در عرف سیاسی ترک مخاصمه به برخورد خطی و ساده با طرف مقابل تعبیر میشود، در حالیکه آمریکاییها در طرح حلقه سوم به دنبال برخوردهای هیبریدی با ایران بودند! سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و […]
در عرف سیاسی ترک مخاصمه به برخورد خطی و ساده با طرف مقابل تعبیر میشود، در حالیکه آمریکاییها در طرح حلقه سوم به دنبال برخوردهای هیبریدی با ایران بودند!
سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» مدعی شد «ایلان ماسک»، میلیاردر آمریکایی که نقش مؤثری در پیروزی ترامپ داشته است، با امیر سعید ایروانی نماینده دائمی ایران در سازمان ملل متحد در مکانی مخفی دیدار کرده تا درباره راههای کاهش تنشها بین ایران و ایالات متحده گفتوگو کنند.
البته این خبر از سوی وزارت امور خارجه تکذیب شده است، سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص ادعای مطرح شده در برخی رسانه های آمریکایی درباره دیدار ایلان ماسک با نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نیویورک، ضمن تکذیب قاطع انجام چنین دیداری، از فضاسازی گستره رسانههای آمریکایی در این خصوص ابراز تعجب کرد.
قابل توجه آن که این گزارش را قلم فرناز فصیحی(خبرنگار همسو با جریان اصلاحات داخلی، که سابقه چنین فضاسازی و انتشار اخبار کذب را داشته است)را برای ایجاد شکاف در داخل در عرصه سیاست خارجی و احیای دوگانه هایی مانند “سازش- مقاومت” منتشر کرده است!
اما همین خبر کافی بود تا روزنامههای اصلاحطلب به سراغ این سوژه داغ رفته تا گفتگو با آمریکا را روی خط بیاورند، روزنامه هممیهن در گزارشی نوشته است:
مسئله تنشزدایی از روابط خارجی و مدیریت تنش با آمریکا راهبردی است که دولت چهاردهم در پیش گرفته است. سیدعباس عراقچی، رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان چهارشنبه هفته گذشته در حیاط دولت و در جمع خبرنگاران به این مسئله اشاره کرد که با حفظ منافع خود آمادگی مذاکره داریم و سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران را نیز تشریح کرد: «این سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران است که ما اختلافاتی را با آمریکا داریم که بسیار اصولی و مبنایی است. ممکن است حلشدنی نباشد، اما باید مدیریت کنیم تا هزینهها و تنشها کاهش پیدا کند. این کاری است که همیشه انجام میدهیم.»
این روزنامه در ادامه مینویسد:
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان نیز در جلسهای که روز سهشنبه با دیپلماتهای ارشد فعلی و پیشین از جمله چهار وزیر خارجه سابق و فعلی داشت بر این نکته تاکید کرد که «به نظرم حتی در رابطه با آمریکا نیز ما چه بخواهیم و چه نخواهیم بالاخره در عرصه منطقهای و بینالمللی با این کشور مواجهه خواهیم داشت و بهتر است این عرصه را خودمان مدیریت کنیم؛ البته دولت در نهایت، کلیت سیاست خارجی را در چارچوب استراتژی و رویکردهای کلان نظام پیش خواهد برد.» این صحبتهای پزشکیان از لحاظ زمانی فاصله کمی با دیدار محرمانه نیویورک دارد.
این روزنامه در ادامه با اشاره به باز کردن درها به سوی آمریکا نوشته است که در شرایط فعلی هم باید با محاسبه دقیق پیش برویم. ما هیچ وقت از گفتوگو ضرر نخواهیم کرد. این گفتوگو میتواند پله پله باشد، آشکار یا پنهان صورت بگیرد یا غیرمستقیم باشد. ما همه روشها را تست کردیم و از این جهت به نظر من آنچه در نیویورک اتفاق افتاد، شروع خوبی است. شاید ما ترجیح میدادیم که این ملاقات محرمانه بماند چراکه حساسیتهایی به حق یا ناحق در کشورمان وجود دارد. به همین دلیل در این موارد باید مراقبت بیشتری شود اما مطمئنم با دشمن و کشور دانا بهتر از دوستان و کشورهای نادان میتوانیم کار کنیم.
روزنامه شرق دیگر روزنامه اصلاحطلب نیز در گزارشی با عنوان «زمزمه دیپلماسی پنهان» مینویسد:
چنین دیداری موجب میشود که ایلان ماسک درک متقابل بهتری از یک دیپلمات پیدا کند». سومین نکته از دید این فعال رسانهای، آن است که «به نظر میرسد اثرگذاری ایلان ماسک بر ترامپ بیش از همه باشد؛ بنابراین اگر این دیدارها به نتیجهای برسد، کارگشاتر خواهد بود. شاید یکی از حوزههایی که باید در دولت آمریکا تحول ایجاد کند، همین نوع روابط باشد!
بررسی تحولات موجود نشان میدهد که راهبردی که دولت در پیش گرفته شده به نام ترک مخاصمه با آمریکا در حال نمایان شدن است که از همین ادبیات پزشکیان که «ما دعوا نداریم» بر میاد.
اما در ابتدا باید به این موضوع توجه کرد که اصولاً این آمریکاییها بودند که آغازگر مخاصمه بودند؛ پس پایانگر باید خودشان باشند نه ما از سویی دیپلماتهای حاضر در این گفتگوها باید به این نکته توجه کنند که ترک مخاصمه به معنای تسلیم نباید ترجمه نشود.
در عرف سیاسی ترک مخاصمه به برخورد خطی و ساده با طرف مقابل تعبیر میشود، در حالیکه آمریکاییها در طرح حلقه سوم به دنبال برخوردهای هیبریدی با ما بودند و طرحهای ضد ایرانی را همچنان روی میز دارند، همچنین دقت کنیم که امروز در ترک مخاصمه با ترامپ ۲۰۱۶ روبهرو نیستیم!
و این نکته را نیز نباید فراموش کرد که فضاسازی آمریکاییها در حالی است که آنها اذعان دارند سردار سلیمانی توسط دولت آمریکا (ترامپ) ترور شده و بر این مبنا و طبق همه موازین حقوقی، خون سردار سلیمانی که اتفاقا فرمانده میدانی جبهه ضد تروریسم در منطقه بود، به گردن ترامپ و برخی از اعضای دولت وقت او سنگینی میکند.
منبع: مشرق ? تجویز نسخه ترک تخاصم پله به پله با آمریکاییها / درباره توهم برگزاری یک ملاقات پنهانی با ایلان ماسک!
نماینده ایران در ژنو در همایش بینالمللی تحریمها، تجارت و حقوق بشر با اشاره به تحریمهای اخیر اروپا و آمریکا علیه ایران تاکید کرد: تحریمها ابزاری غیرقانونی و ظالمانه برای اعمال فشار بر ملتها هستند. ایران: تحریمها ابزاری غیرقانونی برای فشار هستند منبع: مشرق ? ایران: تحریمها ابزاری غیرقانونی برای فشار هستند
به گزارش نذیر کرمان؛ دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور امروز پنجشنبه در حکمی ضمن انتصاب حجتالاسلام والمسلمین «سید محمود علوی» به عنوان «دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب» تصریح کرد: شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب با ترکیب نمایندگانی از اقوام، ادیان و مذاهب تشکیل میشود که به پیشنهاد […]
نذیر کرمان، مسعود پزشکیان که به منظور انجام نخستین سفر استانی دولت وفاق ملی به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده است، در بدو ورود به این استان در پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان حضور یافت و ضمن بازدید از شرکتهای دانشبنیان، در جریان تازهترین دستاوردها و فعالیتهای این شرکتها قرار گرفت. عکس/ […]
استاندار سیستان و بلوچستان: باوجود افتتاحیه بازارچه در سال گذشته هنوز این بازارچه به بهرهبرداری نرسیده است. فیلم/ ارائه گزارشهای استاندار سیستان و بلوچستان نزد رئیسجمهور منبع: مشرق ? فیلم/ ارائه گزارشهای استاندار سیستان و بلوچستان نزد رئیسجمهور
+ 4 =