استاندار: کشاورزی دانش‌بنیان، افزایش بهره‌وری را در کرمان رقم می‌زند

کرمان – فت فتو – استاندار کرمان گفت: کیفیت و کارایی محصولات کشاورزی بستگی به حذف کشاورزی سنتی، تجمیع خرده مالکیت‌ها و فعال‌سازی آن ذیل شرکت‌های دانش‌بنیان دارد و این فرایند ضمن جلوگیری از هدر رفت آب، افزایش بهره‌وری را در محصولات کشاورزی کرمان رقم می‌زند. به گزارش فت فتو، علی زینی وند روز پنجشنبه […]

کرمان – فت فتو – استاندار کرمان گفت: کیفیت و کارایی محصولات کشاورزی بستگی به حذف کشاورزی سنتی، تجمیع خرده مالکیت‌ها و فعال‌سازی آن ذیل شرکت‌های دانش‌بنیان دارد و این فرایند ضمن جلوگیری از هدر رفت آب، افزایش بهره‌وری را در محصولات کشاورزی کرمان رقم می‌زند.

به گزارش فت فتو، علی زینی وند روز پنجشنبه در شصت و هفتمین نشست شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی استان کرمان افزود: موضوع ساماندهی کشاورزی در استان کرمان باید جدی گرفته شود و فکری به حال تولید کنیم زیرا در شرایط فعلی سالانه هزار هکتار از اراضی پسته خشک شده و از چرخه تولید خارج می شود.

وی اظهار داشت: از طرفی دیگر، تولید پسته در کشور و استان کرمان در هر هکتار از میانگین دنیا پایین تر است و اگر بخواهیم با بازار جهانی رقابت کنیم باید هر ۲۷ استان تولید کننده پسته را در برنامه تولید ببینیم.

استاندار کرمان گفت: در آیین قدردانی ریاست جمهوری از کشاورزان نمونه کشور یک کشاورز از استان کرمان ۱۴.۵ تن پسته در هر هکتار تولید کرده بود که نشان می دهد باید به سمت بهره وری برویم و این اقدام در دسترس ترین فعالیت برای استان ها است.

وی تصریح کرد: باید ضمن اغناسازی جامعه، استان کرمان را به عنوان پایلوت بهره وری در کشاورزی معرفی کنیم، کیفیت برداشت پسته در برخی شهرستان ها پایین تر از میانگین دنیا است و در این زمینه جهاد کشاورزی هرسال ۱۰ کشاورز را به کشاورزان مکانیزه ‌متصل کند زیرا این فرایند ضمن ارتقای بهره وری، درآمدها را افزایش می دهد.

عدالت توزیع را در بانک های استان کرمان نهادینه می کنیم

زینی وند اضافه کرد: جا انداختن این فرایند برای مردم حمایت هایی را به دنبال خواهد داشت، زیرا درآمدها را افزایش می دهد و سیاست گذاری آن در اختیار استان است که می تواند به سهولت انجام گیرد.

وی با بیان اینکه برخی کشورهای اروپایی مدل‌ فراوری پسته خود را از کبوترخان‌ واقع در شهرستان رفسنجان می گیرند افزود: همچنین ترویج گلخانه‌های هیدروپونیک در جنوب کرمان می تواند کیفیت و درآمد کشاورز را افزایش دهد اما ابتدا باید کارگروهی ویژه‌ روی این حوزه فعالیت کند.

استاندار کرمان با بیان اینکه باوجود پیگیری ها توانستیم بخشی از منابع را به سمت استان کرمان بیاوریم گفت: چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان حساب شرکت های بزرگ در سال ۹۸ را به ۱۶ هزار میلیارد تومان در سال جاری رساندیم، اما بانک ها سود بانکی را افزایش می دهند لذا باید منابع را سامان دهیم.

وی ادامه داد: لیستی از بانک ها به ما داده شود تا منابع بانک هایی که با عموم مردم سر و کار دارند را تقویت کنیم، آنان هم در مقابل اعتبارات را به این محل بیاورند.

وی یادآور شد: بانک‌های خصوصی پولی کلانی از استان کرمان جذب می کنند اما مصارفشان پایین است و باید برای حفظ تجارتشان در این استان سرمایه گذاری بیشتری انجام دهند و اگر هماهنگ اقدام شود تا پایان سال عدالت توزیع‌ در بانک ها را شاهد خواهیم بود.

قوانین کارشناسی، مشکلات را رفع می کند

زینی وند عنوان کرد: قوانین کارشناسی می توانند مشکلات اقتصادی را رفع کند در صورتی که دولت هم بیاید اطمینان دارم قوانین آب ظرف چند ماه با لوایح دولت قابل رفع است.

وی افزود: برخی بخشنامه ها مربوط به یک مدیرکل و یا معاون وزارتخانه است که باید برای رفع مشکل از همان طریق پیگیری شود در حالی که برخی مشکلات بزرگ استان معطل همین بخشنامه ها مانده است.

استاندار کرمان ابراز داشت: باید از ظرفیت اتاق بازرگانی کشور و کمک کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در زمینه صادرات و قوانین بهره بگیریم تا بتوان برای کشور و استان کرمان کار کرد.

همچنین در این آیین موانع صادرکنندگان و کشاورزان در راستای ارتقای بهره وری و صادرات بررسی شد.




استاندار: کشاورزی دانش‌بنیان، افزایش بهره‌وری را در کرمان رقم می‌زند

منبع:ایرنـا
? استاندار: کشاورزی دانش‌بنیان، افزایش بهره‌وری را در کرمان رقم می‌زند