استان کرمان خاکریز مقابله با مهاجمان زیستی

نذیر کرمان/کرمان معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: استان کرمان خاکریز ما در مقابله با مهاجمان زیستی است، اقدامات خیلی خوبی برای مقابله با پشه آئدس صورت گرفته اما اگر استان خوب عمل نکند، توسعه می‌یابد و کار مشکلتر می‌شود. دکتر علی‌محمد لطیفی امروز ۱۸ خردادماه در حاشیه افتتاح قرارگاه مقابله با مهاجمان زیستی […]

نذیر کرمان/کرمان معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: استان کرمان خاکریز ما در مقابله با مهاجمان زیستی است، اقدامات خیلی خوبی برای مقابله با پشه آئدس صورت گرفته اما اگر استان خوب عمل نکند، توسعه می‌یابد و کار مشکلتر می‌شود.

دکتر علی‌محمد لطیفی امروز ۱۸ خردادماه در حاشیه افتتاح قرارگاه مقابله با مهاجمان زیستی استان‌های جنوب و جنوبشرق کشور در جیرفت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس برآوردی که به صورت سالانه و دائمی از بحث تهدیدها در سازمان پدافند غیرعامل صورت می‌گیرد، دشمن یک جنگ تمام عیار و ترکیبی علیه کشور ما به دلیل ماهیت انقلاب اسلامی، طراحی کرده و شکی نیست که تمام ظالمان در مقابل کشور و این نظام مقدس قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه بخشی از پازل این جنگ ترکیبی، تهدیدهای زیستی است که در حوزه امنیت غذائی و سلامت می‌تواند منشاء آسیب باشد، افزود: دشمنان به صورت لحظه ای برای ما برنامه‌ریزی می‌کنند، لذا ما باید به صورت هوشمندانه و قوی در برابر این تهدیدها برنامه‌ریزی داشته باشیم و اقدام کنیم.

لطیفی تصریح کرد: در حوزه مهاجمان زیستی متاسفانه به دلیل غفلت‌هائی که صورت گرفته، بخشی از  کشور به  ویژه جنوب و جنوبشرق درگیر بیش از ۱۰ نوع مهاجم زیستی است که منبع آن خارج از کشور است. این مهاجمان زیستی می‌توانند به صورت طبیعی و یا عامدانه و برنامه‌ریزی شده وارد کشور شوند که ما روی بحث عامدانه بودن باید با حساسیت بالا دقت داشته باشیم.

وی بیان کرد: برای پیشگیری از غافلگیری و بروز خسارت‌های فراوان در این حوزه مقرر شد به صورت قرارگاهی عمل کنیم که ضرورت ایجاد یک قرارگاه عملیاتی مقابله با مهاجمان زیستی به عنوان نخستین قرارگاه عملیاتی کشور مطرح شد، دو قطب علمی که پشتیبانی‌های علمی و مادی و معنوی آن در سطح ملی انجام می‌شود، یکی قطب حوزه امنیت غذائی و کشاورزی است که متولی آن وزارت جهاد با محوریت سازمان حفظ نباتات است و دیگری قطب حوزه انسان و سلامت که با محوریت وزارت بهداشت است و تلاش داریم، طی یک برنامه ریزی دقیق نظام عملیاتی و شیوه‌نامه ها را در سطح ملی به تصویب برسانیم و عملیاتی شوند.

معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به ضرورت مقابله با آفت محصولات کشاورزی گفت: متاسفانه بیش از یک دهه است که آفت سوسک سرخرطومی از سیستان و بلوچستان کشف شد، هر چند اقدامات ارزشمندی در مقابله با این آفت انجام گرفته اما به دلیل اینکه اقدامات به صورت هماهنگ و منسجم بین دستگاه‌های متولی نبوده، آفت به نخیلات کشور آسیب زیادی زده تا به استان کرمان رسیده است.

 لطیفی با بیان اینکه خوشبختانه از سال گذشته اقدامات قابل توجهی در جنوب کرمان برای مقابله با این آفت صورت گرفته است، عنوان کرد: گزارش‌ها حاکی است با این همتی که در سطح استان ایجاد شده، خوشبختانه فعلا در منطقه آفت سوسک سرخرطومی متوقف شده که این خبر خوبی برای آغاز فعالیت این قرارگاه است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نگرانی جدی ما پشه آئدس است که اگر شیوع پیدا کند، کمترین مشکل جو روانی آن است که از کرونا بدتر است چرا که ناقل سه نوع بیماری است، عنوان کرد: با توجه به مطرح کردن این موضوع توسط برخی کشورها که آمریکا ویروس زیکا را برای جنگ جمعیتی طراحی کرده که ناقل این بیماری همین پشه آئدس است. ما نسبت به این موضوع در حد یک سیگنال ضعیف باید حساس باشیم و عزم جدی برای مقابله با این مهاجمان زیستی داشته باشیم.

لطیفی با بیان اینکه خاکریز ما در مقابله با مهاجمان زیستی استان کرمان شده در حالی که باید در زمان طلائی به خوبی اقدام و مهار می شد، افزود: فعلا بیشترین موارد در استان هرمزگان بوده که شاهد هستیم، اقدامات خیلی خوبی برای مقابله با این پشه صورت گرفته اما اگر استان همجوار خوب عمل نکند، توسعه می‌یابد و کار مشکلتر می شود.

معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: ضرورت قرارگاه همین است که پنج استان جنوبشرق به صورت هماهنگ در قالب یک قرارگاه کنار هم قرار بگیرند و به صورت هم افزا و هماهنگ با یک انسجام ملی که از این موضوعات پشتیبانی می‌کند، موضوع را مدیریت کنند.

انتهای پیام




استان کرمان خاکریز مقابله با مهاجمان زیستی

منبع: ایـسنا
? استان کرمان خاکریز مقابله با مهاجمان زیستی