برداشت ۵۷۰ کیلوگرم زعفران در شهربابک | اخبار استان کرمان

رئیس جهاد کشاورزی شهربابک از برداشت ۵۷۰ کیلوگرم زعفران از ۱۶۳ هکتار مزارع این شهرستان خبر داد. سید علی وزیری در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری نذیر کرمان؛ با بیان اینکه شهربابک ۱۶۳ هکتار سطح زیر کشت زعفران دارد، گفت: به‌ طور متوسط به ازای هر هکتار ۴/۵ کیلوگرم برداشت زعفران داریم و […]



رئیس جهاد کشاورزی شهربابک از برداشت ۵۷۰ کیلوگرم زعفران از ۱۶۳ هکتار مزارع این شهرستان خبر داد.

سید علی وزیری در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری نذیر کرمان؛ با بیان اینکه شهربابک ۱۶۳ هکتار سطح زیر کشت زعفران دارد، گفت: به‌ طور متوسط به ازای هر هکتار ۴/۵ کیلوگرم برداشت زعفران داریم و با ۱۶۳ هکتار ۵۷۰ کیلوگرم زعفران برداشت می‌کنیم.

 
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک افزود: زعفران شهربابک به اکثر شهرها ارسال می‌شود اما بیشتر در شهرهای همجوار مثل یزد، رفسنجان، سیرجان و کرمان و ‌‌غیره بیشتر به فروش می‌رود.
 
وی به مزایای کشت زعفران در شهربابک اشاره کرد و گفت: در مناطق کویری آب کم داریم و مقدار آبی که یک زعفران نیازمند است در زمستان وجود دارد، در زمستان به‌ دلیل بارندگی‌ها تبخیر کمتر و آب بیشتر است.
 
وزیری تصریح کرد: اگر بارندگی داشته باشیم از پنج مرحله آبیاری که زعفران احتیاج دارد، دو یا سه مرحله آبیاری میشود و مابقی آب مورد نیاز آن از بارندگی تامین میشود.
 
وی ادامه داد: اگر بارندگی نداشته باشیم پنج مرحله آبیاری که نیاز است در زمستان به محصول بدهیم، قطعاً راندمان بالاتری نسبت به تابستان شامل حال کشاورز میشود و آب فراوان‌تری در این فصل وجود دارد.
 
وزیری تصریح کرد: چون کاشت زعفران به‌ صورت بومی در این منطقه کاشت نمیشود و همچنین به دليل کمبود آب، جهاد کشاورزی کلاس‌هایی را برای آشنا شدن کشاورزان با کاشت زعفران، روش کار و ترویج آن شروع کرده است.
 
وی بیان کرد: در راستای حمایت از کشاورزان بسته به اعتبارات دولت، اگر منابع مالی داشته باشیم وام داده میشود کما اینکه سالهای قبل کمک‌هایی کردیم.
 
رئیس جهاد کشاورزی شهربابک با اشاره به اینکه فصلی که زعفران برداشت می‌شود بچه‌ها سرکلاس درس هستند و مشغله کشاورزان بیشتر است، اظهار کرد: آشنا نبودن کشاورزان برای کاشت زعفران و نیاز به کارگر زیاد برای برداشت آن از چالش‌های اصلی کاشت زعفران در شهربابک است.
 
وی بیان کرد: افزایش کیفیت بیشتر مربوط به تغذیه است و ما روی آن کار می‌کنیم، اما گاهی اوقات به موقعیت جغرافیایی و آب و هوا هم بستگی دارد که این مورد دست ما نیست.
 
وزیری یادآور شد: مراکز تحقیقات کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی خصوصاً مدیریت ترویج کشاورزی در این راه با همکاری معاونت تولیدات گیاهی قدم‌هایی را برداشتند و همیشه کلاس‌های آموزشی برای کشاورزان شهرستان برگزار می‌کنند.
 
وی تاکید کرد: کشاورزانی که قصد کاشت زعفران دارند با کارشناسان متخصص در این زمینه هماهنگ باشند و بعد از کسب دانش و آگاهی به کاشت آن اقدام کنند تا محصولی با کیفیت برداشت کنند.
 
وزیری خاطرنشان کرد: کارشناسان برای تهیه پیاز مناسب، آماده کردن زمین برای کاشت آن پیاز و زمان مناسب برای کاشت و حتی برای برداشت و نحوه خشک کردن زعفران، کشاورزان را راهنمایی می‌کنند تا بتوانند محصول با کیفیتی ارائه بدهند.
 
انتهای خبر/ شهربابک


برداشت ۵۷۰ کیلوگرم زعفران در شهربابک

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? برداشت ۵۷۰ کیلوگرم زعفران در شهربابک