ایجاد واحد‌های صنعتی خدماتی و صادرات محصولات کشاورزی در کهنوج

عبدالله یزدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج در گفت‌وگو با خبرنگار نذیر کرمان، برنامه‌های این واحد دانشگاهی در سال ۱۴۰۳ در حوزه‌های مختلف به‌ویژه علم و فناوری و دانش‌بنیان را تشریح و بیان کرد: امسال سعی بر آن داریم تا با زیرساخت‌های ایجادشده در سال گذشته برای نخستین بار از طریق مشارکت بین دانشگاه […]

عبدالله یزدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج در گفت‌وگو با خبرنگار نذیر کرمان، برنامه‌های این واحد دانشگاهی در سال ۱۴۰۳ در حوزه‌های مختلف به‌ویژه علم و فناوری و دانش‌بنیان را تشریح و بیان کرد: امسال سعی بر آن داریم تا با زیرساخت‌های ایجادشده در سال گذشته برای نخستین بار از طریق مشارکت بین دانشگاه و بخش خصوصی نسبت به صادرات محصولات کشاورزان صبور منطقه اقدام کنیم و در مسیری موازی به منظور زمینه‌سازی ایجاد واحد‌های صنعتی کوچک خدمات‌دهنده به صنایع کشاورزی مانند فعالیت در زمینه کود‌های نوترکیب گام برداریم.

یزدی گفت: نوآوری در هر منطقه پیش از ظهور باید به برآورد و شناسایی توانایی‌ها و مشکلات آن منطقه بپردازد و همانطور که رئیس عالی دانشگاه اعلام کرد، واحد‌های دانشگاه آزاد باید به عنوان دانشگاه‌های حل مسئله در زیست بوم فناوری کشور فعالیت کنند.

در راستای رفع موانع تولید با همکاری بخش خصوصی و تجهیز هرچه بهتر آزمایشگاه‌ها، شرایط لازم برای ایجاد پست قرنطینه گیاهی و آغاز کار آزمایشگاه‌های مربوط فراهم شد

وی با توجه به فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج در حوزه مهارت و کارآفرینی و برنامه‌‌های دانشگاه در سال جدید افزود: مانند دیگر واحد‌های دانشگاهی در کهنوج نیز اقدامات گسترده‌ای در زمینه فرهنگ‌سازی درباره کارآفرینی صورت پذیرفته که از آن جمله می‌توان برگزاری رویداد‌های نوآورانه مختلف در سطح منطقه را ذکر کرد، امیدواریم امسال نیز این مسیر با سطح پوشش جغرافیایی گسترده‌تر ادامه یابد تا دانشگاه با استفاده از ظرفیت و توان جوانان و نخبگان بومی و میهمان در منطقه به عنوان یک دانشگاه حل مسئله در راستای رفع مشکلات در جنوب کرمان گام بردارد.

راه‌اندازی دفتر خدمات غیردولتی کشاورزی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج در پاسخ به این پرسش که سال ۱۴۰۲ در حوزه علم و فناوری و تولید دانش‌بنیان چه فعالیت‌هایی در دانشگاه متبوع شما انجام و چه دستاورد‌هایی حاصل شد؟ تشریح کرد: این دانشگاه در راستای شعار سال به منظور رفع موانع تولید گام برداشت و در این راستا با راه‌اندازی دفتر خدمات غیردولتی کشاورزی، آغازگر ارائه خدمات به کشاورزان منطقه در دانشگاه بود؛ چراکه عمده‌ترین بخش تولیدی در جنوب استان کرمان، تولید محصولات کشاورزی است.

یزدی توضیح داد: کشاورزی در جنوب کرمان علاوه بر اینکه بسیار گسترده و کلان صورت می‌گیرد و این منطقه قطب تولیدات کشاورزی مانند انواع صیفی‌جات، کنجد، حنا و حتی خرماست؛ اما در صورتی که برنامه‌ریزی صحیحی در این زمینه صورت نگیرد، کشت بی‌رویه یک محصول حتی می‌تواند باعث زیان مالی کشاورزان پس از زحمات فراوان شود.

ایجاد پست قرنطینه گیاهی

 

وی عنوان کرد: طبق برنامه‌های کلان کشور، این برنامه‌ریزی (ارائه خدمات به کشاورزان) از طریق جهاد کشاورزی و با وساطت دفاتر خدمات غیردولتی صورت می‌پذیرد، به همین دلیل در نخستین اقدام در واحد کهنوج برای راه‌اندازی یک دفتر خدمات کشاورزی اقدام لازم صورت گرفت. از طرفی با بررسی شرایط در راستای صادرات محصولات کشاورزی، دو مشکل شناسایی شد که موجب انتقال محصولات کشاورزان منطقه به شهر‌های همجوار و صادرات از شهر‌ها می‌‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج با بیان اینکه نبود پست قرنطینه گیاهی و آزمایشگاه‌های مرجع در منطقه جنوب کرمان یک مسئله است به آنا گفت: در راستای رفع موانع تولید، دانشگاه با تمام امکانات وارد عرصه و با همکاری بخش خصوصی و تجهیز هرچه بهتر آزمایشگاه‌های دانشگاه شرایط لازم برای آغاز کار آزمایشگاه‌های مربوط و ایجاد پست قرنطینه گیاهی فراهم شد.

فعالیت ۲۰ هسته و واحد فناور در دانشگاه آزاد کهنوج

یزدی یادآور شد: بیش از ۲۰ هسته و واحد فناور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج فعال هستند که عمده فعالیت آنها در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی یا صنایع غذایی بوده و بخشی از توان فعالیت شرکت‌ها و هسته‌ها به بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر و علوم نوین مهندسی اختصاص یافته است.

انتهای پیام/

احسان عربی مفرد




ایجاد واحد‌های صنعتی خدماتی و صادرات محصولات کشاورزی در کهنوج

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آنـــا
? ایجاد واحد‌های صنعتی خدماتی و صادرات محصولات کشاورزی در کهنوج