معاون سازمان جنگلها و مراتع کشور میگوید باید سالیانه بر روی ۳میلیون هکتار از اراضی کشور عملیات آبخیزداری انجام شود تا به مبنای کاهش سیل و فرسایش خاک برسیم ولی این عدد در بهترین حالت سالی ۱.۵میلیون هکتار است که طبیعتا این عدد محسوس نیست. پرویز گرشاسبی در گفتوگو با فت فتو، با بیان اینکه […]
معاون سازمان جنگلها و مراتع کشور میگوید باید سالیانه بر روی ۳میلیون هکتار از اراضی کشور عملیات آبخیزداری انجام شود تا به مبنای کاهش سیل و فرسایش خاک برسیم ولی این عدد در بهترین حالت سالی ۱.۵میلیون هکتار است که طبیعتا این عدد محسوس نیست.
پرویز گرشاسبی در گفتوگو با فت فتو، با بیان اینکه بیشترین میزان بارشهای اخیر در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان رخ داده است، گفت: اخیرا در این مناطق باران بی سابقهای آمده است و آمارها نشان میدهد دوره برگشت این بارشها بالای ۱۰۰ سال است. یعنی چنین بارشهایی ممکن است هر ۱۰۰ سال یکبار رخ دهد.
وی ادامه داد: در حال ارزیابی عملکردهایمان در مواجه با سیلابهای اخیر، حجم آبگیری، حجم رسوب و مقاومت سازهها هستیم. در استانهای مرکزی و جنوبی کشور خوشبختانه گزارشی از تخریب سازههای مرتبط با آبخیزداری و آبخوانداری نشده و حتی آبگیریهای خوبی نیز در استانها انجام شده است. از طرفی گزارشهای موردی نشان میدهد که اقدامات انجام شده در راستای آبخیزداری توانسته جلوی خطرات بزرگتر را بگیرد.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها و مراتع تصریح کرد: انجام عملیات آبخیزداری در میناب، بندرعباس، فارس و سیستان و بلوچستان توانسته تا ۷۰ درصد از حجم سیلاب و خطرات آن بکاهد.
گرشاسبی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود سابقه وقوع سیل در کشور و خسارتها ناشی از آن عملیات آبخیزداری با کندی انجام میشود، گفت: براساس ضریب سیل خیزی حوزههای مختلف، فرسایش خاک و تولید رسوب، مناطق مختلف کشور برای انجام عملیات آبخیزداری اولویتبندی می شوند و نمیتوان به یکباره در کل کشور آبخیزداری انجام داد. از طرفی منابع تخصیص داده شده به این بخش نیز کافی نیست.
وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۲۵ درصد کشور را تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار دادهایم، گفت: با اعتباری که توسط دولت به بخش آبخیزداری تخصیص داده می شود، نمیتوان بهتر از این عمل کرد.
او با بیان اینکه باید منابع دولتی برای آبخیزداری قویتر باشد، عنوان کرد: امسال در خوشبینانهترین حالت اگر همه منابع ما تخصیص پیدا کند، ۳۵۰۰ میلیارد تومان از اسناد خزانه خواهیم داشت. این در حالیست که اعتبار مورد نیاز آبخیزداری سالانه ۸ هزار میلیارد تومان است. بنابراین باید رقم ریالی مصوب آبخیزداری در بودجه بالا برود و توجه ویژهای به آن شود.
گرشاسبی در پایان گفت: در روزهای اخیر سیل خسارتهایی به روستاها، شهرها، جادهها و…زدهاست. اگر در بخش پیشگیری هزینه بیشتری میشد قطعا شاهد چنین اتفاقاتی نبودیم. متاسفانه در کشور منابع کمتری به پیشگیری اختصاص داده می شود.
انتهای پیام
منبع: ایــسنا ?بودجه آبخیزداری کافی نیست : اخبار استان کرمان – اقتصادی
وزیر اقتصاد گفت: آزادسازی معادن منجمد شده را با استفاده از نظرات بخش خصوصی در دستور کار قرار میدهیم و ظرف یک ماه آینده در هیات دولت مطرح میکنیم. نذیر کرمان، عبدالناصر همتی، امشب در حاشیه نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: رشد ۱۳ درصد بخش معدن مطابق قانون برنامه هفتم توسعه […]
در دنیای امروز، کسبوکارهای آنلاین روزبهروز اهمیت بیشتری پیدا میکنند. فروشگاه اینترنتی، دریچهای به سوی مشتریانی است که همیشه و در هر کجا به دنبال خرید هستند؛ اما بسیاری از افراد تصور میکنند راهاندازی فروشگاه اینترنتی، فرآیندی پیچیده و پرهزینه دارد. اینجاست که وبزی وارد میدان میشود! ابزاری ساده و حرفهای که به شما کمک […]
قیمت خودروهای سایپا را در جدول زیر مشاهده نمایید. نذیر کرمان، قیمت متوسط بازار آزاد و قیمت نمایندگی خودروهای سایپا امروز دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ را در جدول زیر مشاهده نمایید. قیمت خودروهای سایپا خودرو قیمت بازار (تومان) قیمت نمایندگی (تومان) سهند S ۵۴۴,۵۰۰,۰۰۰ ۴۸۶,۶۲۰,۰۰۰ اطلس ۵۸۰,۰۰۰,۰۰۰ ۵۰۲,۲۱۱,۰۰۰ اطلس اتوماتیک به زودی ۵۹۵,۰۰۰,۰۰۰ ساینا GLX […]
قیمت تولیدات ایران خودرو را در جدول زیر مشاهده نمایید. نذیر کرمان، قیمت بازار و قیمت نمایندگی خودروهای ایران خودرو امروز دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ را در جدول زیر مشاهده نمایید. قیمت خودروهای ایران خودرو خودرو قیمت بازار (تومان) قیمت نمایندگی (تومان) وانت آریسان ۵۱۵,۰۰۰,۰۰۰ ۴۵۹,۲۳۷,۰۰۰ سورن پلاس (XU۷P) ۶۶۶,۰۰۰,۰۰۰ ۶۱۵,۵۵۹,۰۰۰ سورن پلاس (بدون رینگ) […]
× هشت = 32