تاکید بر حفاظت مشارکتی و هم‌افزایی برای رفع چالش‌های زیست‌محیطی کرمان | خبر کرمان

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان، اتخاذ رویکرد "همفکری و توافق‌سازی" به جای تقابل، توسعه سازوکارهای حفاظت مشارکتی با تکیه بر ظرفیت‌های مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد و ایجاد هم‌افزایی بین‌دستگاهی را محورهای اصلی برنامه‌های این اداره کل برای صیانت از محیط زیست پهناورترین استان کشور عنوان کرد. محسن جعفری‌نژاد بسطامی از برنامه‌ریزی برای تشکیل شورای اطلاع‌رسانی و اتاق فکر محیط زیست استان با هدف ایجاد گفتمان مشترک و همراستاسازی اقدامات با برنامه‌های توسعه پایدار خبر داد.

نذیر کرمان  – سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان با تشریح رویکردها و برنامه‌های جدید این مجموعه، بر لزوم حرکت به سمت “همفکری و توافق‌سازی” به جای تقابل و همچنین توسعه چشمگیر “حفاظت مشارکتی” برای مدیریت چالش‌های زیست‌محیطی استان تاکید کرد.

محسن جعفری‌نژاد بسطامی که حدود سه ماه مسئولیت این اداره کل را برعهده گرفته است، روز دوشنبه در دیدار با رئیس و خبرنگار ایرنا در کرمان، اظهار داشت: با توجه به وسعت و تنوع مسائل زیست‌محیطی در استان کرمان و همچنین لزوم رفع ناترازی‌های ناشی از الگوهای توسعه گذشته، دستیابی به اهداف حفاظتی بدون همکاری و هم‌افزایی همه بخش‌ها از جمله دستگاه‌های اجرایی، قضائی، نیروهای مسلح، مراکز علمی، سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن‌ها)، سرمایه‌گذاران، رسانه‌ها و آحاد مردم امکان‌پذیر نیست.

ایجاد ساختارهای نوین ارتباطی و مشورتی

وی از برنامه‌ریزی برای ایجاد ساختارهای جدید با هدف تقویت این همکاری‌ها خبر داد و گفت: تشکیل یک “شورای اطلاع‌رسانی” عملیاتی و هدفمند با حضور و همفکری اصحاب رسانه و نخبگان ارتباطی استان در دستور کار قرار دارد تا ضمن اطلاع‌رسانی شفاف و به‌موقع به جامعه، سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌های عملیاتی با رویکردی مشارکتی تدوین شود.

جعفری‌نژاد افزود: همچنین در فصل بهار، “اتاق فکر محیط زیست استان” با بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان دانشگاهی، سمن‌ها و سایر متخصصان تشکیل خواهد شد تا نقشه راه اقدامات زیست‌محیطی استان، هم‌راستا با اسناد بالادستی نظیر سند “کرمان برفراز”، تدوین گردد.

اولویت‌های کلیدی؛ از جازموریان تا خرس سیاه

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کرمان، احیای تالاب بین‌المللی جازموریان را یکی از اولویت‌های اصلی استان برشمرد و گفت: این تالاب که اکنون به یکی از کانون‌های اصلی گرد و غبار در جنوب‌شرق کشور تبدیل شده، ظرفیت تبدیل شدن به یک فرصت برای توسعه پایدار جوامع محلی و احیای معیشت‌های مبتنی بر تالاب را دارد و پیگیری حقابه‌های آن با جدیت دنبال می‌شود.

وی همچنین توسعه هدفمند “طبیعت‌گردی” با همکاری میراث فرهنگی و با هدف جلب مشارکت مردم در حفاظت از مناطق، پایش و مدیریت مستمر آلایندگی صنایع با استفاده از ظرفیت‌های خود صنایع، و تقویت و توانمندسازی سمن‌های محیط‌زیستی را از دیگر برنامه‌های مهم عنوان کرد.

جعفری‌نژاد از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی “مرکز بازپروری خرس سیاه آسیایی” به عنوان گونه نمادین استان، با هدف حفاظت، احیا و رهاسازی مجدد این گونه در طبیعت، با کمک ظرفیت‌های علمی و حتی بخش خصوصی خبر داد.

محیط زیست؛ محور توسعه پایدار

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه راه نرفته بسیاری در حوزه محیط زیست کرمان وجود دارد، خواستار توجه بیشتر به جایگاه محیط‌بانان به عنوان خط مقدم حفاظت شد و گفت: از مسئولان ارشد استان درخواست داریم که مقوله محیط زیست را نه به عنوان بخشی مجزا، بلکه به عنوان یک “محور توسعه” پایدار در تمامی برنامه‌ریزی‌ها مد نظر قرار دهند، زیرا توسعه‌ای که محیط زیست را نادیده بگیرد، در بلندمدت پایدار نخواهد بود.

کلمات کلیدی:

اداره کل حفاظت محیط زیست کرمان، حفاظت مشارکتی، توسعه پایدار، تالاب جازموریان، سازمان‌های مردم‌نهاد محیط زیستی، محسن جعفری‌نژاد بسطامی.

ابعاد توسعه حفاظت مشارکتی در محیط زیست پهناورترین استان ایران+ فیلم

منبع: نذیر کرمان
? ابعاد توسعه حفاظت مشارکتی در محیط زیست پهناورترین استان ایران+ فیلم