برداشت پسته زودرس در رفسنجان

برداشت پسته زودرس از نوع رقم “رضایی” در رفسنجان آغازشد. به گزارش نذیر کرمان و به نقل از خبرگزاری صداوسیما، فرماندار رفسنجان گفت: ۸۰ هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان وجود دارد که رقم‌های احمدآقایی، اکبری، رضایی، فندقی و کله قوچی در آن‌ها کشت و برداشت می‌شود. برداشت پسته زودرس در رفسنجان آقای رضایی از […]

برداشت پسته زودرس از نوع رقم “رضایی” در رفسنجان آغازشد.

به گزارش نذیر کرمان و به نقل از خبرگزاری صداوسیما، فرماندار رفسنجان گفت: ۸۰ هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان وجود دارد که رقم‌های احمدآقایی، اکبری، رضایی، فندقی و کله قوچی در آن‌ها کشت و برداشت می‌شود.

برداشت پسته زودرس در رفسنجان

آقای رضایی از برداشت پسته از نوع رقم رضایی زودرس و بادامی زودرس در این شهرستان خبر داد و گفت: حدود ۱۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان زیر کشت پسته رقم رضایی است.
وی افزود: نوع رقم رضایی در سال ۵۴ توسط مرحوم علیجان رضایی در باغ‌های ابراهیم آباد رفسنجان شناسایی و از سال ۱۳۷۰ کشت و توسعه آن در شهرستان شکل گرفت و از آن پس این نوع رقم پسته در سایر استان‌های پسته خیز کشور هم در حال تکثیر و توسعه است.

رضایی عنوان کرد: رقم پسته رضایی از سال ۶۵ به کلکسیون ارقام؛ در موسسه تحقیقات پسته کشور منتقل شد و تا کنون در کشور نیز حدود ۱۰۰ هکتار از این نوع رقم پیوندزنی شده و محصول برداشت می‌شود.

فرماندار رفسنجان تصریح کرد: این نوع رقم پسته از دیگر ارقام زودرس‌تر است و اواخر تیرماه قابل برداشت و به عنوان تازه خوری محسوب می‌شود و در بازار این نوع پسته‌تر در این دوماه (تیر و مرداد) وجود دارد و درصد پروتئین آن نسبت به سایر ارقام بیشتر و درصد چربی کمتری نیز نسبت به دیگر ارقام دارد؛ دیگر ارقام پسته دیرتر می‌رسند و از ۱۵ شهریور ماه برداشت آن‌ها آغاز می‌شود.

رضایی ادامه داد: این نوع رقم پسته از زمان گلدهی تا رسیدن ۲ تا ۳ نوبت آبیاری می‌شود و آب کمتری نیاز دارد و با توجه به کمبود منابع آبی و تغییرات اقلیمی، جای توسعه بیشتری دارد و می‌تواند قابلیت تکثیر خیلی خوبی را داشته باشد؛ البته در مناطق سردسیر طول دوره رشد این رقم پسته کوتاه است و می‌تواند گزیته خوبی برای کشت باشد.




برداشت پسته زودرس در رفسنجان

منبع: تــابناک
? برداشت پسته زودرس در رفسنجان