وزیر نفت با بیان اینکه با انباشتگی ناترازی انرژی در کشور روبهرو هستیم، گفت: وزارت نفت تمام تلاش خود را برای تأمین سوخت مورد نیاز برای حل مشکل ناترازی انرژی بهکار بسته است. نذیر کرمان به نقل از شانا، محسن پاکنژاد عصر امروز (سهشنبه، ۱۱ دی) در دیدار با فراکسیون بانوان مجلس شورای اسلامی با […]
وزیر نفت با بیان اینکه با انباشتگی ناترازی انرژی در کشور روبهرو هستیم، گفت: وزارت نفت تمام تلاش خود را برای تأمین سوخت مورد نیاز برای حل مشکل ناترازی انرژی بهکار بسته است.
نذیر کرمان به نقل از شانا، محسن پاکنژاد عصر امروز (سهشنبه، ۱۱ دی) در دیدار با فراکسیون بانوان مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع ناترازی انرژی اظهار کرد: امروز انباشتگی ناترازی انرژی مردم را آزار میدهد و یکی از موضوعات مهم که در نشست امروز سران سه قوه مطرح شد، موضوع ناترازی انرژی، تبعات و راهکارهای آن بود.
وی با بیان اینکه هماکنون روزانه بیش از ۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین تحویل شبکه میشود، گفت: بخشی زیادی از این گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده مصرف میشود، به طوری که مصرف در روزهای سرد هفتههای گذشته در این بخش به ۶۷۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
وزیر نفت با بیان اینکه مصرف گاز در بخش خانگی راندمان و کارایی لازم را ندارد و بخش عمدهای از گاز در بخاریهای گازی سوزانده میشود و هدر میرود که قابل دفاع نیست، ادامه داد: برای حل مشکل ناترازی هم موضوع تولید و هم مدیریت تقاضا باید مدنظر باشد.
پاکنژاد با اشاره به اینکه با توسعه میدانهای گازی تولید را افزایش میدهیم و چند میلیارد دلار هزینه میشود، گفت: اما از سوی دیگر، مصرف مدیریت و بهینهسازی انجام نمیشود.
وی با تأکید بر اینکه هر چقدر تولید را افزایش میدهیم باز هم از مصرف عقب هستیم و در ناترازی باقی میمانیم، افزود: مهمتر از افزایش تولید، مدیریت تقاضا و بهینهسازی مصرف است. ظرفیتهای قانونی خوبی در برنامه هفتم دیده شده و تمرکز ما این است که در این چارچوب گام برداریم و با همکاری مردم بهینهسازی را محقق کنیم.
تأثیر پویش ۲ درجه کمتر بر مصرف گاز
وزیر نفت به پویش ۲ درجه کمتر اشاره کرد و گفت: بر اساس بررسیها این پویش در مصرف گاز کشور اثر داشته است. پیشبینی مصرف در بخش خانگی در روزهای سرد امسال به ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده بود اما ۳۰ تا ۳۵ میلیون مترمکعب در روز صرفهجویی داشتیم و توانستیم شبکه گاز را پایدار نگه داریم.
پاکنژاد افزود: خاموشیهایی در کشور اعمال شد که وزارت نیرو باید درباره آن صحبت کند. نیروگاهها سوخت را از وزارت نفت میگیرند و وزارت نفت نیز سبد سوخت شامل گاز، نفتگاز و نفتکوره را در اختیار آنها قرار میدهد و این سبد باید از سوی نیروگاه مدیریت شود.
وی با تأکید بر اینکه نیروگاهها هر کجا تحویل گاز محدود شود، باید به سمت استفاده از سوختهای مایع بروند، ادامه داد: هر دو سوخت مایع باید متناسب با شرایط استفاده شود.
افزایش تحویل سوخت مایع به نیروگاهها
وزیر نفت با اشاره به اینکه نیروگاههای گازی از سوخت گاز و نفتگاز و نیروگاههای بخار از گاز و نفتکوره استفاده میکنند، گفت: میانگین تحویل نفتگاز به نیروگاهها سال گذشته ۳۵ میلیون لیتر بود که با همت شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی این رقم به بالای ۵۰ میلیون لیتر رسیده است.
پاکنژاد با تأکید بر اینکه در تحویل نفتکوره به نیروگاهها نه در تولید و نه در تحویل مشکلی وجود نداشته و وزارت نفت تمام تلاش خود را برای تأمین سوخت مورد نیاز برای حل مشکل ناترازی انرژی بهکار بسته است، افزود: همچنین تولید گاز در سه ماه گذشته ۳۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته و رکورد تحویل گاز به شبکه شکسته شده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۶ نیروگاه میتوانند نفتکوره استفاده کنند، گفت: سه نیروگاه با مجوز سازمان محیط زیست پلمب شده بود و امکان مصرف نفتکوره نداشتند. دو نیروگاه در محدوده شهری هستند و سایر نیروگاهها میتوانستند از نفتکوره استفاده کنند.
وزیرنفت ادامه داد: ۳۳.۵ میلیون لیتر در روز امکان استفاده از نفتکوره در نیروگاهها از ابتدای سال وجود داشت اما فقط ۲۰ میلیون لیتر در روز مازوت مصرف شده است.
نیاز به ۴۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخش گاز
پاکنژاد به راهکارهای پیش رو برای مقابله با آلودگی هوا، اشاره و با بیان اینکه یکی از این راهکارها استفاده از فیلترهای در مسیر خروج دودکش نیروگاهها است، افزود: در کشورهای پیشرفته دنیا از زغالسنگ استفاده میکنند، اما تدابیری اتخاذ میشود تا کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود.
وی با اشاره به اینکه در وزارت نفت باید به سمت کیفیسازی فرآوردههای نفتی حرکت کنیم، اظهار کرد: برای حل مشکل ناترازی دو راهکار وجود دارد، در راهکار غیرقیمتی مانند تعویض بخاریهای کمبازده، بخش خصوصی ورود و از محل صرفهجویی سوخت سرمایهگذاری را بازپرداخت میکند.
وزیر نفت به راهکارهای قیمتی اشاره کرد و با تأکید بر اینکه باید وضعیت معیشتی مردم مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: در مقطعی تصمیمهایی گرفته شد که بهتر بود پیوست اجتماعی و رسانهای داشته باشد.
پاکنژاد گفت: باید افزون بر افزایش تولید گاز، مصرف نیز مدیریت شود تا بتوانیم به سمت مصرف سوخت پاک مانند گاز حرکت کنیم، اما تا زمانی که مصرف انرژی در کشور افسارگسیخته است باید برای تأمین انرژی مورد نیاز از یک سبد سوخت استفاده کنیم.
وی افزود: در قانون برنامه هفتم تکلیف شده تا تولید گاز در پایان این برنامه به روزانه یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون مترمکعب برسد که برای رسیدن به این هدف ۴۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است.
ضرورت اجرای طرح فشارافزایی پارس جنوبی
وزیر نفت با اشاره به اینکه باید طرح فشارافزایی پارس جنوبی در دستور کار قرار گیرد، چون اگر این طرح اجرا نشود، سالانه ۲۵ میلیون مترمکعب از ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک از بین میرود، افزود: طرح فشارافزایی مدتها است مطرح شده اما در دولت چهاردهم به این موضوع با جدیت ورود کردیم. هفت مرکز فشارافزایی تعریف کردیم که برای اجرای هر مرکز ۲.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است.
پاکنژاد با بیان اینکه در مجموع حدود ۱۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای اجرای طرح فشارافزایی نیاز است، گفت: با اجرای این طرح از محل افزایش تولید گاز و میعاناتگازی تا پایان عمر مخزن پارس جنوبی، ۸۰۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور ایجاد میشود.
وی افزود: تا پایان سال یک بسته به ارزش ۶ میلیارد دلار از طرح فشارافزایی امضا میشود.
وزیر نفت با اشاره به افزایش تولید نفت ایران در ماههای گذشته گفت: اکنون هر چقدر نفت تولید میشود امکان صادرات آن نیز وجود دارد. امیدواریم با حضور رئیسجمهوری جدید آمریکا مشکلی در صادرات نفت بهوجود نیاید اما اگر محدودیتهای بیشتری ایجاد شود، تدابیری اندیشیده شده است تا با کمترین آسیب، صادرات نفت را ادامه دهیم.
منبع: مشرق ? انباشتگی ناترازی انرژی در کشور/ تلاش همهجانبه وزارت نفت برای حل مشکل ناترازی
خرید لیوان یکی از خدمات منحصربهفرد عکسچاپ است که به شما امکان میدهد تا هدایایی شخصی و خاص ایجاد کنید. این خدمات نه تنها برای هدایای شخصی مناسب هستند، بلکه میتوانند در ارتقای برند و تبلیغات نیز نقش بسزایی داشته باشند. برای شروع، به خرید لیوان مراجعه کنید و طرح مورد نظر خود را سفارش […]
بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه ۱۳ دی ماه در ارتفاع ۲۳.۹۴ درصد ثابت باقی ماند. نذیر کرمان، طبق آمار بانک مرکزی، میانگین وزنی نرخ بهره بین بانکی در هفتهای که گذشت نسبت به هفته قبلتر که ۲۳.۹۳ درصد بود ثابت و بدون […]
پروژه توسعه فیبرنوری ایرانسل در شهرهای دهدشت و چرام استان کهگیلویه و بویراحمد و نیز سایت ارتباطی روستایی ایرانسل در روستای صدراله شهرستان کهگیلویه، با حضور وزیر ارتباطات افتتاح شد. نذیر کرمان، صبح امروز پنجشنبه ۱۳ دیماه ۱۴۰۳، بهرهبرداری از پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها (FTTx) شهرهای دهدشت و چرام استان کهگیلویه و […]
منابع پاکستانی اعلام کردند پاکستان و ایران بر سر تمدید قرارداد فروش برق به توافق رسیده اند و قیمت آن را بین ۷.۷ تا ۱۱.۴۵ سنت در هر کیلووات ساعت تعیین کرده اند. نذیر کرمان، رسانه پاکستانی بیزینس ریکوردر به نقل از منابع آگاه از توافق ایران و پاکستان برای تمدید قرارداد فروش برق بین […]
+ 8 = 15