بررسیهای آماری نشان می دهد علیرغم آنکه معادن دارای حادثه در سال ۱۳۹۸ کاهش ۲.۲ درصدی داشته اما حوادث معدنی با ۱۴.۵ درصد افزایش رو به رو بوده است. به گزارش فت فتو، بخش معدن از مهمترین و عمده ترین بخشهای تأمین کننده مواد اولیه صنایع به شمار می رود که با داشتن ذخایر غنی […]
بررسیهای آماری نشان می دهد علیرغم آنکه معادن دارای حادثه در سال ۱۳۹۸ کاهش ۲.۲ درصدی داشته اما حوادث معدنی با ۱۴.۵ درصد افزایش رو به رو بوده است.
به گزارش فت فتو، بخش معدن از مهمترین و عمده ترین بخشهای تأمین کننده مواد اولیه صنایع به شمار می رود که با داشتن ذخایر غنی مواد معدنی به عنوان یک امکان بالقوه، می تواند نقش موثری در توسعه صنعتی کشور داشته و راهگشای بسیاری از معضلات خودکفایی صنعتی کشور باشد.
فعالیت اقتصادی استخراج معادن در حال بهره برداری، به عنوان یکی از زیربخشهای عمده اقتصادی در کشور است که با توجه به ماهیت آن در زمره فعالیتهای اقتصادی پرخطر قرار دارد. بر این اساس بررسی وضعیت بهداشت و ایمنی در معادن در حال بهره برداری کشور و حوادث شغلی رخ داده در این فعالیت میتواند منجر به اتخاذ سیاستهای پیشگیرانه و حمایتی شود. مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در این راستا و با استناد به نتایج طرح آمارگیری از معادن در حال بهرهبرداری در سال ۱۳۹۸ به بررسی وضعیت بهداشت و ایمنی در معادن پرداخت است.
بر اساس این گزارش نتایج آمارگیری سال ۱۳۹۸ معادن کشور حاکی از آن است گ که تعداد کل معادن در حال بهره برداری با افزایش ۵۸ معدن و معادل ۱.۲ درصد از ۴۹۱۶ معدن در سال ۱۳۹۷ به ۴۹۷۴ معدن رسیده است.
متوسط تعداد شاغلان معادن نیز با ۷۳۴۰ نفر معادل ۷.۴ درصد افزایش از ۹۹ هزار و ۷۳۴ نفر در سال ۱۳۹۷ به ۱۰۷ هزار و ۷۴ نفر در سال ۱۳۹۸ رسیده است؛ به عبارتی سرانه اشتغال معادن در حال بهرهبرداری از ۲۰.۳ نفر در سال ۱۳۹۷ به ۲۱.۵ نفر در سال ۱۳۹۸ افزایش یافته است. استانهای اردبیل، خراسان رضوی و البرز بیشترین رشد در تعداد معادن و استانهای آذربایجان غربی، کرمان و گلستان بیشترین کاهش در تعداد معادن در حال بهرهبرداری را به خود اختصاص دادند. بررسی معادن در حال بهرهبرداری در سال ۱۳۹۸ بیانگر آن است که ۴۵.۹ درصد معادن معادل ۲۲۸۴ معدن دارای مسئول ایمنی، ۳.۱ درصد معادن معادل ۱۵۴ معدن دارای مسئول بهداشت حرفه ای و ۵۱۵ معدن معادل ۱۰.۴ درصد دارای واحد بهداشت و ایمنی هستند.
این گزارش نشان میدهد که استانهای کرمان، مرکزی و خراسان جنوبی بیشترین معادن دارای مسئول ایمنی در سال ۱۳۹۸ بوده اند و معادن استان های فارس، گیلان و خراسان جنوبی بیشترین بهداشت حرفهای را به خود اختصاص داده اند.
نتایج بدست آمده از بررسی اطلاعات ثبت شده از معادن در حال بهرهبرداری در سال ۱۳۹۸ نشان می دهد که در ۲۷۱ معدن ۱۷۷۰ مورد حادثه شغلی رخ داده که در مقایسه با سال ۱۳۹۷ تعداد معادن دارای حادثه ۲.۲ درصد کاهش داشته ولی تعداد حوادث معدنی ۱۴.۵ درصد افزایش یافته است.
عمده ترین علل مستقیم بروز آسیبهای شغلی به ترتیب مربوط به تصادم یا تصادف با اجسام درحال حرکت، تماس با اجسام برنده، تیز، زبر، نوک تیز، دارای برجستگی یا ناهموار، برخورد عمودی یا افقی با اجسام در حال سکون و گیر کردن یا له شدن بین یا درون اجسام بوده که در مجموع ۸۶ درصد موارد را شامل می شود.
بررسی بیشترین علل مستقیم آسیب شغلی بر حسب فعالیتهای اقتصادی نشان میدهد این علل در معادن با فعالیت “استخراج زغال سنگ خشک”، “استخراج سنگ آهن” و “استخراج سنگ آهک” بیشتر مشاهده شده است.
به گزارش فت فتو، نتایج این طرح همچنین نشان می دهد که نرخ بروز حادثه شغلی منجر به فوت در معادن در حال بهره برداری کشور در سال ۱۳۹۸ حدود ۴.۳ بوده و از تعداد ۱۷۷۵ نفر آسیب دیده شغلی این معادن۴۶ نفر فوت کردند که آمار فوتی ها نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود ۲۷.۸ درصد افزایش داشته است.
انتهای پیام
منبع: ایــسنا ?افزایش حوادث معدنی در سال ۹۸/ رشد تعداد شاغلان معدن : اخبار استان کرمان – اقتصادی
ایرانسل و شرکت مخابرات ایران، در زمینه به اشتراکگذاری منابع در توسعه فیبرنوری در کشور، تفاهمنامه همکاری امضا کردند. نذیر کرمان به نقل از روابط عمومی ایرانسل، همزمان با دومین روز از بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی تلکام، آیین امضای تفاهمنامههای شرکت مخابرات ایران و اپراتورهای ارتباطی، با حضور دکتر سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، مهندس […]
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی جزئیات جلسه عصر امروز این کمیسیون را تشریح کرد. نذیر کرمان، محمد مهدی مفتح در تشریح جزییات جلسه عصر امروز کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: جلسه عصر امروز کمیسیون برنامه و بودجه با حضور وزیر اقتصاد و امور دارایی برگزار شد. همتی در این […]
با توجه به تعطیلی استان تهران در روز چهارشنبه پنجم دی ماه، بازار سرمایه فردا فعال است. نذیر کرمان، به علت تدوام وضعیت آلودگی هوا، فردا چهارشنبه پنجم آذرماه مدارس غیرحضوری و ادارات و دانشگاههای استان تهران به استثنا مراکز خدمات رسان و بانکها، تعطیل است. با این حال، از آنجایی که شبکه بانکی در […]
بحران کمبود انرژی، شامل برق در تابستان، گاز طبیعی در زمستان و فرآوردههای نفتی در طول سال، صنایع، اقتصاد خانوارها و حتی معیشت عمومی را بهشدت تحتتأثیر قرار داده است. نذیر کرمان از روابط عمومی اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین و خدمات وابسته، علی محمودیان، رئیس همایش ملی شکوفایی سبز، نوآوریهای انرژی و حملونقل پاک و […]
− = 0