اولین موزه هوافضای کشور در کرمان افتتاح شد

اولین موزه هوافضای کشور در بوستان شهید مطهری، که با حضور جمعی اعضای شورا، مدیران شهری و خانواده زنده‌یاد «سیروس برزو» پدر ترویج علم هوافضای ایران برگزار شد. در این آیین رئیس هیات مدیره آموزشگاه و شرکت کاوشگران جوان هوافضای کرمان، استاد «سیروس برزو» را پدر ترویج علم هوافضای ایران، معرفی کرد و گفت: موزه […]

اولین موزه هوافضای کشور در بوستان شهید مطهری، که با حضور جمعی اعضای شورا، مدیران شهری و خانواده زنده‌یاد «سیروس برزو» پدر ترویج علم هوافضای ایران برگزار شد.

در این آیین رئیس هیات مدیره آموزشگاه و شرکت کاوشگران جوان هوافضای کرمان، استاد «سیروس برزو» را پدر ترویج علم هوافضای ایران، معرفی کرد و گفت: موزه هوافضای کرمان در بوستان شهید مطهری، که با تلاش معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری کرمان راه‌اندازی شده در خاورمیانه بی‌نظیر است.
مجتبی دهقانی با بیان اینکه در حال حاضر تمام مجوزهای لازم برای شروع به کار موزه دریافت شده است، این مجموعه را جز پنج موزه دنیا در حوزه علوم ترویجی اعلام کرد و ادامه داد: امیدواریم در آینده‌ای نزدیک، کرمان پایلوت دانش هوافضای ایران شود.
وی افزود: در این راستا با آموزش و پرورش، بنیاد نخبگان و دانشگاه آزاد اسلامی، تفاهم‌نامه‌هایی را آماده کردیم و در صدد هستیم در تابستان پیش‌رو در زمینه ترویج و آموزش علم هوافضا، اوقات فراغت خوبی، برای جوانان و نوجوانان ایجاد شود.
دهقانیی از ۱۹ بهمن سال ۹۸ گفت، سالی که تعدادی از نوجوانان کرمانی برای مسابقات طراحی اقامتگاه‌های فضایی عازم هندوستان بودند و به یکباره پدر ترویج علم هوا فضای کشور(مرحوم سیروس برزو) به دیدنشان می‌رود. مردی که دهقانیی او را کاریزماتیک، دوست داشتنی و با صدای دلنشنین توصیف می‌کرد.


بغض سنگین به دهقانیی امان نمی‌داد تا روان و راحت حرف بزند اما با این وجود از آن روز دیدار نوجوانان کرمانی با پدر ترویج علم هوافضا کشور اینچنین روایت کرد: با آمدن استاد به دفتر ما بچه‌ها دورتا دور استاد حلقه زده بودند و ایشان برای بچه‌ها خاطره تعریف می‌کرد؛ مهمتر از همه یک چیز را در ذهن آنان حک کرد اینکه شما می‌توانید و نترسید.
او گفت که آن روز استاد سیروس برزو لباس فضانوردی با خود آورده بود تا تک تک بچه‌ها این لباس را بپوشند و حس کنند فضانورد واقعی هستند و ادامه داد: بعد از صحبت‌های استاد برزو، نوجوانان کرمانی در آن مسابقات کشور هند برای اولین بار بعد از ۲۰ سال شگفتانه این رقابت‌ها شدند.
دهقانیی به ارتباط خوب استاد سیروس برزو با حوزه‌های فضایی در سراسر جهان و فضانوردان مطرح بین‌المللی اشاره و بیان کرد: در رویدادهای مربوط به حوزه هوا فضا که کشور ما بخاطر تحریم اجازه حضور در آن مکان‌ها را نداشت با یک ایمیل استاد به مسئولان برگزاری، مشکل حل می‌شد.
وی ادامه داد: برزو فردی بود که تمام فضانوردان دنیا او را می‌شناختند اما در ایران ما غریب بود و سازمان فضایی ما نیز وی را نمی‌شناخت.
دهقانیی با اشاره به اینکه این موزه جزو پنج موزه‌ هوافضا در جهان است که در حوزه ترویج این علم فعالیت می‌کند، ادامه داد: استاد سیروس برزو بعد از فوت(سال ۹۹ به علت ابتلا به کرونا) به همسرشان وصیت کرد این گنجینه جایی به حراج گذاشته نشود و بماند برای ترویج علم و مجموعه ما را برای امانتداری قابل دانست.
وی بیان کرد: نخستین موزه هوافضای ایران با مجموعه ای از هزاران مورد افتخار تاریخ هوانوردی ایران و جهان اهدایی از سوی استاد سیروس برزو است که با همکاری شهرداری کرمان ایجاد شده است.

سیروس برزو، استاد دانشگاه، روزنامه‌نگار، نویسنده، پژوهشگر و مروج علوم فضایی بود که در طول دوستی با فضانوردان مختلف جهان بویژه روسیه و آمریکا، مجموعه‌ای از یادمان‌های فضایی را در مدت زیادی جمع کرد و طی سالیان زندگی خود این آثار را در قالب نمایشگاه در سال‌های مختلف در تهران، اصفهان و دامغان به نمایش عموم درآورد و در نهایت طبق وصیت او قبل از مرگ، مجموعه‌ای بی‌نظیر از این آثار در نخستین موزه هوافضای کشور در کرمان برای همیشه به نمایش درآمده است.
حمیدرضا برزو پسر سیروس بروز، پدر خود را استاد دانشگاه، روزنامه‌نگار، نویسنده، پژوهشگر و مروج علوم فضایی، معرفی و عنوان کرد: در سال ۱۳۹۲ جایزه انجمن ترویج علم ایران به پدرم اهداء شد که در اعتراض به بی‌توجهی‌ای مسئولان سازمان فضایی ایران به امر ترویج دانش فضایی و وضعیت نابسامان مروجان فضانوردی در ایران از پذیرش آن خودداری کرد.
بروز‌، با اشاره به اهمیت بازگشایی موزه هوافضای ایران، نزد تمامی‌فضانوردان جهان، پیام تبریک، «الکساندر لازوتکین» فضانورد روسی را قرائت کرد.
آخرین نفری که در این آیین افتتاح صحبت کرد الکساندر لازوتکین فضانورد اهل کشور روسیه بود؛ این صحبت‌ها از طریق ویدیو کنفرانس و به صورت مجازی برای شرکت کنندگان در آیین همایش پخش و فرزند استاد سیروس برزو نیز ترجمه می‌کرد.
این فضانورد اهل کشور روسیه گفت: بیشتر اشیای این موزه توسط سیروس برزوی عزیز جمع آوری شده است زیرا سیروس خیلی موضوع علم فضا را دوست داشت و در هر سفر که به روسیه می‌آمد قسمتی از این علم را به ایران می‌آورد.

 

لازوتکین ادامه داد: سیروس بروز آرزو داشت ایران یک کشور صنعتی – فضایی شود و این مراسم قدمی‌در تحقق این آرزو است.
وی تاکید کرد: فضا یک محیط زیبا برای درس گرفتن است و امید دارم امروز بازدید خوبی برای شما در این موزه اتفاق بیافتد اما فراموش نکنید که باید جویای آرزوهای خوب باشید.
شایان ذکر است: در حاشیه افتتاح و بازدید از موزه هوافضای کرمان، از سوی هیات مدیره آموزشگاه و شرکت کاوشگران جوان هوافضای کرمان، از سعید شعرباف، شهردار کرمان، به دلیل حمایت از فضانوردان جوان در مسابقات جهانی، طراحی اقامتگاه فضایی، به رسم یادبود، قدردانی شد.




اولین موزه هوافضای کشور در کرمان افتتاح شد

منبع:یـزدان کـرمان
? اولین موزه هوافضای کشور در کرمان افتتاح شد