انتقاد جبرائیلی از قیمت‌گذاری جهانی برخی مواد اولیه داخلی

به گزارش خبرنگار نذیر کرمان، سیدیاسر جبرائیلی رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام در مراسمی که به همت حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی گیلان برگزار شد، اظهار کرد: رسالت اصلی انسان‌ها فلسفه‌ای فراتر از کسب بهشت و آسایش آخرت است؛ قدرت […]

به گزارش خبرنگار نذیر کرمان، سیدیاسر جبرائیلی رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام در مراسمی که به همت حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی گیلان برگزار شد، اظهار کرد: رسالت اصلی انسان‌ها فلسفه‌ای فراتر از کسب بهشت و آسایش آخرت است؛ قدرت خلقت پاداشی بزرگ از پس این فرصت زندگی دنیوی است؛ بنابراین انسان در این مسیر صعب در معرض ابتلائات قرار خواهد گرفت.

وی به دو ابزار آزادی و عدالت در راه رسیدن به هدف والای خلقت اشاره کرد و افزود: بی‌عدالتی و عدم تبعیت از نقشه الهی علت وجود فقر در جامعه اسلامی است، عدالت اقتصادی یعنی تقسیم عادلانه منابع عمومی کشور که متاسفانه در کشور ما این شرایط حاکم نیست. علت این فقر وجود تحریم نیست درحالی‌که با وجود ثروت‌های خدادادی فراوان در کشور سازو‌کاری ایجاد شده که برای ملت، هیچ تفاوتی بین منابع داخلی و وارداتی در قیمت‌گذاری وجود ندارد و مواد اولیه تولید در داخل کشور به قیمت جهانی فروخته می‌شود.

این استاد دانشگاه با تأکید بر لزوم خودشناسی و خداشناسی افزود: برای رسیدن تعالی و سعادت دنیوی و اخروی باید از مسیر خودشناسی به خداشناسی رسید.

رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام، عدالت در نگاه اسلام را ابزار برای رسیدن به تعالی معرفی کرد و گفت: برای رسیدن به عدالت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باید بستر‌ها فراهم شود.

جبرائیلی با اشاره به ارائه آدرس‌های غلط از سوی افراد در بخشنامه سامانی‌های اقتصادی امروز جامعه، اضافه کرد: بسیاری از بی عدالتی‌های اقتصادی از عدم تبعیت از احکام و ارزش‌های الهی و دینی نشئت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه تحقق عدالت اقتصادی بر مبنای توزیع عادلانه منابع و ثروت‌ها بین مردم صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: ۵۳۰ هزار میلیارد تومان به عبارتی از حساب هر ایرانی ۶ میلیون تومان عاید صاحبان دلار شده است، این درحالی است که این خیانت و جنایت از دولت نهم آغاز شده است.

رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام با بیان اینکه مشکل امروز اقتصاد کشور تحریم‌ها نیست، گفت: تمام مواد اولیه تولید در کشور وجود دارد؛ اما در مسیر درست صرف نمی‌شود.

جبرائیلی با اشاره به جهانی شدن قیمت کالا‌های داخلی، بیان کرد: سازوکار اشتباه جهانی کردن قیمت کالا‌ها و اجناس داخلی پدر اقتصاد کشور را درآورده است.

وی با انتقاد از قیمت‌گذاری جهانی برخی مواد اولیه داخلی افزود: فروش مواد اولیه داخلی با قیمت جهانی سبب افزایش چند برابری کالا‌ها و فشار چند برابر روی تولید می‌شود.

رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام با بیان اینکه اقتصاد کشور تحت تأثیر احتکار ارزی شده است، گفت: در برخورد با محتکران ارز و دلار کوتاهی می‌شود.

جبرائیلی با اشاره به مصائب تولید داخلی و چالش‌های پیش روی صنعت، بیان کرد: برخی سیاست‌ها و سازوکار‌های حول محور اقتصاد، تولید کشور را زمینگیر کرده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه مافیای خام فروشی کشور را فراگرفته است، افزود: افزایش تصاعدی قیمت مواد اولیه و خام هیچ توان و رمقی برای تولید باقی نگذاشته است.

جبرائیلی با بیان اینکه گران‌فروشی در کشور بیداد می‌کند، گفت: گران‌فروشی مواد اولیه و ارز سبب شده تا عده‌ای جشن ثروت افزایی به پا کنند و عده‌ای در قعر فقر دست و پا بزنند.

انتقاد جبرائیلی از قیمت‌گذاری جهانی برخی مواد اولیه داخلی

جبرائیلی با اشاره به کاهش نزولی ارزش ریال، اضافه کرد: ارزش ریال روز به روز کاهش پیدا می‌کند و از سال ۹۶ تاکنون ارزش آن به یک دهم رسیده است و مدام در تیررس ضربات سنگین قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت دلار و ارز برای برخی افراد نان و آب دارد، افزود: به دلیل برخی سیاست‌های اشتباه، سفره و معیشت مردم با افزایش دلار و ارز کوچک‌تر می‌شود.

رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام با تاکید بر اینکه تورم زایی با افزایش دلار اتفاق می‌افتد نه نقدینگی، گفت: عده‌ای با ارائه آدرس اشتباه، افکار اجتماعی را به سمت انحراف سوق می‌دهند.

جبرائیلی با بیان اینکه نرخ گذاری ارزی در کشور حاکم است، اضافه کرد: تمام وسایل، کالا‌ها و خدمات با نرخ ارز قیمت گذاری می‌شود؛ اما حقوق و دستمزد افراد با قیمت ریال است.

وی با تاکید بر اینکه جلوی نئولیبرالیسم‌ها باید ایستاد، افزود: جمهوری اسلامی پاسبان دزد‌ها و نئولیبرالیسم‌ها نخواهد بود.

رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام ادامه داد: نئولیبرالیسم یعنی جهانی شدن قیمت‌ها و بومی شدن دستمزدها، که باید عموم مردم جلوی آن بایستند.

انتهای پیام/




انتقاد جبرائیلی از قیمت‌گذاری جهانی برخی مواد اولیه داخلی

منبع:آنـــا
? انتقاد جبرائیلی از قیمت‌گذاری جهانی برخی مواد اولیه داخلی