بررسی چالش‌های بیمه و فروش بافندگان در “شهر ملی حصیربافی” / پیگیری برای ساماندهی صنعت حصیر قلعه‌گنج

در بازدید مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان از کارگاه‌های حصیربافی شهرستان قلعه‌گنج، چالش‌های پیش روی فعالان این صنعت دستی بومی، به ویژه فقدان پوشش بیمه‌ای، مشکلات فروش ناشی از واسطه‌گری و صادرات مواد اولیه، مورد بررسی قرار گرفت. در این بازدید که با حضور سرپرست فرمانداری قلعه‌گنج صورت گرفت، بر لزوم ساماندهی این صنعت و پیگیری برای برقراری بیمه بافندگان از طریق صندوق بیمه روستایی و عشایری تاکید شد.

نذیر کرمان – مسائل و مشکلات بانوان فعال در صنعت حصیربافی شهرستان قلعه‌گنج، به عنوان شهر ملی حصیربافی ایران، در بازدید میدانی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کرمان مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت.

ندا نظامی روز پنجشنبه در جریان بازدید از کارگاه‌های صنایع دستی بانوان در روستاهای بخش چاه دادخدا شهرستان قلعه‌گنج، با اشاره به اهمیت این هنر-صنعت بومی در اقتصاد و هویت منطقه، بر لزوم حمایت همه‌جانبه از تولیدکنندگان و حذف واسطه‌های غیرضروری از زنجیره تولید تا فروش تاکید کرد.

در این بازدید که با همراهی مجید احمدی کهنعلی، سرپرست فرمانداری قلعه‌گنج، انجام شد، چالش‌های اصلی این حوزه از جمله فقدان پوشش بیمه‌ای مناسب برای بافندگان، عدم برخورداری بسیاری از آنان از کارت شناسایی رسمی صنعتگری، کاهش سود تولیدکننده به دلیل فعالیت واسطه‌ها و همچنین صادرات خام مواد اولیه (برگ درخت داز) به سایر استان‌ها مطرح و بررسی شد.

برنامه‌ریزی برای آموزش، بیمه و ساماندهی

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کرمان در جمع‌بندی نتایج این بازدید، اعلام کرد: پیگیری لازم برای برقراری پوشش بیمه بانوان حصیرباف از طریق ظرفیت‌های صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در دستور کار قرار دارد.

نظامی افزود: همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی با هدف توانمندسازی بانوان بافنده برای ارتقای کیفیت محصولات و به‌روزرسانی طراحی‌ها، به منظور افزایش ارزش افزوده و رقابت‌پذیری تولیدات، برنامه‌ریزی خواهد شد. وی همچنین بر لزوم پیگیری برای استقرار مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای در مرکز شهر قلعه‌گنج تاکید کرد.

قلعه‌گنج؛ قطب تولید و عرضه مستقیم حصیر

سرپرست فرمانداری قلعه‌گنج نیز با اشاره به ظرفیت بالای حصیربافی در ایجاد اشتغال و توسعه پایدار منطقه، از برنامه‌ریزی برای ساماندهی این صنعت و برگزاری جشنواره ملی صنایع حصیری در سال جاری خبر داد.

احمدی کهنعلی هدف از این اقدامات را تبدیل قلعه‌گنج به قطب تولید و به‌ویژه عرضه مستقیم محصولات حصیری در سطح استانی و ملی عنوان کرد تا منافع حاصل از این صنعت به تولیدکنندگان اصلی بازگردد.

حصیربافی با استفاده از برگ درخت نخل وحشی (داز)، از صنایع دستی اصلی و رایج در جنوب کرمان به‌ویژه شهرستان قلعه‌گنج است که به عنوان “شهر ملی حصیربافی” ثبت شده است.

کلمات کلیدی:

حصیربافی، قلعه‌گنج، شهر ملی صنایع دستی، بیمه هنرمندان، صنایع دستی کرمان، ندا نظامی، دفتر امور بانوان استانداری کرمان.

پیگیری بیمه بانوان بافنده جنوب کرمان در شهر ملی حصیربافی

منبع: صـداوسیـما مرکز کرمان
? پیگیری بیمه بانوان بافنده جنوب کرمان در شهر ملی حصیربافی