به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان»، مرکز شهرستان شهربابک در فاصله ۲۴۰ کیلومتری شمال غرب شهر کرمان قرار گرفته اvست.
اما باید گفت واقع شدن این شهر در مسیر تهران_بندرعباس اهمیت آن را دوچندان کرده و همین موجب شده است تا شهربابک در ایام تعطیلات نوروزی و مسافرتهای در طول سال یکی از مقاصد یا مناطق اسکان مسافران باشد.
از جمله ظرفیتهای گردشگری شهربابک میتوان به روستای جهانی میمند، عمارت موسیخانی، دریاچه مخرگه، غار ایوب، منطقه ریسه و پاقلعه، دشت ریواس طبیعت بکر و دیدنی دهج، جوزم و خبر اشاره کرد.
میمند و یک جهان زیبایی از تمدن بشری
میمند از روستاهای معروف و قدیمی شهربابک است، تمام اتاقهای این ده در دامنه کوهی کنده شده و خانهها در دل سنگ است و هر کوچه که در دل کوه میرود، سه یا چهار اتاق دارد، از جهت تاریخی این روستا از آثار اولیه تمدن بشری محسوب میشود.
ساختار خانهها در این جاذبه تاریخی طوری است که سقف هر خانه، کف خانه دیگر است. کوچههای میمند با تصوری که ما از کوچه داریم خیلی فرق دارد؛ اینجا دیگر خبری از راه باریک با خانههای سر به فلک کشیده نیست.
کوچهها در میمند در واقع همان مسیر افقی در سطح شیبدار کوه هستند که خیلی کمرنگ به چشم میخورند.
نام این روستا در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد و منظر فرهنگی آن در این فهرست به ثبت رسیده است.
از معدود روستاهای صخرهای در دنیاست که انسانها هنوز هم در آن زندگی میکنند.
تعامل انسان و طبیعت به خوبی در این روستا قابل مشاهده است.
مردم روستای میمند، نیمه عشایر هستند و اکثراً به شغلهایی چون دامداری و کشاورزی مشغولاند.
غار ایوب یک دنیا زیبایی
ایوب نام غاری است که نقش زیارتگاهی دارد و در کوهی به همین نام که در جنوب شهر دهج از توابع شهربابک واقع شده است.
این غار از اواخر فصل بهار که هوا به تدریج گرم میشود تا پایان تابستان که هوا کمکم خنک میشود با عظمت و شکوه خاص خود پذیرای دوستداران طبیعت و مشتاقان خود از شهرها و روستاهای همجوار خود برای تفریح میشود.
اعتقاد بر این است که حضرت ایوب مدتی در اینجا زندگی کرده که امروزه اثر آن به صورت رد پای آن حضرت بر سینه صخره ای غار برجای مانده است.
در گوشهای از دیواره شرقی و از سقف شریان باریکی از آب سالهای سال دست نوازشش را بر سینه سخت سنگ سائیده و از آن صخرهای لعل با ظرافتی بینظیر بوجود آورده است.
در پای این دیواره حوضچهای کوچک قرار دارد که این آب در آن جمع میشود. آبی بس خنک و گورا به خصوص برای تشنگانی که خسته از کوه پیمایی به این مکان میرسند با نوشیدن جرعهای از این آب خستگی راه را از تن بیرون میکنند.
کمی بالاتر در سمت حوضچه جایگاهی هموار و صافی قرار دارد که در مرکز آن چاله کوچک هاونگ مانندی وجود دارد به نام هاونگ یا حوض آرزو معروف است.
اعتقاد بر این است که اگر آرزومندی نیت کرده و قطعهای سنگ را در داخل آن پرتاب کند، اگر سنگ بعد از برخورد مستقیم به بالا و خارج از هاونگ پرتاب شد، آرزوی نیت شده برآورده خواهد شد.
در بین حوضچه و سوراخهای کوه جایگاههایی برای نشستن و استراحت زائران خسته است که منزلگاه نامیده میشود.
در این مکانها محل استراحت، نماز گزاردن، نهار و شام خوردن است البته در زمانهای نه چندان دور بیشتر برای اتراق شبانه استفاده میشد ولی امروزه این کارکرد منزلگاه رو به تضعیف است امروزه بیشتر برای استراحت کوتاه مدت و عبادات استفاده میشود.
این غار بزرگترین غار آذرین ایران محسوب میشود و یکی از زیباترین دیدگاههای طبیعت را در دل کوه ایوب ایجاد کرده است.
عمارت موسیخانی
اما علاوه بر اطراف
شهرستان، در شهر شهربابک هم میتوان مناطق و اماکن جالبی را دید، که یکی از این اماکن عمارت موسیخانی است.
عمارت موسیخانی از بناهای تاریخی زمان قاجاریه، در بلوار شهید بهشتی جنوبی شهر بابک واقع است.
تاریخ احداث این بنا ۱۲۶۵-۱۲۷۰ هجری قمری و مساحت آن ۷۵۰۰ متر مربع (۲۳۰۰متر مربع زیر بنا، ۵۲۰۰ متر مربع باغ عمارت) میباشد.
این بنا بزرگترین نذیر کرمان ایران است.
پس از حاج محمدعلی ملقب به حاج آقا فرزندش در شهر بابک به حکومت رسید. دوران حکومت او هم زمان با سلطنت محمدشاه و ناصرالدینشاه قاجار بود و موقوفات بسیاری داشتهاست.
وی نزدیک ۳۰ سال حکومت کرد و عمارت بزرگی ساخت که به عمارت موسیخان معروف است و امروزه سازمان میراث فرهنگی از آن محافظت میکند. بنای باعظمت عمارت موسی خانی از جمله بناهای دوران قاجار است که توسط موسیخان پسر شیخالله ساخته شدهاست.
بنای زیبای موسیخانی تزئينات آن به صورت گچبری و سیم در بخشهای مختلف نمای ساختمان اجرا شدهاند. مصالح به کار رفته در بنا خشت خام و گل رس، کاه، آهک، گچ، سنگ، چوب و شیشه است.
حسن ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان»، در خصوص این عمارت گفت: یکی از بناهای شاخص شهرستان شهربابک عمارت موسیخانی است که قدمت این بنا به اواخر دوره صفویه و اوایل قاجاریه بر میگردد.
رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهربابک افزود: امروز برای رفاه حال شهروندان مسافران، گردشگران توسط بخش خصوصی اقدامات حفاظتی و مرمتی صورت گرفته و آماده پذیرایی از مسافران نوروزی است.
وی تصریح کرد: با وجود این تحولات فرهنگی بهانهای برای معرفی بقیه پتانسیلهای گردشگری
شهرستان ایجاد شده و نسبت به سالهای گذشته رویکرد گردشگری خاصی را رقم زده است.
ابراهیمی بیان کرد: این بنای شاخص در کنار روستای جهانی میمند و شهر ملی فیروزه گامهای موثری را خواهد داشت به لطف خداوند و حمایت همه جانبه مسئولان شاهد شکوفایی هرچه بهتر این
شهرستان خواهیم بود.
انتهای خبر/ پسند
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0