجه به وضیعت اقتصادی در کشور که مدام در حال تغییر است هرچه زودتر پروژههای تقاطع غیرهمسطح که مطالعات آن آماده شده، را شروع کنید.
این عضو با سابقه شورای شهر کرمان اظهار داشت: طی این سالها هیچ موقع بودجه و اعتبارات ۱۰۰ درصد محقق نشده و اگر چنین بود که متمم بودجه نمیآوردند. با توجه به اینکه استاندار هم دیروز برای کمک به شهرداری اعلام آمادگی کرد، پروژههای مطالعه شده را بیاورید به شورا تا کلنگ زنی شود و پول آن امسال یا سالهای آینده پرداخت خواهد شد.
قصه پرغصه «هایوب» در کرمان
اما رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای اسلامی شهر کرمان در تذکری گفت: دیروز در دیدار با استاندار هم گفتم، موضوع قرارداد «هایوب» در شهر کرمان سه طرف داشته شامل دولت، مدیریت شهری و یک شرکت خصوصی که با حمایت دولت آمده و هزینه قابل توجهی را به شهر و مدیریت شهری وارد کرده است.
محمد امینی زاده افزود: قرار بود تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۳ خدمات رسانی این شرکت به مردم آغاز شود ولی متاسفانه با کم کاری دولت، همچنان مانده و آنچه مردم از این کار میبینند همان حفاریهای انجام شده در شهر است.
وی بیان کرد: از مجموعه دولت و بازرسی استان که این روزها خوب ورود کردند و همچنین شهرداری، درخواست داریم به این موضوع هم ورود جدی داشته باشند زیرا آثار و تبعات اجتماعی و فرهنگی جدی در شهر دارد و به نوعی مردم را به استفاده از جایگزینهای اینترنت پرسرعت سوق داده است.
این عضو شورا همچنین گفت: از تصویب بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری کمتر از یک ماه گذشته و به نظرم خیلی زود است الان درباره تغییر و اصلاح بودجه صحبت کنیم و اینکه فلان موضوعات هم در سال جاری انجام شود. وی ادامه داد: کاملا روشن است پیشنهاد شهرداری آمده و با اصلاحات جزیی در شورا به تصویب رسیده و قاعدتا مطالعاتی برای آن انجام شده است.
این عضو شورا افزود: اینکه امروز بگوییم این موضوعات هم اولویت دارد و باید در سال ۱۴۰۴ انجام شود به این معناست، بحثهایی که در بودجه آمده و تصویب شده، انجام نشود و موضوعات دیگر انجام شود.
به چارچوب بودجه پایبند باشیم
امینی زاده گفت: خواهش میکنم پایبند باشیم که بودجه نه کمتر نه بیشتر از آنچه هست انجام نشود و پروژههایی که تا ۲ سال هم طولانی شده در اولویت باشند که به خصوص اگر در محلات پایین شهر باشند نگران می شوند که چرا این پروژهها در دستور کار نیست.
وی اظهار داشت: در زمینه حمل و نقل عمومی اراده خوبی شکل گرفته و جای قدردانی دارد، ۱۰ دستگاه اتوبوس که با پیگیری شخص شهردار خریداری شد و هشت هزار میلیارد ریال که امسال برای توسعه حمل و نقل عمومی گذاشته شده، برنامه ریزی شود که نیمه اول امسال تحقق یابد و در اختیار مردم قرار گیرد و خانوادهها بتوانند برای سرویس مدارس از آنها استفاده کنند و بار جدی از ترافیک بردارد.
رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای اسلامی شهر کرمان در تذکر دیگری گفت: ورود دستگاه اجرایی و دستگاه قضا برای اینکه بودجه کجا و چطوری تحقق پیدا میکند و تغییر و تحول در بودجه شهرداری اتفاق بیفتد را خیلی مناسب نمیبینم.
امینی زاده تاکید کرد: اگر قرار است پیگیری صورت گیرد در چارچوب بودجه باشد، اگر دستگاه قضایی قصد کمک دارد در پرونده شرکت پسته که بیش از یک سال و نیم مانده به عنوان مدعی العموم ورود کند و حقوق تضییع شده شهرداری را به آن برگرداند نه اینکه تغییر برنامهها در شهرداری اتفاق بیفتد.
انتقاد از فضاسازی میدان ارگ و لغو کنسرت
وی ادامه داد: فضاسازی میدان ارگ بازخورد بسیار مناسبی داشته، بازسازی خیابان تجلی، وسط و پیاده راه سازی اطراف میدان ارگ که طی این سالها انجام شده این فضاسازی باید متناسب با فرهنگ کرمان و بوم میدان ارگ باشد و قبلا هم گفتیم نه اینکه صرفا به سمت کنسرت برود ولی متاسفانه با همه تذکرات به این سمت میرود.
امینی زاده گفت: نکته بعدی اینکه اگر قرار است کنسرتی برگزار شود و مجوزهای لازم را هم گرفته به نوعی لغو آن بعد از اطلاع رسانی، احترام به مردم نیست و تبعات قابل توجهی هم در سطح کشور داشته است.
وی بیان کرد: درخواست داریم ملاحظه قبل از برنامه ریزیها انجام شود، اگر برنامه ریزی با مجوزهای لازم انجام شد به احترام مردم، این موارد لغو نشوند.
این عضو شورای شهر همچنین گفت: شهرداری تا پایان فروردین فهرست تعهدات مربوط به تملکها را مشخص و با ذکر موارد به شورا ارائه کند که چقدر پروانه یا چقدر در همین خیابان دستغیب قرار است اتفاق بیفتد و تا پایان سال این بخش از بودجه به عنوان کار نشدنی که هست و مانده، تحقق پیدا کند.
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر کرمان هم گفت: خدمات و تلاشهای بخش عمرانی و اجرایی را مردم در کف خیابان میبینند که خسته نباشید میگوییم و بخشی از مجموعه نیز در بخشهای ستادی، اداری و پشتیبانی شهرداری خدماتی را انجام دادند که شاید دیده نمیشود و خیلی موثر بود؛ یکی در بحث ارائه لوایح عوارضی و بودجه و از همه مهمتر تحقق بودجه ۱۴۰۳ شهرداری بوده است.
تحقق ۹۴ درصدی بودجه شهرداری کرمان
حسین چناریان افزود: بنا به اظهار نظر و تحلیل خیلی از کسانی که با موضوع شهرداری و تحقق درآمدهای شهرداری سر و کار داشته اند، تحقق بودجه در سال ۱۴۰۳ سخت بود، مردم سال سختی را به لحاظ اقتصادی داشتند ولی کاری شد کارستان و از این اقدام بسیار موثر که با محوریت و جدیت شخص شهردار پیگیری و مجموعه هماهنگی در همه ارکان شهرداری ایجاد شد، تشکر میکنم.
وی گفت: بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۳ (۸۳ هزار میلیارد ریال) بیش از ۹۴ درصد محقق شد که دستاوردی قابل تقدیر است و کسانی که در این زمینه موثر بودند به طور خاص تقدیر شوند.
این عضو شورای شهر کرمان ادامه داد: امروز رضایتمندی را در مردم میبینیم و اگر شهرداری یک برجستگی از نظر خدمت در شهر دارد قطعا منابع و تلاشها و مجاهدتها موثر بوده است.
وی در ادامه با تشکر از فرماندار و هیات تطبیق مصوبات در فرمانداری کرمان گفت: هم لوایح عوارضی و هم بودجه سال ۱۴۰۴ (۱۲۰ هزار میلیارد ریال) را با حسن نظر و تعامل ابلاغ کردند اما تبصرههای بودجه در پیگیریهای که انجام شد به نتیجه نرسید و بخشی از این تبصرهها هم برای اختیارات شهرداری و راهگشایی در مسائل و مشکلات مالی شهرداری ضروری است و بخشی جنبههای به نوعی اجرای قانون را دارد.
چناریان گفت: درخواست داریم ابلاغ و تاکید شود دوستان در شهرداری این بخش را مجدد بررسی و پیشنهاد را سریعتر به شورا ارائه کنند که بتوانیم کمک کنیم و برای سال پیش رو در اجرای برنامهها مشکلی پیش نیاید.
وی اضافه کرد: در پایان دوره ششم شوراها اقدامی انجام شد که در جایی به آن نپرداختیم و فارغ از دلایل موضوع با تدبیر نمایندگان مجلس و تمدید دوره ششم شوراها ظرفیت و فرصتی برای خدمتگزاری و ادامه فعالیت پیش آمد که باید شکرگزار و قدردان باشیم در ادامه مدیریت و توسعه شهری فرصت چند ماه پیدا شده تا بتوانیم کارهای انجام نشده ای که در پیش بینیهای ما قابل بررسی نبود، اتفاق بیفتد.
میتوان به بودجه مصوب امسال اضافه کرد
رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورای شهر کرمان در پاسخ به پیشنهادات و تذکرات سایر اعضای شورای شهر گفت: بودجه سندی است که ما در چارچوب این سند فعالیت داشته باشیم و به عنوان عضوی که در انجام بودجه سهمی داشتم نظر و پیشنهادم این است که ما چیزی از سند بودجه سال ۱۴۰۴ کسر نکنیم و کامل اجرا کنیم ولی اگر قرار است به آن اضافه شود مانعی ندارد.
وی افزود: اگر شهرداری اراده دارد همانطور که در اراده شهرداری برای تحقق پروژه تقاطع شهید زنگی آبادی دیدیم و اقدام شجاعانه بود که در بودجه سال گذشته هم پیش بینی نشده بود ولی شهرداری آن را آورد، منابعش را پیگیری و پیمانکار خوبی هم انتخاب کرد لذا خدمتی به مردم کرمان ارائه دادیم که این روزها هر جا میرویم مردم تشکر میکنند.
چناریان گفت: یک پیشنهاد اصولی و در واقع طرح مطالعه شده باشد در ارتباط با اینکه ما هم از این فرصت چند ماه که به دوره خدمت شورا اضافه شد، استفاده کنیم و هم در راستای نامگذاری رهبر معظم انقلاب برای همین پروژه های پیش رو از فرصتهای سرمایه گذاری و فرصتهای مالی که در کشور وجود دارد استفاده کنیم و در واقع به ظرفیت ارائه خدمات به مردم اضافه شود.
سازمان سرمایه گذاری شهرداری تقویت شود
وی افزود: ضمن اینکه پیشنهاد دارم در راستای تحقق شعار سال که رهبر معظم انقلاب فرمودند امسال هم سازمان سرمایه گذاری شهرداری را تقویت کنیم و این سازمان خدمات خوبی داشته ولی نیازمند تقویت و توسعه است همچنین در نیمه اول امسال یک همایش ویژه مشارکت سرمایه گذای برای فعالیتهای شهرداری پیش بینی کنیم.
نایب رییس شورای شهر کرمان هم گفت: در ۲، سه ماه آخر سال گذشته تمرکز ویژهای بر بحث درآمدها رقم خورد و نتیجه خیلی خوبی هم گرفتیم، اینکه تحقق نزدیک به ۹۴ درصد بودجه با توجه به اینکه یک میزانی از بودجه که اول سال شهرداری آورده بود مجددا توسط شورا افزایش پیدا کرد، یک نتیجه خوب و نوید بخش این مسئله است که اگر همین توان را به صورت منظم و مشخص از اول سال با برنامه ریزی انجام دهیم امسال شاید نیاز باشد که این میزان بودجه را هم افزایش دهیم با استفاده از ظرفیتهایی که به جای فشار آوردن به مردم، بسترسازی برای رشد شهر باشد.
بستر ورود سرمایههای مردم فراهم شود
محمدرضا کمساری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرمودند سرمایه گذاری برای تولید، و شهرداری یکی از سازمانها و مجموعههایی است که خیلی میتواند موثر باشد در اینکه مردم پول را به شهرها حتی کشورهای دیگر نبرند.
وی افزود: در مواردی مردم پول را در حسابهای خود بلوکه میکنند و یا در بازارهای ارز و طلا میبرند، اگر مردم ببینند بستر مناسبی برای سرمایه گذاری امن وجود دارد حتما به این سمت میآیند.
کمساری گفت: از شهردار، استاندار، امام جمعه و رییس دستگاه قضا خواهش دارم که کمک کنند و کارگروه یا مجموعهای شکل بگیرد که در وهله اول میزان سرمایهگذاری که فرد میخواهد انجام بدهد را تامین و تضمین کند چون مباحث علمی سرمایه گذاری و رسیدن به سود یک بحث است و آفتهایی که در مسیر سرمایه گذاری وجود دارد در بحث بروکراسی اداری و نبود همکاری و تعامل که مردم و سرمایه گذاران را بی انگیزه میکند، بحث دیگری است.
کوچههایی که بعد از آسفالت خیابان شده
این عضو شورای شهر کرمان ادامه داد: موضوع دیگر به صورت تذکر از جانب مردم به سمت ما آمده، در حوزه ترافیکی اقدام خوبی انجام شد و جهاد آسفالت در شهر کرمان بود، جدای از اینکه زیرساخت است و برای مردم خدمت به حساب میآید بعضی از کوچهها آسفالت شدند اما شهروندان اعتراض دارند از یک کوچه معمولی به واسطه آسفالت و دسترسیهایی که بین ۲ خیابان اصلی دارد به یک خیابان کوچک تبدیل شده که امنیت ساکنان در آن کوچه و کوچههای دیگر را به مخاطره انداخته است.
وی گفت: باید تدبیری در حوزه ترافیکی در نظر گرفته شود چه با سرعتگیر چه اینکه مسیرها را به گونهای تغییر بدهیم چون حقی از مردم است و معمولا تا زمانی که اتفاقی نیفتاده به فکر چاره نیستیم.
کمساری افزود: در زمینه «های وب» زمانی در شهر تبلیغ میزدیم که “شهر را به هم ریختیم سرعت اینترنت تان را ۸۰ برابری کنیم” ولی متاسفانه این گونه نشد و این بحث هم دیروز در حضور استاندار مطرح شد که از شهردار خواهش داریم به عنوان یکی از طرفین قرارداد این حق مردم را دنبال کنید.
درخواست برای محور چترود – راور و دیهوک
وی گفت: موضوع دیگر خارج از حوزه شهر کرمان است و مربوط به پروژه دوبانده سازی چترود – راور – دیهوک که یک پروژه ملی است و از انتهای دولت نهم و اوایل دولت دهم این پروژه از پروژههای استانی که جاده کرمان – راور بود به پروژه ملی که دوبانده شدن چترود و راور و دیهوک است تغییر پیدا کرد.
نایب رییس شورای شهر کرمان بیان کرد: برداشت همه این بود که چون در سطح ملی پیگیری میشود خیلی زود به نتیجه میرسد ولی متاسفانه ۱۶ سال این پروژه به طول انجامیده و در کمیسیون عمران شورا مطرح شد بر اساس کارشناسی که در کتاب هزینههای تصادفات در ایران آمده به ازای هر تصادف منجر به فوت، کشور ۳۰۰ میلیارد ریال متضرر میشود.
وی افزود: پروژه ای که از اول تا آخر در سطح ملی شاید با پنج هزار میلیارد ریال هزینه انجام میشد در ایام عید امسال در قالب یک تصادف با ۱۵ فورتی نزدیک پنج هزار میلیارد ریال خسارت به دنبال داشته و به عنوان یک شهروند و نماینده مردم از مدیران اجرایی استان خواهش داریم نسبت به این محور اهتمام ویژه داشته باشند.
کمساری گفت: میزان تصادفات محور چترود – راور یک بحث است و راور – دیهوک بدتر از این که جادههای بسیار ناامنی وجود دارد و هر از چند گاهی اتفاقات ناگواری در این مسیر رقم میخورد.
وی ادامه داد: حوزه گردشگری و سرمایه گذاری به عنوان استعدادهای بالقوه شهر کرمان یک نقطه عطف است و برای اقداماتی که میتوانیم در سال جاری داشته باشیم با توجه به تاکیدات نماینده ولی فقیه در استان و استاندار کرمان، بر این حوزه تمرکز کنیم تا شهر کرمان پررونق تر و با نشاط تر از قبل شود.
عقب ماندگی زیادی در شهر کرمان داریم
دبیر شورای شهر کرمان هم در نطق خود گفت: شهرداری بر اساس بودجه و بضاعتی که داشته یکسری خدمات را ارائه کرده اما این تلاشها و فعالیتها در کل در شأن شهری مثل کرمان که مرکز بزرگترین استان کشور تلقی میشود نیست و ما عقب ماندگیهای زیادی داریم.
سید محمد موسوی افزود: اتفاقات سال گذشته فعل خواستن و ما میتوانیم را اثبات کرد و با این فرصتی که در سال ۱۴۰۴ برای شورا و شهرداری ایجاد شده این فعالیتها دوچندان شود، ما نمیخواهیم اکتفا کنیم به بحث قالب بودجهای زیرا بودجه برنامه ای است که مسیر را مشخص میکند اما اینکه این مسیر غیر قابل انعطاف است یا هر آنچه آمده بایستی مطابق آن انجام شود چنین چیزی در اداره یک شهر وجود ندارد.
وی اظهار داشت: اتفاقات، نیازها و موضوعاتی که سال گذشته هم داشتیم و دستگاهها تکلیف کردند مواردی پیش آمد که شهرداری به هر حال باید مشارکت کند و در این حوزهها فعالیت داشته باشد.
این عضو شورا گفت: بر اساس آنچه ضرورتهای شهر است ما الان بهتر میدانیم بسیاری از معابر سالیان در تعریض است و املاک مردم معطل مانده یا مسائلی در حوزه حمل و نقل داریم ولی بودجه نیست و بضاعت شهرداری در حدی نیست که یکباره معجزه کند اما اگر نیتها در جهت خدمت به خلق باشد خداوند هم کمک میکند.
وی افزود: کاری که کمتر از یک سال در ساخت تقاطع شهید زنگی آبادی انجام شد یکی از این اتفاقات میمون و مبارک بود که خداوند برکت این کار را به شهرداری خواهد داد.
بودجه انعطاف پذیر است/ شهرداری پیشنهاد دهد
موسوی بیان کرد: شهرداری هر آنچه که فکر میکند میتواند گشایش و گره گشایی باشد در کار مردم پیشنهاد کند و این انعطاف در بودجه است که ما برنامهریزی مناسبی را چه در حوزه سرمایه گذاری چه در حوزه فعالیتهای عمرانی داشته باشیم و به نوعی بودجه آن تامین شود بدون اینکه بخواهیم سایر موارد را دستخوش تغییر و تحول کنیم یا شاکله بودجه را به هم بریزیم. نیازها بیش از آن چیزی است که ما داریم الان کار انجام میدهیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مسائل زیست شهری، مبلمان شهری و بافت تاریخی گفت: اقدام خوبی که سال گذشته در حوزه میدان ارگ انجام شد نشان داد که این استقبال از طرف مردم است به شرطی که شهرداری و مجموعه مدیریت شهری و سایر دستگاهها به کمک بیایند و بافت تاریخی را احیا کنیم و این ظرفیت وجود دارد.
برویم سراغ رینگ دوم شهر
همچنین رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر کرمان با اشاره به موضوع اجرای تقاطعهای غیرهمسطح گفت: کرمان به جایی رسیده که رینگ دوم شهر برای مطالعه و اجرا در دستور کار قرار گیرد هرچند در ایام سالگرد سردار سلیمانی بحث این بود که یکی از قسمتهایی که بشود اجرا کنیم رینگ شرقی و شمالی کرمان است که از بالای گلزار شهدا و سرآسیاب عبور کند و در مطالعات، مهمتر از اجرای تقاطع غیرهمسطح میدان بیرم آباد است.
محمد امین شمسی افزود: در ادامه نیز رینگی که بتواند کل شهر را پوشش بدهد مثل شهرهای بزرگی که در کشور وجود دارد و رینگ دوم و سوم هم دارند و میتواند بار زیادی از ترافیک شهر کرمان را انتقال بدهد که نگاه بلندمدت است و هرچه زودتر باید در دستور کار قرار گیرد.
وی به موضوع آرامستان جدید کرمان هم اشاره کرد و گفت: یکسری نواقص در طراحی آرامستان است و قرار شد رفع شود و پیگیر هم بودیم ولی طراحی اولیه آمد و خبری نشد.
این عضو شورا افزود: بر اساس نیازهایی که در آنجاست یکسری سازهها و پروژهها اجرا میشود ولی در طرح جامع آرامستان دیده نشده و نیاز است آرامستان طرح جامع داشته باشد که در آن طرح جامع بدانیم هر پروژه ای کجا و چگونه اجرا شود حتی فضای تفریحی مثل جنگل قائم در آنجا ایجاد شود.
پیگیری ساختار جدید گردشگری کرمان
وی اضافه کرد: ساختار جدید گردشگری کرمان که شهردار پیگیر آن است امیدواریم زودتر به نتیجه برسد و بتوانیم سازمان مستقل گردشگری داشته باشیم به خصوص با نگاه ویژه که استان نسبت به گردشگری دارد از طریق وزارت کشور پیگیری کنیم آن سازمان ایجاد شود تا راحتتر و بهتر پروژههای گردشگری شهر کرمان را پیگیری کنیم.
رییس کمیسیون بهره وری، هوشمندسازی و شفافیت شورا هم گفت: در جهت تحقق شعار سال مبنی بر سرمایه گذاری برای تولید علاوه بر اینکه همه از شهرداری انتظار داریم در زمینه تشکیل ستاد ویژه و تقویت سازمان سرمایه گذاری تلاش شود ما هم به عنوان شورای شهر موظف هستیم کمک کنیم فرآیندها تسهیل و تسریع شود.
سید محمدصادق تقوی افزود: همچنین اختیاراتی که با هم اندیشی میتوانیم به شهردار و شهرداری کرمان بدهیم در جهت اینکه بتواند در حوزه عملیاتی و حوزه سرمایه گذاری حرف برای گفتن داشته باشد.
خودمان درگیر بروکراسی و موانع هستیم
وی تصریح کرد: وقتی هنوز خودمان درگیر یکسری بروکراسی و عوامل و موانعی هستیم که کارها را به تاخیر میاندازد، میطلبد از سمت شورای شهر، ریاست شورا و کمیسیون بودجه، موانع شناسایی و برای رفع آنها اقدام شود.
این عضو شورای شهر کرمان گفت: با همه نگرانیها و موانعی که وجود داشت تحقق بیش از ۹۴ درصد بودجه شهرداری جای تقدیر و تشکر ویژه دارد که دستاورد مهمی برای شهرداری کرمان شد و روند سه ساله خوب و رضایت بخش بوده است.
وی افزود: گردشگری و سرمایه گذاری میتواند ۲ بال موفقیت استان بشود و استاندار هم به آن واقف هستند و جهت گیری های خود را دنبال کردند که ما نیز باید ویژه به آن بپردازیم به خصوص موضوعاتی که مرتبط با حوزه سلامت و شهرک سلامت است که مدتها در حال پیگیری بوده و از سمت شهرداری دنبال شود.
تقوی خطاب به شهردار گفت: در حوزه پروژههای عمرانی مشخص شده در بودجه شامل خدمات شهری، فرهنگی و اجتماعی، توسعه حمل و نقل عمومی، هوشمندسازی و اصلاح فرایندها تلاش شود در ۶ ماه ابتدای سال فرآیندها شروع شود.
تقدیر از هوشمندسازی و اصلاح فرآیندها در شهرداری
وی ادامه داد: در روزهای پایانی سال گذشته شاید اعضای شورا متوجه نشدند نامه ای از سمت ریاست سازمان بازرسی استان داشتیم برای تقدیر و تشکر از عوامل و اتفاقات خوبی که در حوزه هوشمندسازی و اصلاح فرآیندها در شهرداری کرمان رقم زده شد و شهردار هم به خوبی از مجموعه فاوا شهرداری تقدیر کرد.
رییس کمیسیون بهره وری، هوشمندسازی و شفافیت شورای شهر کرمان ادامه داد: سازمان بازرسی معمولا نظارتهایی که دارد به سمت عوامل هشدار دهنده است ولی وقتی جایی تقدیر میشود جای مباهات و افتخار است که این هوشمندسازی و اصلاح فرآیندها به طور جدی از سمت شهرداری کرمان دنبال شود.
چهره شهر کرمان در حال تغییر است
رییس شورای اسلامی شهر کرمان هم گفت: شهردار و شهرداری ضمن اینکه وظایف روزمره خود را انجام میدهند در حال جبران بسیاری از عقب ماندگیهای شهر کرمان هستند و چهره شهر در حال تغییر است که باعث نشاط مردم میشود.
علیرضا نادری افزود: یک نصاب جدید در اجرای پروژههای عمرانی، ساخت پل سه راه شرف آباد و شهید زنگی آبادی است که من تصور نمیکردم در هشت ماه پروژه با این عظمت به اتمام برسد اما انجام شد ضمن اینکه جای افتخار دارد اما یک توقع هم ایجاد میکند که شدنی است و میتوان پروژههایی که چندین سال طول میکشیده الان در مدت کوتاهی انجام شود تا به شدت هزینهها را کاهش دهد، مزاحمتها برای مردم کم شود و سریعتر به بهره برداری برسد.
وی همچنین گفت: مطرح شد بعضی از برنامههایی که اعلام میشود لغو نشود؛ یکی را کاملا در جریان هستم مراسم جشن مانند بود بعد از حادثه ناگوار اتوبوس دانش آموزان، چون نه تنها خانوادههای عزادار بلکه تمام مردم کرمان در این حادثه عزادار بودند و هنوز هستند در نتیجه این مراسم نمیتوانست برگزار شود، مراسم دیگر جای خود دارد و شهرداری هم ملاحظات دارد که خودشان پاسخگو هستند.
رییس شورای شهر کرمان با اشاره به نامگذاری امسال ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در این مساله تاکید ویژه داشتند و ما بعضا اشتباه میکنیم با سرمایه گذاریهای عادی در طول سالهای متمادی در حالی که ایشان تاکید داشتند جاهایی که بخش خصوصی نمیتواند ورود داشته باشد دستگاههای دولتی و عمومی ورود کنند لذا از این مساله غفلت نکنیم.
کارهایی که انجام شده کف وظیفه شهرداری است
شهردار کرمان نیز با تشکر از شورای شهر برای توجه و اهتمام به مسائل شهرداری و اینکه در اولین سال حضورش در حوزه شهرداری، از وی حمایت شده است گفت: کارهایی که انجام شده کف وظیفه یک شهرداری کلانشهر و شهری است که به عنوان مرکز بزرگترین استان کشور و شهری که امروز به عنوان پایتخت مقاومت جهان اسلام از آن یاد میکنند و آغازی است برای یک سرعت مضاعف با توجه و حمایت اعضای شورای شهر که باعث شده که ما این اقدامات را انجام دهیم.
محسن تویسرکانی افزود: اختلاف سلایق که بعضی از افرادی میخواهند از این آب گل آلود ماهی بگیرند و تنش ایجاد کنند، در مجالس به خصوص مجالس محلی یک امر بدیهی است اما مهم محوریت اصلی و حرکت رو به جلویی است که ما میتوانیم داشته باشیم.
همدلی در استان داد میزند
وی بیان کرد: امروز شاهد وضعیتی هستیم در استان که همدلی داد میزند؛ دستگاه نظارتی، مدیران اجرایی، استاندار و فرمانداری با توجه به سبقهای که در حوزه نظارت دارم این ایام طی سنوات اخیر منحصر به فرد است که همه فقط به فکر توسعه و پیشرفت شهر و استان کرمان هستند.
شهردار کرمان گفت: امسال هم که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سرمایه گذاری برای تولید مزین شد و تنها راه نجات کشور همین ۲ واژه است که حجت را بر همه تمام کرد تا با سرعت بیشتر کار را پیش ببریم اما پیشرفت کار و سرعت بیشتر در شرایط عادی میسر نیست.
به دنبال کارهای نشدنی و سخت
وی افزود: هنر مدیران این است که دنبال کار نشدنی بروند ما مدیرانی میخواهیم که دنبال کارهای نشدنی و سخت باشند و در بستر بروکراسی اداری هم کار پیش نمیرود.
تویسرکانی اظهار داشت: کار سخت ممکن است چالش داشته باشد ولی مهم این است وقتی یک سال گذشت یک رضایتمندی نسبی در بین مردم ببینیم لذا هیچ اعتقادی به آمار و گزارش عملکرد ندارم به خصوص عملکرد شهرداریها را تک تک مردم باید بازخورد بدهند که خوب بوده یا خیر.
وی گفت: اما روی ۲ موضوع سرمایه گذاری و گردشگری تمرکز ویژه داریم و با این ساختاری که الان داریم نه بحث سرمایه گذاری نه گردشگری هیچ توفیقی در آن متصور نیست بنابراین باید یک تدبیری صورت بگیرد و ساختار و فرآیندها تقویت شود.
شهردار کرمان افزود: موضوعات باید در بستر اعتماد باشد و اگر ما در کنار هم اعتماد کنیم میتوانیم بار سنگینی را برداریم اما اگر بی اعتمادی باشد امروز راحتترین کار وارد کردن شبهه است که این کار انجام نمیشود و به لطف فضای مجازی و این جذابیتهایی که دارد جملهای را بگوییم که خستگی در تن همکاران ما میماند.
با پیمانکار تعارف نداریم
وی با اشاره به موضوعاتی که در این نشست از جمله سرویسهای بهداشتی و غسالخانه مطرح شد گفت: ما چند کار را نهادینه کردیم از جمله اینکه دیگر با پیمانکاری تعارف نداریم و قطعا به تعهداتش عمل نکرد سراغ پیش بینیهایی میرویم که قانون کرده کمااینکه این اتفاق افتاده است.
تویسرکانی درباره سطلهای زباله در شهر گفت: یکی از هنرهای ما بحث فرهنگ سازی است فرهنگ به واسطه اینکه زود بازده نیست شاید خیلی کسی انگیزه ندارد سراغش برود ولی ما باید این کار را انجام دهیم، اگر در یک شهری فرهنگ شهروندی حاکم باشد ما در حوزه ترافیک، زوائد بصری و پسماند مشکلاتمان به حداقل میرسد و باید به این سمت برویم که برای شهروندان نهادینه شود راس ساعت زباله را در نقطه مشخص بگذارند و همکار ما راس ساعت جمع کند.
وی اضافه کرد: اما نقاطی در شهر کرمان داریم که شناسایی کردیم و سطل گذاری میشود ولی اینکه کل شهر را ببریم زیر سطل زباله باید قدری تامل کنیم چون بحث شیرآبه و مسائل دیگر است.
اولین بار تهاتر نداشتیم
شهردار کرمان با بیان اینکه درباره «هایوب» نامه ای تهیه میکنیم برای متولیان امر که انجام شود، گفت: در حوزه درآمد اتفاق خوبی افتاد در حالی که ما از اول آذر سال گذشته شروع کردیم و علیرغم اینکه جلوی خیلی از موضوعات را گرفتیم ما تهاتر نداشتیم که در شهرداری کرمان بی سابقه بود، درآمد نقدینگی ما بی سابقه بود و تخفیف نداشتیم و میتوانیم متوجه باشیم که شهر کرمان میتواند بودجهاش رقمی باشد که به خیلی از کلانشهرها تنه بزند.
وی افزود: اگر من شهردار و همکار من بنشینیم کسی بیاد و درآمد بدهد، نتیجهای نخواهد داشت اما اگر برویم بدون اجحاف بلکه با آگاه سازی و فرهنگ سازی و دادن امتیازها و انتشار تبعات مثبت ناشی از پرداخت عوارض، مردم وقتی بفهمند شهر دگرگون میشود میتوانیم انجام دهیم.
تویسرکانی گفت: اینکه گفته شد بودجه قابل تحقق هست یا نیست، کسانی که در حوزه بودجه دستی بر آتش دارند، میدانند بودجه یک چارچوب است و مسیری را پیشبینی میکنیم که از این مسیر عدول نکنیم لذا عدول کردن از مسیر یک بحث است و اصلاح کردن مسیر بحث دیگری و چیز پیچیده و کار سختی نیست.
وی تصریح کرد: ما نباید کاری را در شهر معطل بگذاریم یعنی یک طرح را مطالعه کنیم و مطالعات آماده باشد اگر ما نبودیم و شخص دیگری آمد قرار نباشد از اول شروع بشود.
شهردار کرمان افزود: شهر و استان کرمان، ظرفیتهایی دارد که اگر به کار گرفته شوند، از بسیاری استانهای دیگر سبقت خواهد گرفت. باید انتقادات و بازخورد کارهای انجامشده را در دستور کار قرار دهیم و همه با هم امسال با همدلی و همراهی، بهتر از گذشته امور را پیش ببریم.
تحقق ۹۴ درصدی بودجه شهرداری تا ساخت پلهای جدید در کرمان
منبع: نذیر کرمان
? تحقق ۹۴ درصدی بودجه شهرداری تا ساخت پلهای جدید در کرمان
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰