نذیر کرمان/کرمان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بر لزوم توجه جدی روزهداران نسبت به نحوه صحیح تغذیه و مصرف دارو تاکید کرد. دکتر ابراهیم محمدی در گفتوگو با خبرنگار نذیر کرمان، با اشاره به اهمیت رعایت دستورالعملهای بهداشتی در سلامت روزهداران، اظهار کرد: درباره مصرف دارو و تغذیه برای افرادی که بهدلیل […]
نذیر کرمان/کرمان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بر لزوم توجه جدی روزهداران نسبت به نحوه صحیح تغذیه و مصرف دارو تاکید کرد.
دکتر ابراهیم محمدی در گفتوگو با خبرنگار نذیر کرمان، با اشاره به اهمیت رعایت دستورالعملهای بهداشتی در سلامت روزهداران، اظهار کرد: درباره مصرف دارو و تغذیه برای افرادی که بهدلیل ابتلا به بیماری دارو مصرف میکنند، به واسطه تغییراتی که در وعدههای غذایی ایجاد میشود باید به نحوه صحیح مصرف داروها در ماه رمضان و قطع مصرف داروها یا جابهجایی زمان مصرف دارو که در ثبات سلامتی اهمیت دارد، توجه داشته باشند تا از عوارض جسمی یا روحی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه روزهداران باید از مصرف غذاهای چرب خودداری کنند، گفت: روزه گرفتن میتواند در کنترل بسیاری از بیماریها مانند کبد چرب موثر باشد. همچنین در بسیاری از مطالعات ثابت شده است با تغییر رژیم غذایی بیمار توانسته است، بعد از دو تا سه روز عوارض بیماری را به حداقل برساند.
محمدی با بیان اینکه براساس پژوهشهای علمی، روزهداری سبب آرامش روح میشود و استرس و اضطراب را از انسان دور میکند، اظهار کرد: مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و بخصوص بین غذا توصیه نمیشود، مصرف آب زیاد در وعده سحری موجب رقیق شدن اسید معده میشود و روند هضم غذا را مختل میکند.
وی بر لزوم تعادلبخشی آب الکترولیتهای بدن تاکید کرد و گفت: باید توجه شود که مصرف مایعات مانند آب، آبمیوه، شیر کمچرب، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک میکند که تعادل آب الکترولیتهای بدن هنگام روزهداری حفظ شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به توصیههای نحوه مصرف داروها در ماه رمضان به بیماران، افزود: در این موارد، افراد باید با پزشک و داروساز مشورت کنند و در زمان روزهداری هیچگاه وعدههای دارو را خودسرانه حذف نکنند، زیرا ممکن است سبب اختلال در روند درمان شود.
محمدی با بیان اینکه مصرف بسیاری از داروها را میتوان پس از مشورت با پزشک به زمان سحری یا افطار منتقل کرد، گفت: چنانچه روزهداران مبتلا به بیماری مزمن باشند حتماً باید با پزشک مشورت کنند، زیرا اثربخشی بسیاری از داروها با مصرف بهموقع آنها در زمان معین محقق میشود.
او نسبت به قطع ناگهانی برخی داروها به واسطه روزهداری هشدار داد و این رویه را بسیار خطرناک دانست و افزود: در این مورد، روزهداران باید با پزشک مشورت کنند و بیماران دیابتی باید در صورت روزهداری تحت بررسی پزشک قرار گیرند.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? بایدها و نبایدهای مصرف دارو توسط روزهداران
نذیر کرمان/کرمان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به چالشهای تأمین پزشکان در مناطق محروم گفت: تمایل پزشکان برای کار در بخش بهداشت، بهویژه در روستاها و شهرهای کوچک، به دلیل مسائل مالی و نبود جذابیت کافی کاهش یافته است. دکترمرتضی هاشمیان صبح امروز ۲۷ دیماه در نشست مشترک با مجمع نمایندگان استان کرمان […]
نذیر کرمان/کرمان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان از مجموعه کارگاههای تولیدی و آموزشی واقع در زندان کرمان و متعلق به بنیاد تعاون زندانیان بازدید کرد. امیر حسن زاده ۲۶ دی ماه به همراه مدیران کل زندانها؛ کار، تعاون و رفاه اجتماعی، اقتصاد و دارایی، و فنی و حرفهای از مجموعه کارگاههای تولیدی و آموزشی […]
بعد از اعتراضها به اجرای پروژه یک شرکت هواپیمایی در بیابان لوت، کارگروه فنی پایگاههای میراث جهانی و ملی، تشکیل جلسه داد و تصمیم گرفت طرح این شرکت متوقف شود، اما پلان مدیریتی مشترک بین پایگاه میراث جهانی بیابان لوت و آن شرکت هواپیمایی، تهیه و تصویب شود. با این وجود، معترضان به دخل و […]
نذیر کرمان/کرمان مسئول سازمان بسیج هنرمندان استان کرمان گفت: هنرمندان کرمانی در نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت با کسب عناوین برتر خوش درخشیدند. مجید منصوری ۲۶ دی ماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت در استان خوزستان برگزار شد و تئاتریهای کرمان خوش درخشیدند. وی با اشاره به توانمندی هنرمندان دیار […]
× = 45